|
![]() |
#1 |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
![]() Dakle, spremam se uzeti RAID kontroler, novi HD i ladicu u koju bi ga pospremio. Sve 133 speed. Zanima me da li je navedena kombinacija moguća? Jer, IDE kanali su već krcati.
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
![]() Čuj, a koliko ti diskova treba za RAID, mislim jedna ladica (tu bu se disk skuhal ak' ga misliš stalno unutra držati). Ladice su ti kao djevojke, ne držiš stalno unutra ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Premium
|
![]() Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Re: Onako, radi reda
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
|
Re: Dobro
Citiraj:
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
![]() Ovako ladica moža imati milijun coolera pa se grije unutra disk kao blesav pogotovo ovi novi (vjeruj imam dve ladice) ali sam bio pametan kada sam uzimao kućište pa ima veliku unutrašnjost koja lako pojede i do 4 HDDa, pa ladice koristim tu i tamo kao diskete (bez obzira na sve hard je i dalje najjeftiniji medij, čak daleko jeftiniji i od CDa). Gle, ne kupujem CHIP (BUG Guy) ali valjda na stranici imaju popis pa ću te malo kasnije savjetovati. A, kakav RAID misliš koristit (imaš dva diska, znači otpada nivo 20, 50 odnosno način rada 0 i 3 ili 0 i 5)) ostaje te 0, 1, 0+1, ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
![]() Sorry, piše samo tema broja HDDovci i RAID conroleri, tko šta, gdje kako nema, tales, voda, nula (okrugla), ... nema PC-CHIP imam novi BUG (bolja tiskovina ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
Eto, taman to sam htio reći. Mislio sam ili Promise ili Highpoint, ali njemu je cijena u časopisu 370 kn, a u Vemilovom cijeniku, odakle su ga recenzirali, preko 700. Šta se tiče ladice, treba mi način prebacivanja velikog broja podataka dosta često na udaljena računala. Mislim, određeni disk bi jako često vadio iz svog kompa, a to ne mogu nikako nego ladicom ili čupaj kabele ručno.
![]() |
#10 | |
Premium
|
![]() Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
![]() Volim ljude koji pitaju, sjednu, razmisle i donesu pametan zaključak. Šta će ti RAID, mislim fanatik koji eto savki dan radi 3D renderirane crtiće i kopira file od po 5Gb pa mu treba RAID 0 (stripping) ili ima strahovito važne podatke pa želi 1 tako da ima mirroring ili hoće ludo brze diskove (nema za SCSI) i sigurnost pa hoće 0+1 (ali tu idu 4 HDDa). Fino uzmeš običan Highpoint ili Promise (375 i nešo u Ve-Milu Highpoint ili 430 i nešto Promise u Formelu (svi kako si tražio ATA 133)) i lijepo pikaš, štekaš odštekavaš i boli te đon. RAID je za ljude koji znaju šta će im i za šta im treba. A, da kada napraviš RAID polje to treba i formatirati pa tek onda instalirati Winowse i ostale sitnice. Ako želiš probat imaš u nešto što svi zaboravljaju u Win2k (mislim da i XP pro) imaš i softwerski RAID i stavr radi ako imaš dosta memorije i RAMa bez greške. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
A slušaj, ispadne mi jeftinije, a i s puno manje zajebancije. U svakom slučaju, hvala na odgovorima.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|