|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ventilatori za kućište-koja velićina?
Nabavio sam kućište Chiftek BA-02B-B-B i našao sam se u nedoumici: na kutiji i u uputstvima se spominju ventilatori od 90mm a u našim prodavaonicama su u prodaji ventilatori od 92mm : stoopid . Dali pašu ti od 92 ili se mora raditi nekakva preinaka? I usput koje mi preporučujete (treba mi 5 kom 90mm i 2x120mm) da napravim dobar propuh u kućištu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Ja mislim da su to jednoteisti ventilatori. Imam na svom kucistu rupu od 92mm i na nj sam bio stavio vent od 90mm kako pise (TT) na kutiji i savrseno pase. Neka me netko ispravi ako grijesim. Mislim da niti nema kupiti drugacije ventove od 72mm, 80mm, 92mm, 120mm za pc u nas. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Inquisitor DeathWatch
Datum registracije: Feb 2006
|
ja ti mogu preporucit 92mm enermax vent u links-u dodu Cijena za gotovinu: 67,87 kn ja sam prije godinu i pol ga kupio kad je dosao 120kn, i jos ga sada imam u chieftecovom kucistu, vrti se od 1200 do 2500 okretaja, a mozes ga sam regulirat jer ima kao "screw" kojim mu odredujes brzinu, ja sam prezadaovoljan cak i na maksmalnoj brzini je tih, sad ga drzim na 1700 okretaja. moja preporuka. a slijedeci tjedan mi dolazi kuciste kao tvoje samo model BA -01BBSL i isto cu unutra stavit taj ventilator, jer mislim da vrijedi svake kune, samo mi se cini da se ovi novi modeli nemogu tako fino postelavat, morat cu nazvat u links da pitam. sada bas gledam cjenik. EDIT moze se namjestat brzina vrtnje i preko maticne, ako ti maticna ima prikljucak za fan.
![]() |
#4 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
najbolji ventovi su papst a ener je mrvicu nize ... 90 i 92 je isto njesra samo kako koji proizvodjac navede ![]() sto se tice enera MORA imati prozirne lopatice jer ako ima zamucene nevalja kurcu.... imao sam jedoga sa prozirnim i taj je bio uber a ovaj sa zamucenima koma ....
![]() |
#5 | |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
sto veci vent, to bolje. ako imas neki hladniji proc i/ili napajanje s 120mm ventom, onaj ti otraga ni netreba. od 120mm preporucam coolermaster 1200 s ledicama, em solidno puse, em je tih (23db na 12v), em zakon zgleda i JAKO svjetli. kosta 60kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Hvala svima na odgovorima. Pomogli ste mi u nedoumici između velićine ventova a što se tiče tipa još ću vidjeti jer mi tišina uopće nije bitna nego samo dobro provjetravanje posebno za diskove kojih imam više komada. To će biti novi komp koji tek sastavljam (kako skupim lovu) pa imam još vremena za odluku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Inquisitor DeathWatch
Datum registracije: Feb 2006
|
meni danas stize kuciste i napajanje, pa cu ici u shopping ventova. A posto je to isto kuciste kao i tvoje, jedina je razlika u prednjoj masci. Javim ti koje sam ventove uzeo i kako se ponasaju.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|