|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Problem sa 3.0 preskijem....
Pozdrav ekipa! Imam mali problemčić, pa ako netko ima znanja/vremena: ne znam da li sam ga oštetio iako radi normalno samo mi pri bootanju napise ispod popisa IDE Drivesa processor unworkable or damaged or changed press F1 to continue or F2 to enter setup Naime jednom prilikom dok sam skidao cooler, proc je ostao zaljepljen na njemu, ni jedan pin nije iskrivljen/pukao... ...to sto napise pri bootanju sam poceo primjecivati kad sam stavio drugu grafu, (sa 7600gt presao na x1950pro) koja ima dva molexa, pa sam mislio da nema dovoljno struje.... ....Kad stisnem F1 normalno boota, windoze ok, igre ok, testovi ok...samo ne znam zasto stalno mi to govori pri paljenju kompa.....nekad ga moram par puta paliti je bios ne ''zapišti'', a kad se upali (obicno drugi put kad ga palim) uvijek mi napise processor unworkable... napajanje imam 420 W Chieftech.....mozda da iskljucim dodatne ventilatore ako je u struji problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Ovak, meni je prjie na asusici javljao slicno. Svaki put kad sam izvadil proc, kod sljedeceg paljenja javlja da je novi proc gore i tak... Čif 420W bi trebal bit dosta za to, ja sam imal slicnu konfu (P4 3.0@3.75, 2x1GB, x1950Pro, 3xHDD, 2x optika)na Čifu 400W pa je sve radilo bez beda. Jel ti overclockan proc?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
...hladi ga http://img.presence-pc.com/dossiers/fanlesshs/103.jpg thermaltake fanless cooler.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
Napravi clear CMOS, pogledaj u uputstvima od ploče gdje ti se nalazi jumper i preko njega resetiraj bios, nakon toga udji u bios i podesi si postavke kako zelis i spremi. Ako i dalje bude pokazivao "error" probaj zamjeniti bateriju na ploči |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Na ploci je zadnji BIOS? Ako nije, probaj s njim... desavalo se na nekim Abiticama.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Hmmm... ...nakon nekog vremena opet se javlja isti problem... probao : sve ventilatore otkopcati - nista probao : clear CMOS sa jumperom - nista probao : flash BIOS - nece flash (ili ja nesto nisam dobro) probao : izvaditi bateriju - proradio !? nakon toga sam vratio bateriju i sve radi, do sutra... ...idem danas kupiti bateriju pa javim sto je... btw koja je cijena te baterijice? ona je univerzalna ili ? (STVARNO ne znam) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Tip baterije je CR2032 i dođe oko 20-30 kn. Univerzalna? Kako misliš? Iako mislim da nema potrebe kupovati bateriju jer ona u tvom slučaju odrađuje posao.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
...pa sto mislis zasto tako tesko boota? 1) Kad stisnem prekidač, svi ventilatori se jako cuju (valjda su na 100%) onda se cuje tihi klik, uspore ventilatori, cuje se BIOS (jedan pip) i sve ok. 2) Kad stisnem prekidač, svi ventilatori se jako cuju (valjda su na 100%) onda se cuje tihi klik, ne uspore ventilatori, ne cuje se BIOS, monitor jos uvijek ugasen i tako dok ga ne ugasim/resetiram par puta. Nakon toga na screenu gdje ispiše brzinu proca, količinu memorije i HD napiše cpu damaged or unworkable press F1 to continue or F2 to enter setup... To se dešava samo kad prvi put palim komp, nakon par resetiranja uspije BIOS zapištati, po meni nesto ne valja... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
night shift
Datum registracije: Aug 2007
|
Ne mora da bude, ali... U mom selu su do nedavno prodavali fals CHIEF-ove od 360W i 420W. 350 i 410W su bili originali, dok se oznaka sa 420W chief-a nije podudarala sa oznakom na sajtu proizvodjaca. Ta napajanja su radila samo na slabim masinama, a na zahtevnijim je bilo raznoraznih problema, nalik ovom koji si opisao. Na nekim forumima nagadjaju da ih stancuje ilegalna fabrika u Koreji (koliko sam cuo - severnoj!). I danas ih vidjam u masinama koje dolaze na servis. Prepoznaju se po osamamperskoj diodi u izlaznoj grani. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
Prepoznaju se po osamamperskoj diodi u izlaznoj grani - objasni kako (nacrtaj ako mozes lol) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Moraš ga rastaviti da bi to vidio...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Kad sam dosao s posla upalio je iz druge.... ...sve mi se cini da trebam nabaviti bolje napajanje.... thx |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|