|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Tv
Pozdrav. Uzimam novi TV pa bi htio savjet ili da me uputite na forum odgovarajuće tematike. TV bi trebao imati sljedeće: 100Hz, progressive scan, ulaz za slušalice, 82cm, 16:9 omjer. Bitno je sve osim ulaza za slušalice, po mogućnosti što jeftiniji. Kvaliteta slike kao i marka nisu toliko bitni. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
lcd ili crt? crt progresivni ćeš rijetko nać... ziher ga ima samsung slimfit 308 prek konmponentnih ulaza, možda i još pokoji model iz panasonic odjela. lcd već skoro svaki ima bilo preko komponentnog ili dvi/hdmi priključka. ja sam isto u dilemi šta i gdje ali mislim da ću uzet crt philipsa, wireworld croma scart i upaliti pixelplus 2... model je 32PW9520 i može se nać po popularnoj cijeni oko 6k za keš. jedina fora na crt progresivnim televizorima je kaj ih onda baca sa 100hz na 50hz. prevagnulo je to što gledam puno zemaljskog tv programa, a downscale-ana slika takvih programa na lcd-ima izgleda blago rečeno koma... dvd preko hdmi-ja je druga priča, ali ako ne gledaš previše filmova vrlo vjerovatno je to sve skupa neisplativa investicija. pitaj ak te nekaj zanima jer sam već lud od surfanja za telkom ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Re Di Calamara
Datum registracije: May 2002
|
interesira mene ja pojma nema o telkama, ali sam gledao razliku izmedu plazme i lcd pitao sam i prodavaca, koji mi je mogao pricat kaj hoce jer sam truba za to ... uglavnom mi je predlozio za svakodnevnu upotrebu plazmu no zapelo mi je nekaj u uhu , rekao je da nebi bilo pozeljno da rade vise od 12 sati dnevno zakaj?! nezna ni on no ispada da je ipak lcd bolji izbor ima jedan mali LG lcd za oko 11000, sasvim pristojan... sys kaj to znaci 'down-scalana slika'
![]() |
#4 |
Premium
|
Plazma ima manji rok trajanja od LCD-a...( tako barem kazu ) a i nisam vidio plazme manjeg formata, u stilu 32'' sto je po meni vise nego dovoljno za nase stambene prilike...( tako da ja osobno nikad nisam uspio usporediti LCD i plazmu iste velicine i cijene ) Kvalitetan LCD od 32'' dodje oko 13000Kn ( npr. nova sony bravia v serija ). Normalno ima i jeftinijih ali ovaj sony KLV-V32A10 meni izgleda super... Jednom prilikom sam usporedjivao sliku Sony KLV-S32A10 ( cca 10000Kn ) s nekim Philipsom i LG istog cjenovnog razreda i Sony je bio za koplje bolji... Inace ja sam spajao video izlaz s TV na ovaj moj 24'' monitor i slika mi je cak nekako ljepsa nego na TV-u ( neki sony od 56cm ako se nevaram - klasicna cijev, zaobljen ekran )...( usporedno sam gledao sliku na TV i na monitoru koji je spojen na video izlaz TV ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
nove generacije plazma su procjenjene na 50-60k sati, isto kao i osvjetljenje na lcd-ima... samo kaj plasmi počne padat kontrast nakon pola radnog vijeka, ali je i to dosta dugo. ma gledao sam i ja lg, sony i sve žive modele... down-scale ti je nešto tipa kada na monitoru koji ima 1280x1024 uđeš u bios i dobiješ 640x480... e takva ti je stalno slika obične telke na lcd televizorima. e sad ovisno o ugrađenim procesorima (xd kod lg-a, wega kod sony-a i sl.) to se nekak izbjegava, ali ono kad pogledaš isti program usporedno na plasmi/lcd/crt slika totalno sucks na lcd-u - stoga oni baš i nisu prvi izbor za stalno gledanje telke. e sad ako ćeš ti kupit sky box pa spojiti ta 2 moguća hdtv programa je druga priča... možda bi dvb-t externi tuner popravio stanje, ali isto ne vjerujem u neki revolucionarni pomak. @yoke... imaš za kupit dotični model sony-a (s32a10) sam i ja gledao, ali prije toga prouči ovaj link -> http://w-w-w.denguru.com/2006/01/20/...or_prime_time/ dat ću ti hint... dotični sony ima 50ms odziv na tamnijim bojama! vjeruj mi ja sam već bio spreman samo čekat ostvarenje kredita, ali sam malo pogledao naokolo slike tih ekrana (pričam za klasično tv gledanje) i još vidio ovaj podatak... teško da bum 10k za to dao. mislim da bi sad bilo isplativo uzet neki prijašnji high-end crt ekran... ali kažem još uvijek istražujem tak da ni sam nisam siguran više u ništa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
syss...ma ja sam ti dosta dugo razmisljao sta uzeti... a) mislio sam uzeti neki novi tv b) treba sam uzeti i novi monitor Dosta sam se mislio dali uzeti Sony ( gore navedeni modeli ) 26-32'' jer mi je to dovoljno veliko. Mislio sam taj tv koristiti i kao monitor od PC ali mi je to bilo malo blesavo. ( a i nitko mi nije mogao reci kakva bi bila kvaliteta slike PC na tome ) I tako sam se ja mislio dali uzeti, monitor 19'' od 4500 + 26''Sony od 8000 ( do 10000Kn 26''jaci model,32''slabiji model )...( znaci jedno plus drugo minimalno 12500Kn )...I onda rekoh, ma uzet cu si ja sad LCD monitor od 24'' za koji sam siguran da je o.k. za PC, a za par godina neki veci LCD TV,plazmu ili sto vec bude na trzistu u to vrijeme, ovaj 24''LCD je uvijek dobar za sobu... A ovih 24'' mi je sasvim dovoljno i za gledanje TV a pogotovo filmova u sirokom formatu... ...ja vise nego zadovoljan... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Ti problemi kod gledanja zemaljskog TV programa na LCD-ima nisu tako strasni i nemaju veze sa samim LCD-ima vec sa (ne)kvalitetom emitirane slike... Sta se tice CRT-a i plazmi i oni imaju problema sa (ne)kavlitetnom slikom koju primaju...Recimo na 80cm Sony CRT TV-u na odredenim kanalima je primjetan snijeg, odnosno sum... Treba znati da LCD-tv nije monitor da ce pruzati takvu sliku u visokoj rezoluciji i da se moze sjediti na pol metra od njega i uzivati...sjedni na pol metra od crt TV-a pa ces vidjeti sve nedostatke istoga...Slika koju oni prikazuju "prikazujuci i obicnu TV sliku" je sjedeci na normalnoj udaljenosti od LCD-a jako dobra i govoreci iz osobnog iskustva nimalo losija od CRT-a... Dok je gledanje DVD-a sasvim drugi dozivljaj na LCD-u... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
pa ne znam baš da nije tako strašno... mislim gledao sam ih po dućanima u usporedbi lcd vs crt i lcd je koma totalna kod zemaljskih kanala, plasma se već dobro drži. a kvaliteta prijema je isto tako naravno bitna, ali se radi o jednostavnoj računici - lcd je recimo 1366 x 760, a primljeni signal 525 x 400 (napamet pričam)... nemre bit ista slika ko na crt da ga hebeš. ja pričam o dobrom signalu sa antene... šum je šum i biti će isto prikazan na bilo kojem ekranu, neovisno od tehnologije izrade. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Konkretno zanima me kvaliteta i HDTV mogućnosti Samsung WS32Z308P TV-a.Na stranim forumima čitam(informacije iz 10 mjeseca prošle godine) da mu je geometrija katastrofa pa me zanima da li se to promijenilo u zadnje vrijeme. Što se tiče HD prikaza slike čitam da podržava 1080i pa me zanima spajanje X360 konzole na dotični TV.Konkretno ako igra podržava samo 720p da li je navedeni TV pretvara u 1080i? Također NTSC verzija igre koja podržava samo NTSC verziju 1080i standarda da li se prikazuje na navedenom TV-u?(Pitam jer čujem da NTSC 1080i i PAL 1080i imaju drugačiji refresh rate). Kakva je HD kvaliteta slike preko komponentnog ulaza? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
koliko sam ja cuo, vecini danasnjih televizora mozes sam doma promjeniti/ustimati geometriju. ( nesto u stilu, odes u meni, ukucas neki servisni serijski broj - koji pronadjes po netu - i onda se dobije nova opcija nastimavanja geometrije )...ali nisam siguran dali to ima i za taj navedeni model... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
imam ja na kompu servisni meni za 308p, pa ako nekom treba nek javi na pm... uglavnom nisam ni na jednom forumu (naši/strani) do sada naletio na nekoga tko nije imao probleme sa geometrijom kod dotičnog modela. @en... taj samsung nije hd ready, nego neki imaginarni 1080i-hd-ready. uglavnom 1080i mu je nazivna rezolucija, a maksimalni progresivni je 576p preko komponentnih ulaza, ali se tada spušta sa 100hz na 50hz (ko i svaki drugi crt). ntsc je 60hz, pal 50hz. uglavnom ja sam orginalno se zapalio za taj model, ali sam se došta loših stvari načitao o njemu tak da mi je on otpao iz igre. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Kakav je osnovni model tj. WS-32Z306T(geometrija,kvaliteta slike itd). |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Znaš li možda da li Samsung priprema nove modele? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Da li si možda vidio neki od ta dva modela u "akciji" ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
da ti iskreno kažem nakon toliko loših reakcija odlučio sam ne kupiti novu telku (moja se već prodavala naokolo, a samsung bio praktički kupljen), tako da ga nisam otišao ni pogledati... tim više što sam sistematski nailazio na negodovanje kod prodavača na telefonski upit "da li bi ja mogao dofurat svoj dvd i kvalitetne komponente kabele da dobijem prezentaciju". onda se pare prokockale i hebiga... sad tražim dalje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Danas sam bio u Hgspotu i pogledao osnovni model u "akciji".Nisam ni pomišljao da ih pitam za test telke jer sam već znao da će odgovor biti negativan(još nisam našao shop koji bi mi to dopustio).Sve u svemu zadovoljan sam slikom iako je problem geometrije i više nego očit.U donjem dijelu ekrana pri sredini se krivi slika prema gore ali sam na stranim forumima našao postavke za servisni meni koje to ispravljaju (ne ispravlja sto posto ali je poboljšanje i više nego uočljivo).Doduše svi CRT-ovi imaju problema sa geometrijom.Ne namjeravam potrošiti previše na novi TV, čisto da "drži vodu" do pravog HD CRT-a ili SED-a(ako bude sreće).Isto tako nebi htio da mi se desi da ga uzmem a za mjesec dana izađe novi i bolji model(inače nemam sreće s takvim stvarima, to je prokletstvo).Već par mjeseci gledam što i kako tako da više ni sam ne znam.Jedna stvar koja me impresionirala je njegov PREdobar izgled(na slikama je predobar ali u stvarnosti je 10 puta bolji).Neki kažu da je slika katastrofa neki uopće ne primjećuju geometriju???Čak razmišljam da uzmem osnovni model jer ne znam koliko mi se isplati dati 1500kn više za komponentne ulaze i "kvazi" HD prikaz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
ma kažem imam ja cijeli servisni meni u pdf-u ak ti treba... anywayz ovaj model nema problema sa geometrijom... garant .) w.w.w.homecinemachoice.com/cgi-bin/displayreview.php?reviewid=4790 pomnim surfanjem saznajem da model nasljednik košta 6k ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
Novi modeli izlaze u 3 i 4 mjesecu u SAD-u pa će valjda uskoro i do nas.Zanima me da li su rješili problem geometrije.Inače veoma zanimljiva tehnologija. Link http://WWW.gizmodo.com/gadgets/home-...ere-147943.php Zadnje izmijenjeno od: en_ome1. 29.01.2006. u 13:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Syss ovim putem ti se zahvaljujem na savjetima.Ako imaš još kakva razmišljanja ove tematike slobodno ih podijeli, tu sam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Moderator
|
ma nema frke... nisam ti ja inače nikakav serviser, malo sam se nespretno izrazio gore... to mi je bila školska praksa u europatrade-u, ali sam zainteresirano pratio di šta ide. na kraju je ispalo da većina wide ekrana su bile philips katode, 4:3 novije generacije su bile orion katode ako se ne varam i stariji (10, 15 god i više) su imale pravu samsung katodu (sa onim starim logom ako se sjećaš, 3 zvjezdice i seljački samsung font). pročitaj si malo recenzije dotičnog philipsa... naravno recenzije mogu biti bullshit, ali nisu loša smjernica i samo pogledaj koliko je taj model koštao prije eto godinu, godinu i pol kada je recenziran, a pogledaj sad cijenu još novijeg modela (sve je isto, noviji model ima scart manje, 10kg manje i mislim neke nove modove pixel plusa, ali me nemoj držat za riječ)... 6k kn danas, 12k kuna u engleskoj tada... stari moj to je kako bi oni tamo rekli - bargain ![]() a lcd? who gives a fuck... nije se još rodio takav "digitalni" ekran koji će nadmašit jedan pravi crt. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
Ja bih svakako uzeo CRT, digitalci (LCD i plasma) su više statusni simbol i tako će biti još bar 5 godina dok se ne pojave nove tehnologije digitalaca sa boljom kvalitetom slike i normalnim cijenama, npr OLED a i izašla je i još jedna nova tehnologija za LCD. Ja sam se odlučio za JVC AV-32X4BU 100 Hz DigiPurePro Wide nakon demonstracije u trgovini u Sesvetama, Pro-Mat mislim, razlika u modelima je bila i više nego očita ali nisam htio uzimati naj-naj ipak sam obiteljski čovjek. Ako odeš tamo uvjerit ćeš se u razliku kvalitete tehnologija koje se nude i čak mislim da ćeš se moći odlučiti i bez svoje aparature. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
Zanimalo bi me koji proizvođači(i koji model) rade CRT televizore u crnoj boji jer ih teško nalazim. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|