|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2006
|
SPDIF_IO creative 5.1 zvučna (hitno)
Situacija je sljedeća. Na zvučnu imam spojene zvučnike 5.1 (analogno). To normalno sve šljaka. E sad, zvučna ima 2 digitalna ulaza. 1. ulaz je na konektoru cd_SPDIF (onaj sa 2 pina), a drugi na konektoru SPDIF_IO. Imam sat resiver nokia mediamaster 210s. Ima naravno digitalni izlaz. U meniju imam različite formate za digitalni izlaz. Spojio sam resiver sa zvučnom preko cd_SPDIF konektora i to šljaka. Ali ne šljaka kak bi trebalo. Ako u meniju satelitske stavim na audio format PCM sve radi (nije dolby digital), ako stavim na DTS isto sev šljaka al opet nije dolby digital. E sad, kad stavim na ac3, nemam zvuka. Reciver odma prepozna koji kanal ima dolby digital, al nemam tona na zvučnoj. Sve mrtvo. E sad, zaključujem da je frka u tome da taj format zvučna ne prepoznaje i jednostavno mi ne upali ton. Instalao sam kx drivere i onda je kao "proradilo" al ne zvuk za slušanje, već sam dobio cvrčke na zvučniku Problem 2: Nakon svih tih kombinacija, išao sam probat to spojiti na drugi digitalni ulaz (SPDIF_IO) Našao sam raspored pinova na konektoru. Spojim resiver na to, i ne šljaka uopče nikako. ko da nije ništa spojeno. Naravno u driverima i mixeru vidim taj ulaz al ne trza. E sad, nemojte mi govoriti možda si fulao pin i sl, jer mjerio sam istrumentom gdje je 5V, masa je masa, a digi izlaz sam prepoznao po izlaznom naponu od oko 1.5V Srednji pin od 5 komada je digi ulaz 100%! Uglavnom, ima li netko ideju kak srediti stvar s ovime jer polako već pizdim Ponovimo još jednom točno kaj trebam: Želim spojiti digitalni resiver preko digitalnog ulaza na zvučni tako da u zvučnu pustim ac3 format zvuka i da zvučna to dekodira i pusti mi 5.1 zvuk filma na analogni izlaz. eto samo to trebam. fala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
|
zvučna je ova http://starconsole.free.fr/informati...s/sblive51.jpg |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
pa kaj baš nitko nezna? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Naravno instalirao si AC3 filter u windowsima?
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
hmmm, daj malo detalje oko tog. Neš sam pokušaval al bez uspjeha. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
ajde ljudi, pomoć? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
kolko ja znam, nijednoj zvučnoj na spdif ulaz ne možeš dovest ac3 (odnosno, možeš, ali ga nećeš čut ni vidit ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|