|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2005
|
![]() Najprije pozdrav svima! Imam jedan problem koji me jako dugo muči i nadam se da će mi netko pomoći. Kupio sa nedavno Leadtek TV karticu i što se tiče snimanja slike to je u redu. Ali kod zvuka je nešto drugo. Osnovno što se tiče konfiguracije je sljedeće: MBO ASROCK, s478, P4S55FX2, SiS 655FX Celeron 2667 RAM 512 MB Ati Radeon 9600 pro Zvuk AC '97 5.1, integriran na ploči Windows XP E, sad. Pročešljao sam forum ali odgovor na to pitanje nisam našao. Naime, kad snimam nešto sa tv snimi se i slika i zvuk. Source je naveden u postavkama ispravno. Međutim kad idem to reproducirati dolazi mi do oscilacija u jačini snimljenog zvuka. Zvuk se sam pojačava i stišava. Nije snimljen ravnomjerno. Prije ove Leadtekice sam imao unutra Cinergy 400 i dešavala se ista stvar. Dobijem fanatstičnu sliku ali taj zvuk nikako. Što sam do sad radio? Osim što sam poludio jer nikakav logičan zaključak nisam pronašao, reinstalirao sam OS do sad par puta i dešava se ista stvar. Mjenjao sam programe za tv capturing ko beba pelene, uvijek isto, reinstalirao drivere, stavljao najnovije, isto se dešava, mjenjao codece od divx 3 do divxa 6, uvijek isto. Mijenjao sam mjesta kartice, sve PCI utore sam isprobao i zamislite, opet isto. Probao sam i nove drivere od grafičke, ništa. Što god da napravim uvijek isto. Nisam još probao samo bacanje kroz prozor, možda bi mu tad leglo sve na mjesto. Do čega me ovo dovelo i nisam daleko od toga. Zanima me da li je to do zvučne kartice, pošto ona nije nekakve kvalitete i njezinih drivera ili čak možda do modema koji je neki HSP56 Micromodem, pošto kad njega instaliram on se nekako poveže sa zvučnom. Ta se stvar sa zvukom dešava i kad snimam direktno u Divx i kad snimam skroz bez ikakve kompresije i zvuka i slike ili da koristim bilo koji drugi način kodiranja. Jednom sam dobio par snimaka u redu kad sam koristio program ShowShifter, mislim da se tako zove, međutim on je nakon kratkog vremena poludio i nije htio snimati u manjim rezolucijama osim samo u 720-576. Jednostavno je u manjoj rezoluciji falio komad slike. Dajte molim vas ako je netko imao sličan problem ili ako iz ovog mog navedenog može izvući neki zaključak bio bih neizmjerno zahvalan, jer ovo već tjera suze na oči. Inače što se tiče kartice stvarno je u redu i preporučio bih je svima. Ovaj problem se izgleda samo meni pojavljuje. Eto toliko za sada, ako što treba još objasniti vi pitajte, pa da probamo doći do nekog odgovora. Hvala puno unaprijed svima.
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jesi klokao šta? Ak jesi, stavi prvo sve na default. Probaj od nekog posudit drugu zvučnu pa s njom probat, a integrušu isključit u BIOS-u. Možeš i kupit za 20-30 kn C-Media CMI8738, tek tolko da isključiš mogućnost da zvučna ne valja.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2005
|
Nije nista overclockirano. Za sada je dovoljno i ovo. Ma mene isto najviše vuče na zvučnu karticu. Probat ću prije kupovine skinuti najnovije drivere od matične ploče, to je još jedino što nisam probao. Ako to ne pomogne, u dućan po zvučnu pa da vidimo. Hvala na odgovoru
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|