|
![]() |
#1 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Kućno kino u komponentama do 15k kn-preporuke
ovako, ovo pitam za prijatelja koji ima namjeru kupovati "pravo" kućno kino, s tim da bi taj sustav trebao imati što bolju stereo reprodukciju.. izvorno je htio kupiti samo stereo pojačalo i 2 zvučnika, no nakon podužeg razgovora i odvagivanja prednosti i nedostataka, smo zaključili da je isplativije kupiti recevier, i kvalitetan dvd player, a vjerovatno cd player odvojeno... plus zvučnici.. sve to će s vremenom biti spojeno na nekakvu plazmu... e sad, dečko je spreman izdvojit pozamašnu svotu novaca - do 15000kn.. bez plazme naravno, ona dolazi malo kasnije sad ja molim znalce (Visage, Jangofett itd) da mi savjetuju što bi bilo isplativo uzeti.. znači, koji receiver, player, te zvučnike.. opcija je da se kupi najprije 2 prednja, pa onda s vremenom satelite i centralni, ili možda sve odmah... molio bih ljude da se suzdrže od glupavih komentara, tipa, to je previše novca, ovo ono.. da raščistimo, nije za mene. i još jedno pitanje. Da li se na receiveru može dobiti kvalitetan stereo zvuk, kao što se može dobiti na stereo pojačalu? hvala lijepo na svim budućim odgovorima P.S. Linkovi na neke modele, stranice, cijene, bi bili poželjni.. dobavljivo u Zg. tnx ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
ako ces zvucnike za HT - mozda ovo od Kef-a 2005.2 http://www.komteh.hr/audio.php?op=prod&pid=40&l=1 na snizenju 5880Kn, slusao i nije lose... ili focal PACK Sib 5.1 5400Kn Ako ce odvojeni sistem i ima veliki dnevni boravak onda mozda da pogleda hrvatski proizvod AudioEpilog ,,Peyote'' za prednje i ''Pimientu'' za straznje...Peyote i pimient su se donedavno,neznam dali jos, mogli naci u pola cijene ( stara serija ) oko 5000Kn za Peyote i 2750 za Pimientu...onda ti jos fali centralni zvucnik...i eventualno sub...ali zato Peyote i Pimienta nadsviraju sve u rangu 2-3puta njihove cijene... DVD mozda Denon 2910 - 6000Kn http://komteh.hr/audio.php?op=prod&pid=95&l=1 ili DVD player Marantz DV 7600 4999kn http://www.technomax.hr/Default.aspx?tabid=419 I jos samo reciver, mozda isto nesto od denona ili marantza, tako da s jednim daljinskim mozes upravljati svime...bar obicno moze... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Raindrops keep fallin'...
Datum registracije: Feb 2005
|
Kolika mu je prostorija i kakav zvuk preferira? Ako bi mu odgovaralo da pojedina komponenta bude polovna, može se dobiti još bolji zvuk za jednake novce. Što se tiče novih komponenti moj ti je prijedlog sljedeći... Receiver : Marantz SR4600 - cijena cca. 3000 kn Pojačalo : Rotel RA-01 - cijena 2400 kn DVD player : Pioneer 575(ili 585) - cijena 1000 kn CD player : Marantz 5400OSE - cijena cca. 2300 kn Zvučnici : Dali Concept i to za centralni Concept Center - cijena 890 kn, za prednje Concept 6 - cijena 2990 kn, i za stražnje Concept 2 - cijena 1790 kn. Kada podvučeš crtu, ukupno ga izađe cca. 14300 kn. Neka prvo posluša ovakav sistem pa tek onda nek' (ako mu nedostaje niskih frekvencija) kupuje sub. Siguran sam da mu neće biti potreban. Ostatak love nek' potroši na ožičenje i par njemu omiljenih CD-a i DVD-a. Prednje zvučnike i CD player ubode u RA-01, Rotela obode na preout Marantzovog receivera i dobije odličan i stereo i 5.1 zvuk. Eee da je meni viška 15000 kn... ![]() EDIT : Što se tiče ovog da li s receiverom možeš dobiti jednaku kvalitetu sterea kao i s pojačalom... odgovor je ne. Zato ja najbolje uzeti receiver s preoutom u koji ubodeš pojačalo snage , koje će kvalitetnije goniti prednji par zvučnika.
"I told my parents that when I grew up I wanted to be a musician.They said it had to be one or the other" Zadnje izmijenjeno od: newalss. 24.01.2006. u 17:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
Re: Kućno kino u komponentama do 15k kn-preporuke
Citiraj:
Ljudi valjda vole kako zvuci kad nekome kazes imam plazmu-egzoticno, otmjeno, a LCD-e svi kupuju... ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Za 15 k kn možeš kupiti takav stereo da će se svako kućno kino te cijene smrznuti od straha. I ne govorim ovdje samo o glazbi već i filmovima. Ako baš mora biti kućno kino, onda zaista ne znam što je najbolje, ali ako već toliko ulažeš, grijeh je ne otići do raznih dućana i poslušati kombinacije. Od zvučnika razmotri B&W, Focal, Dali, Dynaudio, Energy i Mirage, a od amplifikacije Pioneer (samo najjače modele sa puno snage), Marantz, Denon i Rotel. Samo napominjem da ni u snu ne bih uzeo KEF. DVD player isto nešto od tih proizvođača. www.sonus-art.com www.audio-art.net www.komteh.hr www.bojezvuka.hr |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
Nažalost do sada HR javnost nije imala prilike bolje se upoznati sa Triangle zvučnicima, ali odnedavno su u ponudi Audio Arta pa bi bilo dobro razmotriti i naposljetku poslušati ovog hvaljenog francuskog proizvođača. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Lika u mom srcu
|
sutra idemo na slušanje nekih modela u mesničku (audio cinema art) te u preradovićevu (sonus art).. bit će složeni po narudžbi neki stereo sistemi, samo ne znam jel imaju složen kakav HT sustav? zašto se sa dobrog AV receivera ne bi mogao dobiti dobar stereo zvuk? kao recimo sa samostalno stereo pojačala i para zvučnika? nek mi netko pojasni... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
zemi u obzir univerzalca kaj imam doma... philips 9000s. koliko god se ljudi podsmjehivali takvim uređajima, stvar odlično svira za tu paru (2500-3k kn) stereo, a vjerujem da ni surround ne trpi. slušali smo ga na vrlo skupom sistemu (u odnosu na cifru samog plejera), jango je isto tamo bio tako da kao čovjek sa više slušnog iskustva sigurno može dati koju dobru riječ za njega tim više što je prije njega svirao denon sacd od 13k kn. ostatak možda marantz ili h/k receiver i dali zvučnici (koji su podosta jeftini)... ali opet ako se želi slušati beskompromisan stereo, onda za pare koje će ulupat u receiver može dobit par puta bulje stereo pojačalo... o secondhand-u da ne pričam. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Lika u mom srcu
|
pošto dečko nije neki audiofil, i pošto će mu ovo biti "prvi" pravi sustav, ne vjerujem da bi trebao ububati neke ogromne novce samo u stereo pojačalo, i set stereo zvučnika... po mom mišljenju veći je gušt imati kućno kino, a na takvom setu možeš i pristojno slušati glazbu.. vidjet ćemo sutra što mu se svidi.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
|
Citiraj:
Citiraj:
Dvije lokomotive težine 10 tona, jedna vuče šest 10-tonskih vagona a jedna dva 10-tonska vagona. Koja će brže-više-jače vuči te vagone? Da bi lokomotiva s 6 vagona radila jednako kao ova s 2 vagona, morala bi imati tri puta jaču (bolju) mašinu.
![]() |
![]() |
#15 | |
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() IMHO ima finih 40" (102cm) LCD-a koji su znatno jeftinijih... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Lika u mom srcu
|
et - čovjek ima želje, a izgleda da ih može ostvariti, a ne vidim zašto ne bi guštao na ogromnom ekranu, ako već može? ako je spreman dati 15k kn za audio opremu, onda neće to spojiti na 72cm tv, ili na neki lcd od 10k kn.... ![]() sve da bude u istom rangu.... ![]() javim sutrašnje impresije.. da, vidio sam za boje zvuka, možda se i do tamo zaletimo, iako nam nije baš usput... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Samo nek pripazi jer ako je udaljen manje od 3,5-4m od tako velikog ekrana to izaziva tzv. "morsku bolest"... Kad kupujes TV ides po pravilu da uzimas TV one dijagonale koja odgovara 2,5 do 3 udaljenosti od mjesta gdje sjedis do TV-a(dakle 2,5m si udaljen od TV-a uzmes max. 100cm TV)... Dijagonala nema veze s kvalitetom...Ima 40" LCD TV-a od 12000 do preko 30000 Kn... ![]() That was my point...da ne preklinje poslije plazmu (il LCD) zbog predimenzioniranog ekrana koji mu samo stvara probleme, a mogao je mozda uzeti nesto manju dijagonalu i dobiti vecu kvalitetu za isto ili manje novaca... ![]() Zadnje izmijenjeno od: E.T.. 25.01.2006. u 02:55. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Ako budes isao do SonusArta obavezno baci pogled, ako imaju u ducanu i na Audio Epilog ... Zvucnici definitivno vrijede svaku paru i u svom cjenovnom razredu nadsvirat ce sve razvikane firme od B&W,Focal a da Dali i ne spominjemo... Ukoliko ne naletis na njih u niti jednom ducanu posalji mail na njihovoj web stranici ili se dogovori preko telefona...vjerujem da ce ti vlasnik g.Dean dati jos koji koristan savjet oko aplifikacije i izvora zvuka... Nije da forsiram AE ali znam par ljudi koji su nakon sta su obisli hrpu ducana i poslusali hrpu zvucnika odabrali bas AudioEpilog zvucnike, pa je to razlog zasto svima preporucam da ih bar poslusaju... Ja osobno sam se mislio izmedju SonusFaber Concert-a a izbor je pao na Peyote... mislim, kad vec gledate kvalitetne zvucnike za stereo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Moderator
|
sonus art, preradovićeva 13 ak se ne varam... imaju web. oprez kod gledanja gledanja zemaljskih programa na lcd-ima... da se ne bi čovjek razočarao nakon 10-15k kn potrošenih. plasma je druga priča što se tiče kvalitete slike, ali ona pak ima svoje fore ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
Može se dobiti dobar stereo zvuk iz AV recivera, samo je pitanje koliko on mora biti dobar (čitaj: skup) da bi to vrijedilo. Tehnički, zvuk može biti odličan, ali pogle malo cijene high-end recievera a da ne govorim o odvojenim suround procesorima i pojačalima, tipa Lexicon, donedavno TAG McLaren, Parasound itd. Ništa manje od 50 000 kn. Ovi integrirani recieveri u najbolju ruku su prosječni, iako ima tu i tamo neki biser, poput Pioneerovog, Sony-evog, Yamahinog ili Denonovog flagshipa, no cijena prelazi 25 000 kn. Kod običnih AV recievera, mnogo je toga izloženo kompromisu. AKo vidiš stereo pojačalo koje teži 15 kg za ništa više od 2 kanala, nekoliko watta snage i za ogromnu cijenu, i onda usporediš sa AV "mrcinama" koji kao uspijevaju gurati 7 zvučnika sa 150W po kanalu a još k tome teže 10 kg... postoji fizika i tu se ona ne može izbjeći, bar što se aktualne tehnologije, pa samo treba kreirati računicu... i nije nimalo stvar u snobizmu i pretjerivanju, da se razumijemo. U apsolutnim mjerilima, ni najsavršenije izveden AV reciever ne može biti bolji od svog stereo ekvivalenta, iz jednostavnog razloga što mu različite funkcije poput tunera, DSP procesora itd. prljaju put signala i ne može se mjeriti sa čistoćom dobrog stereo pojačala. Eto zašto. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
|
Citiraj:
Ispočetka mi se činio kao uobičajeno sonično loš player, kao većina DVD playera, no promjenom strujnih kablova pokazalo se da ovaj može i više. To je zapravo rijetkost kod DVD playera, da svira u rangu posvećenog cjenovno ekvivalentnog stereo CD playera. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Moderator
|
makar po reakcijama drugih mislim da je više utjecalo prebacivanje sa multichannel izlaza na stereo i zamjena interkonekata... ali ako ti tako kažeš onda smo si oke ![]() koment na tvoj posti iznad... pitanje je koliko realno čovjeku treba takva razina reprodukcije i koliko tih promjena stvarno čuje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Lika u mom srcu
|
vratio se sa slušanja... zaključak: ROTEL pojačalo(3400kn) i cd player(6000kn) složeni sa B&W zvučnicima od 7000kn -------- ma bezveze... onda odemo u mesničku... druga priča.. Nad pojačalo (3500kn) + NAD cd player (3500kn) + TRIANGLE Antale(10000) zvučnici ------ fantazija! nakon antala smo spojili Celziuse (15500)... ma TRIANGLE SE ČUJE prejebeno u odnosu na B&W .. a u preradovićevos smo isti cd koji smo slušali u ROTELu ubacili u već složeno nekakvo kućno kino sa receiverom od 25000kn, centralnim od 15k kn.. + + + , sve skupa oko 100000 -- ne računajući plazmu... i razočaralo me.. kako kod slušanja stereo muzike, kako kod gledanja filmova, jer sam isti ili bolji zvuk kod gledanja filmova čuo na daleko i višestruko jeftinijim sistemima... zaključak - nije sve u cijeni i razvikanosti.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
|
Citiraj:
Ako se sjećaš, ja sam prvi predložio da prebaciš sa front 5.1 izlaza na stereo, to je bio drastični pomak, ali kompletno je player počeo dobro svirati nakon promjene strujaša... I da, nisam ti još rekao da je ono isključivanje video sklopa jako dobra stvar - nisam mogao vjerovati koliko mijenja na zvuku. To sam testirao bez tvojeg prisustva. A što se tiče komentara prije: realno, većina ljudi te razlike ne čuju, samo kažem da itekako postoje i ogromne su, a procjenu o važnosti bolje nek daju oni koji čuju nego oni koji ne čuju, jel tako ![]() Sve je stvar uvježbanosti sluha, a sluh se uvježbava druženjem sa raznovrsnom opremom. To je naravno tek mali dio, pravi audiofil bi prvenstveno trebao poznavati glazbu u klasičnom smislu da bi znao reći nešto o vjernoj reprodukciji, a tu ja nisam na nekom čvrstom terenu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Moderator
|
@gabre... su oba zvučnika bila samostojeći ili kakvi? najbolje je favorite iz dućana uz polog pofurat doma i poslušati u domaćim uvjetima. @jango... ak ti kažeš da je strujaš, onda je strujaš ![]() eh ja relativno sitno kužim kako bi trebalo zvučati radi live svirka, a i sam tamburam (zato sam i skužio u jednom dijelu prezentacije da bubnjevi ne štimaju), ali pak nisam slušao puno različitih sistema... pa opet šit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Vjerojatno znas, ali da napomenem...najbolje bi bilo kad bi prije kupovine to mogao odnjeti i doma poslusati...soba najvise utjece na zvuk... tako da se cesto zna desiti da ono sto ti u ducanu zvuci odlicno doma zna zvucati grozno i obrnuto... ipak je 16000 kunica u pitanju, red bi bio da ti omuguce da to doma poslusate...( ovo u splitu ne vrijedi, rijetko tko da ce ti dati da odneses doma, ali vani, preko grane, kao i u zagrebu vecina ducana to omogucava )... ako nista, cini mi se da sam negdje nacuo, procitao, da i u hrvatskoj ima zakon o zastiti potrosaca koji ti omogucava da u roku od sedam dana mozes bilo koji proizvod vratiti nazad u ducan a oni tebi moraju vratiti lovu a da ti ne moras imati nikakav razlog zasto vracas proizvod, jednostavno ti se nesvidja...jos samo da je to istiniti i da funkcionira u praksi ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
nisam vidio syss-ov odgovor...trebalo mi je punih 10minuta da istipkam ovaj moj...previse sam nazdravljao u zadnje vrijeme pa su mi motoricke funkcije oslabile ![]() ![]() ![]() :burn: |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |