|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
programiranje (ne znam programirat :)
Tija bi napravit jedan jednostavni programčić, ali me muči šta ne znam programirat, a nema smisla da učim jer je to prekomplicirano i ne mogu sam naučit (proba sam). Taj programčić mi treba jer iman jedan folder u koji sam već par godina skuplja podatke, slike, video i audio clipove o autima i motorima. Sad toliko toga ima da je postalo previše nepreglodno i ima previše foldera. Zanima me jel mogu s nečim napravit malo jednostavni programčić ili samo nekakvo sučelje sa par tipki npr. stisnem tipku - bmw on mi otvori - 1,3,5,6,7,8 stisnem tipku - 3 on mi otvori - serija 3 - textovi, slike, clipovi stisnem slike, on mi otvori te slike i gledam ih u tom programu, a ne u nekom drugom aj ljudi pomozite
![]() |
#2 |
Premium
|
Daj nije moguće da niko ne zna. Pa to je samo nekakvo GUI sa par tipki na sebi. Zar je to toliki problem???
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
majstore vidi se da nisi upucen, jer nishta nije jednostavno, a pogotovo ne niti to. svatko tko programira, dosta mu je na poslu, josh da i u slobodno vrijeme programira "jednostavna" sucelja...imaj razumijevanja. ![]()
![]() |
#4 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
probaj to rijesit cistim html-om ili ako neide onda prouci neki jednostavni skriptni jezik pa da ti sve onda radi u browseru on ti vec zna prikazivat i slike i tekstove i ...
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
ajde dobro, a znaš li koji jednostavni program za programiranje u kojem bi moga napravit neki takav programčić.
![]() |
#6 | |||||||||||||
Premium
|
Citiraj:
i daj me jos posjeti zasto je ova tema ovde a ne u programiranje pa valjda bi ljudi koji prate takve stvari o tome trebali nesto vise znat
![]() |
![]() |
#7 |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
.. hmm .. mislim da smo mi nekaj slicno delalali u asp-u ... tj .. a program koji koristimo u školi je (sranje) frontpage ... ali noup .. ja osobno to neznam napraviti .. tj jako bi mi dugo trebalo ..
![]() |
#8 |
Premium
|
Pita sam prijatelja, kaže da je Borland delphi dobar i jednostavan program. Kaže da bi tu moga i sam nešto naučit.. Šta vi mislite.
![]() |
#9 | ||||||||||||
Premium
|
ma mozes probat i sa delphiom ili sa visual basicom to je manje bitno tvoj prvi problem je taj sto ti nemas nikakvog programerskog iskustva sto znaci da na primjer ne znas sta je to objekt a sta klasa i slicno. takve stvari relativno je tesko naucit sam, puno je lakse kad ti neko da nekakvu osnovu. naravno sve se da ali je upitna isplativost utroska tolikog vremena ako se programiranjem ne mislis i dalje bavit drugi tvoj problem je sam program kojeg mislis radit. prikazivanje slika i ostalog nije toliki veliki problem, nac ces gotov source na internetu. ali kako ces ti rijesit da program zna koje je auto na slici, sta ako su dva auta na slici... mora bi razvit neki sustav katalogiziranja datoteka po kategorijama ili to rijesit na drugi nacin probaj samo razvit sustav imena za te datoteke (npr. bmw-tip-model-prinake.jpg) pa ces vidit koji je to problem i koliko tu posla ima i onda nesto osmislis, preimenujes pola datoteka i onda shvatis da je ti tako ne pase pa onda iz pocetka
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
a da si jednostavno posložiš foldere... Nisam dobro skužio pitanje ali ako misliš napraviti takav program da imaš buttone već unaprijed definirane tipa BMW, Citroen itd i da ti onda otvara slike ako stišneš BMW samo BMW-a u tvome programu NE vidim smisla u takvome programu, samo si posloži BMW u svoj a citronen u svoj folder i gledaj sa običnim previewom. Jer i ovako i onako ćeš ih morati sortirati ili upisati u neku bazu... Imalo bi mi smisla da napraviš program koji će unutar foldera ili grupe istih tražiti određeni tip slika i onda ih kopirati npr. u neki temp direktoriji ako hoćeš ili samo prikazati u programu. Ako to želiš napraviti onda imaj na umu da svs slike (bilo pathove, bilo nazive sa potrebnim opisima) trebaš upisati u bazu kako bi tražilicom mogao kreirati određene upite da ti pronađe željene slike i eventualno dinamički kreira ekran sa opcijama za daljni rad. Tada bi se trud isplatio s time da se baza uredno ažurira. Sve to možeš napraviti ali treba volje i vremena a toga danas nitko nema.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
evo skida mi se visual basic. hvala na prijedlogu. jel mi mozes reć di ima nekakvih tutoriala ili sl.
![]() |
#13 | |||||||||||||
Premium
|
Citiraj:
aj mi posalji svoj mail na pm pa ti ih posaljem kroz 3-4 dana
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
![]() |
#15 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Nasao sam na disku i poslao ti na mail skriptu u wordu cca 350 stranica "Uvod u programiranje" u VB,mozda ti pomogne,dobra je za pocetak,imas i slike i pojasnjenja. Zip-ana - 1MB. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
350 stranica. Majko Božija. Hvala ti puno. Ako napravim nešto pametno - ti si direktno odgovoran ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|