|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
Tbred i Sempron
izbivao sam proslu godinu sa polja informatike pa me zanima kolike su razlike performansa Tbreda i Semprona? Uglavnom koliko % je otprilike bolji koji procesor kad su oni iste oznake(npr Tbred 2200+ i Sempron 2200+) Te dali postoje otljucani semproni? hvala (nemam vremena guglat...) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Ja znam ovo: Tbread radi na def FSB266 Sempron na def FSB333 Imao sam oba! Sepron sam na Astrock matičnoj sa nekim Cooler masterom uspio dici na FSB400,radio na 1800MHz i onda sam ga jos postepeno dizao u biosu i uspio dici na 1987MHZ...to je max sto sam mogao jer mi je cooler bio preslab,a ovako je radio na nekih 55C ako se sjecam na full load....moze on ici i vise,jaci hladnjak,bolja memorija i ide sigura na 2100-2200 Dok s tBreadom nisam puno eksperimentirao jer sam ga ubzo prodao u konfi.... Ali po mojem Sempron je bolji,a i u ostalom novija generacija ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Sempron sa 256 kB cachea je zapravo T-bred, a ovaj sa 512 kB je Barton, ali budući da svi Semproni imaju FSB od 166 MHz, znači da ukupno imaju i nešto bolje performanse.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
meni je sempron 2400 i radi mi na 2000 sa stock coolerom. Ima san i 2200 i radija mi je na 2000 MHz. To je zato šta im množitelj nije isti (bar ja mislim). Sad ću uzet bolji cooler i treba bi ić 100-200 MHz više (OPET- bar ja mislim tj. nadam se)
![]() |
#5 |
Premium
|
...
ali dali je otkljucan??? mene zanima FSB 225...ukupna frekvencija mi nije toliko vazna... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Prema dolje je otključan, premoa gore ne....tako je bar po googlu i nekim review-ima.... I zašto baš 225 FSB-a....to ti najbolje za mmu, max. ploče ili šta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
ZMAJ na kojoj ploci ga mislis vrtit?! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
...
Citiraj:
![]() Kaj sa najnovijim BIOS-om nemrem stavit semprona gore? @gogzs - najviše što mi matična ide pri 1.8V je oko 230mhz-a pa ja držim na 225(a i volim okrugle brojeve...). A da nadem pravi proc mogo bi ju i nafrljit na 2.0V pa bi isla jos i vise... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Re: ...
Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
Ako se ne varam mislim da i za epoxa postoje modani biosi... ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
BTW razlika između Semprona i Thoroughbreda je samo u FSB-u - Sempron 166MHz, Thor. 133MHz. Moj Sempron 2400+ radi na 210x10 na 1.725V, default je 166x10 na 1.6V. Radi on i na 2200 sa 1.75V (ili ipak 1.8V, ne pamtim baš najbolje), međutim rami me koče trenutačno. Inače odličan proc za cijenu (520kuna u BOX-u prije godinu i nešto sitno), sad je čak i goli 2300+ skuplji. Općenito su cijene sckA procesora jako visoke, a bezobrazni prodavači na tržnici tri godine starog Palomina cijene na više od 300 kuna. ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
nije razkika samo u fsb-u, razlika je i u ferkvenciji (ne u raitingu, nego bas u MHz) npr athlon t-b 2000+ 1667MHz (12.5x133) dok sempron 2400+ radi na istih 1667 MHz ali 10x166. odkljucani thoroughbred (npr dut3c) ti moze emulirat bilo kojeg semprona socA
![]() |
#13 | |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
![]() ![]() http://overclockers.com/articles726/ @FERRYS - U pravu si, ali to se moglo zaključit i iz moga posta, jer logično je da thoroughbred vs sempron sa istim PR nisu na istom taktu ako imaju različit fsb, a sve ostalo isto :clap: ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
Ako niste znali postoje i Tbredi-B koji rade na 333FSB... Ja sam imao jednog 2600+ koji je bio "zivotinja" od procesora. Po defaultu je radio na 12.5x166. Bio je otkljucan i isao je na 2300Mhz sa 1.70V. Jos mi je i danas zao sto sam ga prodao... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Mozda kome pomogne... |
![]() |
![]() |
|
|