Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Mediji
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.07.2025., 18:37   #1
Luka2580
Registered User

Datum registracije: Dec 2018
Disk station

Pozdrav ekipa..
Pošto nisam baš previše u toj temi, molio bih savijet za "slaganje" svojeg osobnog clouda.
E sad, zanima me neki disk station u kojeg idu tipa 2 HDD-a, i u kojeg mogu pristupit mobitelom neovisno gdje sam, ili kad sam kod kuce na stolnom pc-u da bezicno prebacim podatke na njega.
Zanimao bi me disk station koji podržava (ako se ne varam da se zove) "RAID", da npr stavim u disk station 2 HDD-a, i kad prebacivam na jedan da se radi kopija istih podataka na drugi, ako jedan stane sa radom, da ne ostanem bez podataka.
Imam google disk, i s njim je kako se kaze ni brige ni pameti, ali 2tb memorije je skoro 11 eura/mjesecno, ovako dam par sto eura, kupim i imam.
Također može savijet za HDD, od recimo 4 TB, jer imam Dji osmo akcisku kameru i dron sa kojima snimam dosta, a jedna minuta snimke je cca 1gb.
Disk station bi prvenstveno služio sa slike/videe, i tu i tamo koja pdf datoteka.
Što se tice brzine interneta, net mi nije baš neka sreca, koristim A1 homebox i brzine su 40/15, nekad više nekad manje dosta varira, u planu je za kakvih godinu dana kada mi istekne ugovor uzet starlink tako da onda nece biti brzina problem.
Hvala.
Luka2580 je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno