|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2012
|
Neprekidno krešanje
Ola, Dakle, grafa još zajebava. Svi ljudi koje sam pitao nemaju pojma i generalno se vraćaju na "reinstaliraj drivere", ali doslovno ništa ne pomaže. Iskreno, trenutno sam spreman zapalit i bacit je kroz prozor, možda zatvoren. Prešlo je iz tu i tamo u dnevno 2-4 puta. Nisu driveri; svježi su sjeli već 20 puta. Nije grafička; bila kod ADMa i nema problema. Nije napajanje; novo je RM1000x 2024. Što ostaje je proc, RAM, matična i SSD. Nebi trebao biti RAM - memtest86 bez problema, i zajedno su 2x16 prošli bez problema 2 puta po 4 passa. SSD je na 93% health. Već sam pitao na elevenforums ali grafa radi bez problema na drugom kompjuteru. https://www.elevenforum.com/t/proble...drivers.36768/ Matična mi ne podržava jedini backup proc koji imam; R5 1600AF; imam neke rezervne mismatched RAMe ali sumnjam da je to uz odrađen memtest. Krešanje se nemre deterministički reproducirati, i uobičajeno dolazi za vrijeme opterećenja grafičke; do sada nije bilo kreša dok je idle. Također se nikada nije krešalo za vrijeme furmarka ili nečeg takvog. Što sad? Neironično nemam više ideje, a na pol puta sam da bacim molotovljev u ovo. LP
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Neprekidno krešanje
Proc je vazan za test kad se sve crasha. Ja sam se jednom zajebavao s crashom sa amd 5600x procom jer je “nemoguce “ da je proc kriv, na kraju bio bas on. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
Crashevi su nasumični, a ako ću testirat trebat ću od cure posudit R5 3600, pa će ona bit van stroja neko vrijeme.
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Neprekidno krešanje
Citiraj:
Jedini pravi test je da radis ono sto i inace pa da vidis da li crasha. Ja sam radio milijun testova i sve proslo super. Na kraju crash na youtube-u ili crash u samo jednoj igrici. Nakon zamjene proca crash je potpuno nestao. Zadnje izmijenjeno od: spawn. 14.06.2025. u 12:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Neprekidno krešanje
Kada matična ploča bude defektna može se dogoditi da se ruši s jednim procesorom a radi s drugim (oba ispravna). Dogodilo mi se X puta. Novo napajanje nenznači da je ispravno. Imao sam i RAMove koji su prolazili memtest ali ih ploča nije voljela. Od tada izbjegavam G.Skill kao kugu. Prvo bi probao ovo što je kolega rekao. Imao sam situaciju kada je komp random kršio zbog loše utičnice u zidu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
#erase startup-config
|
I to isto. Da li se smrzne, reboota, baci plavi ekran i smrzne, baci plavi ekran i reboota…? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Kupi sata ssd 120gb, pocupaj svoje, digni win 10/11 na frisko, pa vidi sto se dogadja. OCCT video ram test pod obavezno. Ako ti on daje errore, grafica je za rma.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
iz znatiželje sam instalirao OCCT test i pustio 2 minute da odvrti. CPU bude na 85°, njegov vent malo ispod 4000 o/min jel to previše za CPU? koristim original cooler iz boxa Ryzena grafa na cca 40° niše ne crasha i nema errora |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Nikojim redom: 1) OCCT VRAM test sam radio prije još i nije bilo problema, grafa je bila na RMA i ni ADM ni kolege u njemačkoj nisu našli problem 2) Kreševi su šareni - većinom crash to desktop, 2 puta bluescreen ali to mislim da je sanirano, par puta kompletno zamrznuto, i jedno 50% vremena kad je crash to desktop, background na desktopu nestane što je malo čudno 3) Drugi komp nema problema nikakvih, na istoj letvi je koja je jedna od onih malo jačih, ali pogledam jel imam neku di se mogu spojit 4) budem onda piknuo win na A400 što imam, pa javim. 5) Temperature znaju ljeti doć do 85-90, ali krešalo se i zimi kad su ispod 75. Nez jesam neš fulo. Also, maknuo sam ovaj Kingston fury 2x16, sad sam na nekim random stickovima 2x8, vidit ću će to zezat.
![]() |
#14 |
Premium
|
Pitanje: jel moguće da su mi driveri za slušalice sjebali nešto? Odradio sam chkdsk i makli su mi se driveri za Audeze Maxwell dongle; znaju nekad malo zajebavat sa konekcijom tu i tamo.
![]() |
#15 |
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
Bilo kakvi loši driveri mogu stvarati probleme. Probaj ih počistiti (škicni i Hidden devices u Device Manageru) i ne koristiti sluške/dongle, pa vidi par dana kreša li se. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Oui, ali zna imati čudne side effectove, npr par puta su mi driveri isparili nakon hard crasha. Također, Visual Studio je jednom prdnuo ali mislim da je nevezano, jer sam slučajno ištekao ventilatore. Whoops.
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Ovo je nekonzistentnost i zbunjuje, a tu je i pretpostavka. Što se tiče "krešanja" to se zove neprecizan opis simptoma. Najgore je kad se kreša na desktop ![]() Općenito što se tiče krešanja ja bih probao malo sa opcijama/mogućnostima cpu-a u biosu se poigrat. Imao sam slična krešanja dok nisam uključio/isključio neki feauture za cpu, ne sjećam se koji, ali očito bios po default postavkama, iako podržava procesor nije bio 100% kompatibilan. Prije svega bih, ako sumjam na grafičku, probao sa drugom grafičkom, čisto dedukcije radi. Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. 15.06.2025. u 11:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
9 od 10 problema koje sam imao s AMD-om su nekompatibilnosti između CPU i RAM. Radi, radi i onda odjednom sranje. Nikad neće baciti grešku jer je RAM ispravan ali se ne voli s CPU/chipset kombinacijom. Osjetljivi su na RAM daleko više nego Intel. Ako imaš mogućnosti, probaj nabaviti neki službeno kompatibilan i isprobaj. 99.9% je to
![]() |
#21 |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Clear CMOS, pa friški BIOS flash i nakon toga Load Optimized Defaults i tak nek ostane, dok se provjerava/testira funkcionalnost uz novu Windows OS instalaciju (i taj disk nek bude jedini spojen na ploču) s pripadajućim driverima za čipset i grafičku, jer nakon svega napisanog na ovom i onom stranom forumu - ovo je čušpajz samo takav. Sve "problematične" komponente su pojedinačno zapravo sasvim ispravne, dok se zajedno u istoj konfiguraciji skrši sve skupa svako malo.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
Sa AMD platformama sam se nagledo nekih poprilično čudnih scenarija, al generalno bi krenuo putem kak je Exiled već spomenuo sa friškim flešom zadnje verzije BIOSa, sve settinge na difoltu pa vidjet kaj kaže. Pomalo dodavat drivere i deviceove i probat ubrat nakon čega počnu problemi. Dodo bi i 2 scenarija koje sam ja sreo: - jedna varijanta se stalno rušila sve dok je RAM bio na difoltu, nekon što što je loadan XMP profil, sve je radilo bez greške nakon toga. - drugi je full čudan i ima veze sa virtualizacijom. Ako je uključena u BIOSu i zaklika se i instalira Hyper-V u Windowsima, cijela stvar ode vrit i više ništa ne radi kak spada i nije stabilno |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
#erase startup-config
|
Neprekidno krešanje
Citiraj:
To. Vrtio sam jednom memtest cijeli vikend. Dvadesetak prolaza i niti jedna jedina greška. A Windoze se ruše. Linux također. Ti su bili oni G.Skillovi Stavio drugi RAM (neki obični value RAM) i sve pet. Samo Renault 4. Svi problemi su nestali. OP: probaj disejblat PBO, EXPO i ostala overclockerska s*anja. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|