Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.10.2024., 21:21   #1
shoki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2004
kupovina laptopa s ebay-a?

pozz

našao sam neke zanimljive laptope na ebayu, na žalost, iz USA. rabljeno, refurbished.

što trebam znati? na cijenu i shipping ide 25% PDV-a, jel to to?

ako je , laptop bi me još uvijek ispao skoro 300€ jeftinije nego kod nas...

pdijelite iskustva, savjete,...

hvala!
Staro 19.10.2024., 13:39   #2
shoki
Premium
Moj komp

znači, ja sam, čini se, retardiran
ali ja nigdje ne mogu naći koliko se naplaćuje carina na potencijalno računalo uvezeno iz SAD-a?
za robu iznad 150€ a ispod 1000€ išla bi H6 deklaracija, ali apsolutno nigdje ne piše KOLIKO to košta?
pretpostavljam da je to postotak neki plaćene cijene?
i onda na to ide pdv?

netko je sigurno naručio nešto izvana
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.10.2024., 13:50   #3
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Jesi siguran da ti se to isplati? Za 200 EUR možeš nabaviti poslovni laptop iz DE.
http://forum.pcekspert.com/showthrea...=317253&page=2
Staro 19.10.2024., 14:19   #4
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor shoki Pregled postova
ali ja nigdje ne mogu naći koliko se naplaćuje carina na potencijalno računalo uvezeno iz SAD-a?
za robu iznad 150€ a ispod 1000€ išla bi H6 deklaracija, ali apsolutno nigdje ne piše KOLIKO to košta?
i onda na to ide pdv?

Na računalnu opremu ne ide carina, ali ide PDV.

Ako racunas ukupnu cijenu sa shippingom, vrlo je vjerojatno da će neko pogledati realnu cijenu tog proizvoda, bez obzira koliko ti platio ili ti tetak iz Kanade poslo.

Pa se tu umijesa spediter, pa i njegove troskove platis, pa onda skuzis da adapter za struju nije na nasih 220v.

Pa na kraju upalis lap i ono kifla, doceka te crni ekran, a seller kaze ok, vrati mi ga.

Pa ti prosudi da li se svi ti mozebitni troskovi isplate.

U stvari, ajde baci konkretan link na model.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2024., 16:03   #5
jazz3p
Premium

Datum registracije: Oct 2010
Citiraj:
Autor shoki Pregled postova
i onda na to ide pdv?

Nisam ništa naručio, ali postavio sam isto pitanje na drugom topiku i dobio nula odgovora. Probao sam na ebay-u otići do čekouta, gdje se na cijenu još doda VAT i piše da nikakvih dodatnih davanja više nema, nekakav ebay šiping (eBay International Shipping Duties US: $0.00) koji (navodno) ide kao nož kroz maslac.

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Jesi siguran da ti se to isplati? Za 200 EUR možeš nabaviti poslovni laptop iz DE.
http://forum.pcekspert.com/showthrea...=317253&page=2
Bez slike. Točno toliko imaju laptop slika i na BF ebay trgovini, nula. Pitao sam ih za slike, nemaju. Prije bih na ebay-u kupio iz Nemačke od nekog drugog isti laptop za par eura više, uslikan iz svih ćoškova.

BTW, nitko to nikada kupio nije (laptop iz amerike), a pun kufer US modela laptopa (sa US tipkovnicama) u kojem god polovnom hrvatistanskom dućanu vrata otvoriš. I ovi iz BF-a prodaju US modele koje su vjerojatno nabavili iz Kazahstana.

Zadnje izmijenjeno od: jazz3p. 19.10.2024. u 16:38.
jazz3p je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2024., 17:28   #6
zdravko_c
Premium

Datum registracije: Jun 2006
Kupovao ove godine u par navrata, ako je kao shipping metoda naveden Ebay International Shipping, onda je ono sto platis kod checkouta konacna cijena i ne placas vise nista kuriru koji ti dostavi paket. Princip je da seller salje na adresu Ebay EIS hub-a, Chicago, Illinois, i odande se salje dalje prema EU, nema pravila tko dostavlja u HR, ovisi kako posalju, stigne u HR za cca 2-3 tjedna, zadnji paket dostavio mi je dostavio GLS. Imas rok 30 dana za povrat, ne saljes nazad u USA, vec u Njemacku.
zdravko_c je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2024., 22:26   #7
chillout23
Your God is in your mind.

chillout23's Avatar

Datum registracije: Jun 2017
Citiraj:
Autor jazz3p Pregled postova
Bez slike. Točno toliko imaju laptop slika i na BF ebay trgovini, nula. Pitao sam ih za slike, nemaju. Prije bih na ebay-u kupio iz Nemačke od nekog drugog isti laptop za par eura više, uslikan iz svih ćoškova.

BTW, nitko to nikada kupio nije (laptop iz amerike), a pun kufer US modela laptopa (sa US tipkovnicama) u kojem god polovnom hrvatistanskom dućanu vrata otvoriš. I ovi iz BF-a prodaju US modele koje su vjerojatno nabavili iz Kazahstana.

Zato naručiš direkt sa BF sajta i mir. Uzel sam od njih T480S prije nekih godinu dana i pre pre zadovoljan laptopom, koji sam btw platil 250€. Radi bez greške.
Staro 21.10.2024., 12:30   #8
Ivan357
Premium

Datum registracije: Jun 2020
Citiraj:
Autor nino Pregled postova
...

Pa se tu umijesa spediter, pa i njegove troskove platis, pa onda skuzis da adapter za struju nije na nasih 220v.

...
teško
Ivan357 je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2024., 09:14   #9
shoki
Premium
Moj komp

a recimo, ovako nešto: https://www.ebay.com/itm/335572458782
(ima ih još, ovaj je prvi izletio)

Ova cijena je, čak i sa PDV-om, smijeh.
seller je pozitivno ocijenjen, kupovina zvuči ok.

a što se tiče bf.laptopsa, oni nisu ništa drugo nego preprodavači, kao i ovaj ebay seller. Slao sam im upite par puta, specifično za tip panela, i ne znaju, doslovno je odgovor bio 'imamo hrpu istih, ne znam'

ovi selleri u pravilu znaju i daju odgovor
Staro 22.10.2024., 21:22   #10
jazz3p
Premium

Citiraj:
Autor chillout23 Pregled postova
Zato naručiš direkt sa BF sajta i mir. Uzel sam od njih T480S prije nekih godinu dana i pre pre zadovoljan laptopom, koji sam btw platil 250€. Radi bez greške.

Ja na primjer ne bih kupio esa (zbog dva memorijska utora) nego običnog za 150 eura iz Njemačke (dostava uračunata u cijenu)...

https://www.ebay.com/itm/235292184392

Kusur za novu bateriju i gumene bombone. I to bi mi bio mir.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.10.2024., 18:27   #11
jazz3p
Premium

Evo, dobio ponudu i za T480s (bez punjača i lošom baterijom). Uslikan iz svih uglova. Iz Njemačke 153 eura zajedno sa poštarinom i "30 days returns. Seller pays for return shipping."

Staro 26.10.2024., 20:57   #12
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ako ti treba komp sličnih specifikacija, taman sam u procesu stavljanja oglasa za Latitude 5490

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2024., 06:36   #13
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Evo, dobio ponudu i za T480s (bez punjača i lošom baterijom). Uslikan iz svih uglova. Iz Njemačke 153 eura zajedno sa poštarinom i "30 days returns. Seller pays for return shipping."

https://www.njuskalo.hr/lenovo-prije...oglas-45234851

Prvi na njuskalo sto sam naletio. Ne namaci se bez veze, to ti je kao ruski rulet. Mozda je ok mozda nije, ak nije bit ce kukanja. Ako kupis lokalno imas vise sanse u krajnjoj liniji pokucat liku na vrata ili se obratiti lokalnim ovlastima da reagiraju.
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2024., 08:01   #14
jazz3p
Premium

Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
https://www.njuskalo.hr/lenovo-prije...oglas-45234851

Prvi na njuskalo sto sam naletio. Ne namaci se bez veze, to ti je kao ruski rulet. Mozda je ok mozda nije, ak nije bit ce kukanja. Ako kupis lokalno imas vise sanse u krajnjoj liniji pokucat liku na vrata ili se obratiti lokalnim ovlastima da reagiraju.
Kakav ruski rulet? Laptop izvana izgleda top (10 slika iz svih uglova), a ako stigne nešto sasvim drugo vratiš ga u roku mjesec dana besplatno prodavaču sa 99.4% rejtingom nakon 11000 prodanih.

Jedino što tom na njuškalu vrijedi je HR tipkovnica i punjač. Ima išmirglan ekran i palmrest što bih i vidio da mi ga pokaže u ZG zalagaonici. Ali nismo svi iz ZG, niti prolazimo kroz ZG par puta godišnje. Šta bih radio da sam u ZG napisao sam na drugoj temi...

Citiraj:
Pa ako Drugi Klik (https://www.rabljena-racunala.com/) pušta da ljudi slobodno bauljaju (pale, gase, prevrću u rukam) po skladišu u Slavonskoj aveniji dok ne nađu šta im paše, to bi bilo genijalno... za stanovnike Zagreba.
Staro 27.10.2024., 21:08   #15
t0ma
Premium

t0ma's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Pozdrav, je li ovaj dobar za 200 € sa postarinom ili se moze naci nesto bolje ?

https://www.ebay.com/itm/235292179681
t0ma je offline   Reply With Quote
Staro 28.10.2024., 08:45   #16
nepalac
Registered User

Datum registracije: Feb 2022
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
To što si našao je drlog, i zalagaonica je zadnje mjesto gdje treba nešto kupovati.
Ubijena roba koja se kupuje metodom viđeno-kupljeno, kakvo kucanje na vrata...

100x je bolje kupiti od provjerenog sellera na ebayu, pogotovo kad ima ovako superiorne ocjene i masu prodaja.
To možeš biti siguran da je laptop odličan i testiran i da će seller uvijek izaći u susret ako bude nekih problema.
Staro 28.10.2024., 14:26   #17
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor nepalac Pregled postova
To što si našao je drlog, i zalagaonica je zadnje mjesto gdje treba nešto kupovati.
Ubijena roba koja se kupuje metodom viđeno-kupljeno, kakvo kucanje na vrata...

100x je bolje kupiti od provjerenog sellera na ebayu, pogotovo kad ima ovako superiorne ocjene i masu prodaja.
To možeš biti siguran da je laptop odličan i testiran i da će seller uvijek izaći u susret ako bude nekih problema.

Nijedan ne radi probleme kod slanja natrag iz HR?
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno