|
![]() |
#1 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Ghost I Win Xp!!!
Preko praznika ću formatirati disk. Uvijek mi treba cio dan pa bih to malo skratio. napravio bih image cijelog diska. To sam u WIN 98 radio pomoću Norton Ghosta. U Win XP kae da trebam ući u DOS. Kako to uraditi. Imam Startup disketu od 98 i nju na CD_u. Stavio ja da boota sa CD-a ili diskete uvijek isto. Kaže da to nije dos. Floppy mi radi svaki deseti put kad ubacim disketu pa je to možda problem. Imali možd neki bolji i lakši program za pravljenje imagea diska. PLIZ HELP!!!!!!!! TNX.:confused:
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
nemaa nikakva načina, crkni ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
MadModerator
|
Ti mi reci. nemaš pojma. Neznaš instalirati drivere za printer pa mene zoveš. Ako ikome daš neku dobru informaciju to će biti ako te netko pita kao će komp poslati u vijećna lovišta. ![]()
![]() |
#5 |
Premium
|
![]() Mislim cvita iz kojeg si ti crtića utekao, ovako od šuba ti nabrojim pet što dobrih što loših programa za raditi image diska, a da nije prapotopija od starog Ghosta iz M$ DOSa. MadBoY uzmi ti sebi slijedeće PowerQuest DriveImage 2002 (radi fine, i iz XPa, jednostavan, oš našnitat image na nekoliko CDa i slične fore) ("probnu" full verziju imaš na F.O.S.I.u). Zatim ako se dokopaš novog Ghosta 2003, bolji nego ikada. Sada pije, puši i maloj djeci otima sladolede. Dakle 'oš preko mrežne na neki drugi komp (podržane sve mrežne ako su za nju čula barem dva tipa), preko USB 1.1, 2.0 CDRW, FireWare CD ili HDD, našnitati na CDe bilo koje veličine, ... ima alata pun kufer za XP. Ovo nabrojano je nateže topništvo ali radi with no mistake (barem u većini slučaja) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Re: Kako nema
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Ghost 2003 je savršen kao i svi dosadašnji. Samo bi preporučio da ghostaš jednu po jednu particiju i iste u windowsima razdijeliš na CD-e. Sam ti kreira disketu. Onu sa svom podrškom ne možeš zapržiti na boot CD.
![]() |
#8 |
Premium
|
![]() Pa da, i 2002 ghosta krasno sve. Jednu po jednu particiju, najbolje. Kreiraš disketu i to je sve što trebaš. Ostatak služi za pregledavanje ghostanih stvari, možeš vaditi pojedinačne fajlove ili direktorije... no to je manje važno. Pazi na parametre koji određuju veličinu pojediničnog fajla, ako misliš zapeći na CD! Super jednostavno i možeš slobodno postavit na maksimalnu kompresiju (pita prije početka). Nikada me nije iznevjerio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
![]() Naj te ljudi vikat na citu (MadBoY, ja i ostali), pa dete mora još učit. Pa mislm, RAK je skoro dva puta stariji od njega, ja isto skoro tolko, pa nemre on znat sve još je mali. Pa i ja kada sam dobio prvi modem sam u prompt upisao c:\internet i lupio enter i onda se isčuđavao kak se niš ne zbiva, a imao sam čak 14.400 koji je onda bio kao danas recimo DSL. Postoje dve stvari jedno je da si glup, to je neizlječivom, drugo da ne znaš, to je izlječivo ali ako to ne izlječiš onda je to puno gore nego biti glup. Uglavnom Ghost 2003 i deri particiju po particiju, ... do novog uskrsnuća OSa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
..
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
MadModerator
|
Imam Norton SystemWorks 2002. Sada mi je flopy proradio pa sam napravio disketu sa Ghost Boot-om i napravio sam MS DOS disketu ( ondje kada hoću formatirati disketu pa pritisnem create MS DOS startup disk). Hvala vam na vašim prijedlozima ali mislim da ću koristiti Ghost, zato jer znam skoro sve u svezi njega a i meni je sasvim dovoljan. Sada skidam najnovije drivere za sve živo u kompu pa da kasnije sve radi ko podmazano. ![]() ![]() ![]() ![]() I da umalo zaboravih Koristim FAT 32 jer sam sa NTFS imao grdnih problema!!!! ![]()
![]() |
#13 |
Premium
|
![]() 2002 radi Ghost NTFS particija bez problema. NT su bolji pod NTFS. Ako ti je osnovni problem zavirivanja na disk sa kakve DOS diskete i uređivanje fajlića, to se baš i ne preporuča. Inače, za probu sam Partition Magic-om 8.0 vratio NTFS particiju u FAT32. Nisam uočio neke probleme. OS je radio i dalje. Ima programčića za rad po NTFS particiji iz DOSa, ali čemu to? No, svakako napravi onako kako najbolje razumiješ, nema žurbe! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
MadModerator
|
Hvala vam na savijetima. Napravio sa image svake particije posebno i sad mi stanu na CD.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|