|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Zvucnici 5.1 ali vrhunskog zvuka??
dakle trazi bi savjet za kupnju zvucnika za komp 5.1 sustav sto kavlitetniej zvuka do nekih 1.5 kn. malo sam gledao i oduc+vijek mi je bio san megaworks ali ofra je u tome kaj ce me starci onda delozirat jer je to definitino prejako. s druge strane tu su pak Powerstixx ULTRA 5.1 pa sam razmislajo da njih kupim ali stvar je sto nemogu cutu niti jedne zvucnike pa trazim preporuke ljudi koji su culi te zvucnike i imaju preporuku. inace ne moraju biti ovi zvucnici mogu biti i neki drugi sam oje bitno da imaju odlicnu kvalitetu zvuka i bar malo snage da se ipak da donekle navinut (ovih 65 W powerstixx-a brijem da bi bilo taman)
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
1500kn... second hand 5.1 reciever ima već po 100€ (sony i kompanija) + na to barem 2 fronta kupi pa s vremenom nadograđuj. sve ovo megaworks bla-bla je samo prijelazna faza ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
apsolutno se slazem sa tobom. ali ti 1.5k krznatih je faakt ono max kaj mogu dati a da idem skupljat za profi rijesenje faakt nemogu jer nebum nikad skupio. pa mi treba neko ovakvo rijesenje sa sto kvalitetnijim zvukom.
![]() |
#4 |
Moderator
|
ma nemaš tu sreće... ako već ideš na nešto kvalitetnije moraš imati na umu da nije to sport za preko noći. vjeruj mi da ja više volim pogledati i poslušati film na kvalitenom stereo sistemu nego na nekom kvalitetno upitnom 5.1 (zato mi recimo nikad nije palo na pamet ulagati u 5.1). nije ovo profi, već totalni entry... ali za prvi ozbiljniji setup može izazvati dosta raširenijih zjenica u odnosu na ove iverica-plastika 5.1 sisteme. recimo 100€ receiver neki sony second-hand entry... a za 100€ znam da možeš u second-hand dućanu dobiti ovo -> http://buy.overstock.com/images/products/JL951938.jpg i eto za 1500kn aka 200€ početnog setupa da vidiš kako otvoraš pivu za pivom i uživaš. inače slušao sam ovako usputno ove gore zvučnike zakačene na marantza 66se i ono za nekoga tko je navikao na zvuk speaker paketa će biti raj, ali inače su dosta agresivni, pogotovo u visokima (nekako in-your-face karakter) i mrvicu mlaki u basu s obzirom na količinu tih svih ugrađenih baseva. ako trebaš kontakte šalji pm... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raindrops keep fallin'...
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Što se tiče njihova zvuka, ne bi ih preporučio niti najgorem neprijatelju.
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
e nisam bogami spartaka posjećivao ![]() pa za tu lovu nemreš ništa bolje ni očekivati, a kažem imalo je dobar amp ispred sebe tako da je puno bolje zvučilo od sony mini-linijskih speakera. ovi su iz kalifornije, tako da nemoj mi kinu tu miješat molim lijepo! piše ti fino california audio technologies ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9 | |
Raindrops keep fallin'...
|
Citiraj:
Ma nema šanse da je u ovo čudo tehnike ugrađen niti jedan njemački dio a pogotovo da ga je sastavljao neki Hans. Ovi zvučnici smrde na kosooke onoliko koliko i loše zvuče. Kladim se da je damping napravljen od riže. ![]() 2syss: Slažem se da za tu lovu ne možeš očekivati bolji zvuk ali s obzirom da tip nema više love od 1500 kn a kaže da neće niti imati (kako optimistično) bolje mu je kupiti nekakav 5.1 ili 2.1 računalni sustav. Čisto sumnjam da se za 1500 kn može sastaviti iole kvalitetan "stereo zvučnici + pojačalo" sustav. DIY sustav da, ali tvornički ne.
"I told my parents that when I grew up I wanted to be a musician.They said it had to be one or the other" Zadnje izmijenjeno od: newalss. 12.01.2006. u 00:48. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
btw sys ove zvucnike kaj se stavio moram priznat da ljepo izgledaju ali nigdje nema karakteristika.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Pioneer VSX-C100 5.1 AV receiver pojacalo i BAS OVI zvucnici - oko 1300 kuna. Prodaje ih moj frend i cuju se odlicno za te pare. Ne ocekuj HI END zvuk ali daju itekako vise nego sto kostaju. A receiver je odlican. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
ma o tome ja pričam... eto ti ponude da zaboraviš megaworkse. karakteristike tako i onako lažu na svakom koraku, pa je možda i bolje da se za tim ne povodiš... eto kažem ti slušao sam ih ovako u prolazu i nije loše, ako newlass kaže da su koma ja samo mogu reć da su (vjeorvatno) profitirali od marantza koji ih je tjerao jer je to bilo daleko od koma (da se odmah razumijemo to je nešto što ne bi htio doma, ali da mi je to netko ponudio kao prvi sistem umjesto sony mini linije s kojom sam krenuo mislim da bi skakutao 3 dana od sreće). ne treba biti diy... rabljeno će biti dovoljno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Evo da ne otvaram novu temu..... Uglavnom i meni trebaju zvučnici za komp, ove logitech Z-2300 koristim u drugoj kuči spojene na mp3, tako da na kompu imam samo hedphones ![]() Uglavnom, preferiram 2.1 jer 80% vremena slušam mjuzu, imo sam prije 2 mj u planu neku ozbilji Hi-Fi sustav ali sve je palo u vodu-trebale su mi pare za nešto dugo! Soba mi je 12 m2, meni su upali u oko JBL Creature, ali sumljam da če zadovoljit moj ukus, jer sam naviko na 2300, iskreno oni su mi prejaki za sve osim kad slušam house, a i onda sviraju na 50%! Evo kakva je sad situacija naradje bi uzeo JBL Invader, njih sam več imo i prodo frendu, sad koštaju nekih 1000 kn! Full su lijepi, zvuk je meni bio bolji nego na ovim 2300, sredni su fakat bili bogati, a bas je isto imo veliku udarnu snagu a i dubina basa je bila jako zadovoljavajuča! Meni se evo malo sad ukus promjenio tako da manje slišam house, a više vremena provodim slušajuči nekakav melodični metal (Evanescence, Nightwish, Siddharta itd) i razni pop rock! Tako da su mi dosta bitniji srednji! A volio bi i da lijepo izgledaju tako da ih se prebrzo ne zasitim! Radi toga bi volio najdadje uze JBL Invader, ali pitanje je oču li ih uspjet igdje nač, jer mislim da se više ne proizvode!? a evo i Altec Lansing FX6021 su mi upali u oko, ali čuo sam da su pretanki u basu, a u bagu sam pročito da mogu zadresti zidove, tako da neznam što da o njima mislim! Gornja solucija su mi Bose Companion 3 MM, ali naravno PRESKUPI su!!!!! ![]() Ajde Jango, newalss pomagajte i svi ostali koliko vas ima!!!!!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Bl@de, oprosti što ovako ulječem! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Bose su u svakom slučaju najmuzikalniji zvučnici u PC klasi dostupnoj kod nas. Mislim da ti nema druge. Najbolje bi bilo da počneš graditi HIFI sustav, prvo kupiš zvučnike pa onda pojačalo. Zadovoljstvo se plaća strpljenjem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
ok daj jamo o konkretnim ciframa, ducanima jer meni treba nesto da kupim u udacnu jer nemam vremena se natezat preko njuza da kupujem rabljemo. sto se tice pak prowerstixx-a navodno je zvuk na njima mrak. jamo dakle ljudi konkretni uredjai tj. zvucnici koji modeli di kupiti koliko para.
![]() |
#17 |
Premium
|
kaj... ovaj .... bude onda tko kaj napisal neki prijedlog kaj kupiti ili ste svi pobegli?
![]() |
#18 |
Premium
|
Evo meni bio komp na servisu 3 dana! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|