|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Uzeo bih CRT...
Kao pomocni monitor za starije igre (zivcira me LCD tehnologija - il je kocka 640x480 usred ekrana, ili je golema mrlja preko cijelog) a mozda ako bi bio dovoljno dobar i slika bolja od ovog LCD-a i kao glavni monitor, u tom slucaju SM226BW ide na bubanj. Ionako mi vec nesto postaje pretaman a i s ovim widescreenom vise problema nego koristi, barem se meni to tako cini. Svaku stariju igru koju hoces pokrenuti trazi hack i jos kamo srece ako uopce radi. Nije mi to bas nesto. E sad zanima me ovako, koji su top of the line modeli - malo me je LCD razmazio kvalitetom slike, ali samo jasnocom i ostrinom, crna je sve osim crne a backlight bleedinga i ghostinga imam k'o u prici (odaziv k'o da je 12 ms a ne 2). Uglavnom trebam nesto sto ce se kvalitetom slike moci mjeriti s LCD-om, mnogi kazu da CRT-i imaju bolju sliku, to nisam jos vidio ali ovi 15" monitori od frendova koje ja vidim vjerojatno ni ne spadaju u tu kategoriju. Trebalo bi mi nesto pristojne velicine znaci, 20" +, da ima bar 1600x1200 jer ne zelim ici dolje s rezolucijom (1680x1050) - samo gore. Jasno mi je da takav monitor ima preko 30 kg, stol je cvrst i ima mjesta - nije problem. Dakle, koji su najbolji i najpoznatiji modeli CRT-a te velicine da imaju najbolju sliku... bih li jos bio te srece da negdje, ono, na nekom skladistu, neka firma jos ima koji zapakirani, znam da su sanse jako male ali - nada umire posljednja? ![]() Isto tako komentari da kupim kvalitetniji LCD, idem na ocni pregled, nisam normalan itd., me uopce ne zanimaju tako da stedite tipkovnicu ![]() Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
trazi nesto sa trinitron cijevima, npr samsung 959nf, 1100nf |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
pogledaj si ovo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Ako već tražiš CRT sa velikom rezolucijom za starije igre (naveo si 640*480), nemoj gledat' preko 17" jer će ta rezolucija i na njemu izgledat' k'o velika mrlja. Vjerojatno najbolji CRT monitor kojega sam ja vidio u radu je Samsung 757MB. Ima podršku za ogromne rezolucije (1920*1440 max). 640*480 može vuć' u 160 Hz, a 1600*1200 maksimalno može 75 Hz. Jedini minus kod njega mi je pretjerano debelo kučište. Pa ako već gledaš, probaj pronaći 757MB i bit ćeš zadovoljan. Citiraj:
![]()
Intel G1610; ASUS B75M-LX Plus; 4096 MB; Intel HD; Hitachi 7K1000.C 500 GB; LG GH24NS95; Silverstone Strider Essential 400 W; Logitech K200; Logitech B110; Logitech X-240 2.1; Philips 200V4LAB 20" DVI; Windows 7 64-bit Professional Zadnje izmijenjeno od: Bambusha. 20.01.2010. u 22:02. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Isukrsta ti, ne dolazim doma danima, i onda reko da se napokon skrasim i vidim da su Stevie Wonder i Ray Charles dosli dijeliti savijete o savrsenim Samsung monitorima. Krasno. Uglavnom, neces se bas usreciti, CRT-ova u produkciji nema vec godinama, pa si osudjen na lihvare i lesinare koji se iole boljih modela zele rijesiti za gadne pare. Vec su prije 3-4 godine veliki decki u LCD businessu poceli izbacivati monitore koji prekrivaju 90 i kusur % Adobeovog gamuta, sto je vise od CRT-a, tako da nema govora o tome kako je CRT po bilo cemu (do na neke sitnice) bolji od LCD-a. Ako ti trenutni LCD ne odgovara, razmisli o investiciji nekog boljeg. Ne bi vjerovao, ali i CRT ima nativnu rezoluciju i vecina odlika slike koje bi trebali biti odgovarajuci na nativnoj rezoluciji gube se pri mijenjanju iste, bas kao i kod LCD-a. Ipak, ako i nakon svega ovoga jos inzistiras imati 200W i 50kg tesku hrgu na stolu, trazi redom Barco, LaCie, Eizo, Radius, NEC, iiyama, Mitsubishi, Hitachi, ViewSonic, Sony (19"+ modeli, mogu i rebrandovi), eventualno neke modele Nokie i slicno... Ali Samsung i dobar monitor ne idu i istoj recenici.
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Bila je predivna iiyama na njuškalu nema dugo,19tica..nisam stigao,netko je ćapao već,300kn ako se ne varam..350 max..a monitor stani pani. http://www.njuskalo.hr/crt-monitori/...a-oglas-871930 Kako sam zakasnio..ps mtr.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Sto se tice ovog s CRT-ima, prozivio sam oko 10 godina na 15" Belinei i godinama mijenjao izmedju 640, 800 i 1024 i mozda jos onda nisam imao oko za to, ali nisam nikad primijetio vecih problema izmedju rezolucija i uvijek su mi sve izgledale jednako dobro (mislim, ocito da je 1024 jasnije od 640 ali shvacas sto hocu reci), a ono sto mi se definitivno urezalo u pamcenje je ovaj dzumbus sa nativnom rezolucijom kod LCD-a koja je mnogo - nesnosljivo izrazenija, to i ove gluposti sa 16:10 omjerom, to mi vjerojatno pravi jos vece probleme. Citiraj:
Molim se da spas dodje u obliku SED televizora, ali to cemo izgleda jos pricekati dosta vremena, bar dok se LCD-i i plazme ne izmuzu koliko industrija planira ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
Kod lcd-a u odnosu na crt nije toliko problem općeniti prikaz boja i postotak Adobeovog gamuta nego prikaz detalja u mraku zbog lošijeg kontrasta i zamućenje slike kod prikaza brzih scena |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
Bubba se primio jednog aspekta, ajmo reći subjektivnog (jerbo 959NF je bio kvalitetan monitorček kaj god mislio), ali je spomenuo jednu jaaaako važnu stavku: "Uglavnom, neces se bas usreciti, CRT-ova u produkciji nema vec godinama," Dobro si razmisli o tome, te dobro razmisli koliko tih CRT-a koji se danas prodaju imaju približno dobru sliku kao kada su bili novi. A da nije mutna za početak. Jer iskreno, igranje neke igre na njezinoj nativnoj rezoluciji na CRT-u mi je jednak doživljaj kao i igranje neke igre na ne nativnoj rezoluciji na novijem LCD-u. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Većina crt monitora iz oglasnika vjerovatno je olinjala i za penziju spremna i svakom ko treba novi monitor u pravilu bi preporučio da ode u dućan po lcd. Međutim postoje još uvjek primjerci crt-a (npr ovaj u koji upravo buljim) koji u nekim parametrima slike još uvjek mogu pokazat zube najboljim lcd-ima i da ih se nabaviti za siću. Stoga ko ima prije svega prostora na stolu malo živaca i slobodnog vremena umjesto da ode u neki dućan i ulupa 4000-5000 kn u novu konfu tek da bi malo popravio score u 3dmark-u radije nek nazove oglas za crt. Ko zna možda ga ta kupnja ugodno iznenadi više nego nova nonfa Zadnje izmijenjeno od: darkijas. 21.01.2010. u 17:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Ali Bubba.... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Da imam pare financirati ovo (i postarinu ![]() S druge strane, rodbina iz Njemačke navraća u 7om mjesecu, do onda skupiti nekih 300-400 eurica i kaparit ovaj primjerak na ebayu te ga njima natovarim, pa mogu pod kamen do 2025-e ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Intel G1610; ASUS B75M-LX Plus; 4096 MB; Intel HD; Hitachi 7K1000.C 500 GB; LG GH24NS95; Silverstone Strider Essential 400 W; Logitech K200; Logitech B110; Logitech X-240 2.1; Philips 200V4LAB 20" DVI; Windows 7 64-bit Professional |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||||||||||
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ali kao sto rekoh, maska CRT monitora ima nativnu rezoluciju i mnoga svojstva se gube njezinom promjenom. Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Problem kod kvalitetnih monitora je sujeta njihovih (s tendencijom da postanu bivsi) korisnika. Slicna stvar je i s ostalom "opskurnom" robom. Zgodan primjer su Macovi, gdje jos uvijek nisu rijetkost specijalci koji za danas oronuli G5 traze vesele cijene. I jos jednom - slobodno mi dokazi suprotno i ponudi kvalitetan CRT za normalan novac. Citiraj:
Citiraj:
Ni po cemu drugom objektivno ne spada u klasu dobrih monitora, nazalost. Naravno, tu se doticemo restringiranosti, jer ako si zivio u Vrginmostu citav zivot, jasno da ti je lokalna djevojka pojam ljepote a Đesika Alba za pod razno.
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Banned
|
Ok ovo sa pic.. je bilo smiješno. ![]() Ali to je jedan od njih stopedeset na njuškalici ili polovnim oglasnicima,i kod nas je vrlo vrlo teško naći "kvalitetniji" CRT pogotovo većih dimenzija,i da je - hm,jeftin? Štagod to značilo,normalna cijena,ali recimo 400kn za vrh.modele. Preteško. Osuđeni smo na ADi,Samsung i LG,takvo nam je tržište onda novih bilo,sad polovnih,pa sjećam se jedno vrijeme ono,tko je imao Sony-a samo,tri brave je stavljao na vrata ![]() 200-250kn je fer cijena danas za korektan Samsung 19,zašto ne. Naravno,šta reći na ovo? http://www.njuskalo.hr/crt-monitori/...f-oglas-479670 http://www.njuskalo.hr/crt-monitori/...0-oglas-306129 http://www.njuskalo.hr/crt-monitori/...p-oglas-791528 Najbolje - ništa. A tek apsolutni kralj.. http://www.njuskalo.hr/crt-monitori/...9-oglas-439732 @ Bubba - evo nešto,solidno..ne preskupo. Q910 je,ako je 19,spustit na 200 i bok. http://www.njuskalo.hr/crt-monitori/...9-oglas-837283 Evo autoru teme,piše zapakiran,nikad korišten,da vidimo i to..ali cijena za 21 shadow mask Samsung..a bit 2 mač.. http://www.njuskalo.hr/crt-monitori/...1-oglas-780996 Zadnje izmijenjeno od: thedream. 22.01.2010. u 08:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
Jel moš ovo malo detaljnije objasnit ? Imam 202P7, ravno 3g star i naletio sam na neke vrlo zanimljive/čudne karakteristike kod mijenjanja rezolucije/frekvencije osvežavanja a tiče se same debljine fonta slova, njihove oštrine prilikom čitanja te razlike u nijasi bijele boje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
iss koja tema... u današnje doba kada na tržištu postoje vrhunski LDI-i (samo treba platit) ić kupovat 5 godina stari CRT koji je sve samo ne više dobar po slici... CRT s godinama gubi sve karakteristike... no ajde, svi bi htjeli i ovce i novce, ali nikako shvatiti da to ne ide.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Banned
|
Mislim da je autor izričito naglasio da mu ne trebaju savjeti,e moš kupit za 200kn više novi vajd 20 el ce de,i slično. Zanima ga 20+ CRT monitor i na to bi se trebali koncentrirati da mu se pronađe,ili ne pronađe,i kraj priče. Šta nas briga kakva je slika. Zadnje izmijenjeno od: thedream. 22.01.2010. u 13:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
3.14zda ®
|
Imam na poslu dva 959NF i jedan je superiska, a drugi se pozdravio s cijevi( taman je dozlaboga, konvergencija u kurcu itd itd). Sranje od monitora. Vec poodavno su poceli stancati monitore u Poljskoj, Ceskoj i slicnim vukojebinama i odonda vise nema solidnog CRT-a. zadnji kvalitetni kojeg sam imao je Nokia 19" sa spaljenim zvucnicima i to je to. Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Banned
|
Dobro,uz ADi su bili u ono vrijeme monitori za mase,onda su se pojavili i AOC-i,i slični. ![]() Našao sam mu gore onog 1100DF-a ali lik traži 600kn,ako već nije prodan ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|