Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.01.2006., 20:32   #1
scorpio_007
mmmda
Moj komp

scorpio_007's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Question DFI i ram-OC pitanja ...

Evo , konačno sam upgradeao komp pa imam par pitanja za vas experte:
Sva pitanja se tiču komponenata iz siga.

1. Koji su čipovi na ramu GeiL Value (ne mogu pročitati jer ima na sebi heatspreadere plave koje neću vaditi dolje) ?
Naprijed na naljepnici piše ovo:
DDR400 CL=2,5-4-4-8
GE5123200BL

a otraga ispod zadnjeg bar-coda :
PN1342-SN5003968

2. Koliko bi tom ramu najviše voltaže smio dati kod OC-a ?

3. Izgleda da sam pogodio na sreću E3 reviziju procesora , evo cijelog steppinga pa recite dal je ostalo ok za OC ?

ADA3200DAA4BP
LBBLE 0536APLW
Z804406I53164

4. Kad sam pronašao moguće biose za DFI LP NF4 Ultra-D,ni sam ne znam koji bi bio naj za moju konfu za dobar OC (kolko znam , najbolji bios za mene ovisi o ostalim komponentama) ?

5. U DFI_Overclocking_Guide-1 sam našao da su za određene čipove memorije predloženi već neki tajminzi za OC, koji bi otprilike to bili u mojem slučaju ?

toliko zasada... TNX in advance

*edit*
Eto i novih muka, tj. problema.
Problem no.1
Katkad kad resetiram komp uopće komp ne reagira, zasvijetli crvena ledica naprijed i uopće nama slike na monitoru niti bootanja. jedino reset biosa pomaže, tj kad napravim clear cmos. Napominjem da nisam još krenuo u OC te nisam mijenjao postavke u biosu. Kad napravim clear cmos , windowsi se normalno dignu i dalje sve radi normalno ... Dal je moguće da bios zeza jer sam neki dan napravio upgrade ? Stoga još jedamput vas prosim za link koji bi mi bios trebao najviše odgovarati?

Problem no.2 :
U PCI slotu imam sad samo modem , a kad stavim SkyStar2 satelitsku karticu u windowsim se osjeća povremeno zastajkivanje svakih par sekund. To mi užasno jer tako zastajkuju i pjesme u winampu,filmovi , igre i praktički sve. Što da radim po tom pitanju?

Zadnje izmijenjeno od: scorpio_007. 13.01.2006. u 23:54.
scorpio_007 je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglas Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno