|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2004
|
tv kartice, koju izabrati?
Zanima me kakva je tv tuner hauppauge wintv nova-t, mediacentar, dvb-t, tv? Da li se isplati dati 600 kn za nju, i zašto je toliko skuplja od npr. PixelView play tv pro ultra? Da li ona odmah može snimati kompresirani video? Kod ove druge piše da ima video rezoluciju 720x576 (kao dvd) i sad me zanima kod snimanja, da li i ona može odmah kompresirati u željeni format ili prvo snimi u nekompresirani avi pa onda moraš kompresirati?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Bilo da imaš VIVO na grafi ili Tv-karticu možeš odmah snimati u MPEG2. Samo trebaš imati koliko-toliko jači proc (barem 1 gigu), ostalo je na softu. I mjesta na disku tak jasno. ![]() NTFS je poželjno imati zbog nekih ograničenja FAT32. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Pa...imam bartona 3.2 fsb na 400,a disk je od 250 gb,slobodnog prostora imam oko 200 GB.A sto je VIVO?Imam graficku GeForce 6800 LE.Znaci bez obzira koju tv karticu kupim mogu u "letu" snimati u MPEG2,a ne u "sirovi" avi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() 1. Barton je fsb 200. 2. ViVo je skaracenica od -Video in -Video out ![]() 3. Mislim da ne podrzava bas svaka tv kartica mpeg2
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Pa to je do softa u kojem snimaš. Tebi je bitno da dovedeš signal na komp-sve ostalo je samo soft+proc. Jedino ako imaš neki prastari hardware koji nije podržan. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
kako jelc kaže, nema veze to s karticom, samo ti treba softver i procesor ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Koliko je meni poznato moj Barton ima FSB 400 jer sam to baš tako tražio,na kutiji je tako pisalo,a i koštao je 1000kn više nago barton na 2,5 sa FSB 200 koji ima moj kum! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Jao majstore trk na amd-ovu stranicu pa pogledaj kolkos mhz ima tvoj proc i koji mu je fsb
![]() |
#9 |
Disturbed
Datum registracije: Dec 2005
|
Ako ti treba dobra kartica za relativno jeftine pare, mislim samo za gledanje telke na monitoru moja preporuka je Leadteak WinFast TV2000XP Expert verzija. Imam doma deluxe verziju i zadovoljan sam, a expert ima i bolji enkoderski cip i ljepsi daljinski, ak ti treba za satelit onda preporucam SkyStar 2 DVB karticu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
![]() Ok zahvaljujem se na preporukama:clap: ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Re: tv kartice, koju izabrati?
Citiraj:
A ono sto tebi vjerojatno treba je obicna analogna TV kartica, onda ti i ja preporucam Leadteak WinFast TV2000XP Expert. I sve Tv karitce podrzavaju snimanje direktno u MPEG2, samo sto one skuplje sa hardverskim koderom manje opterecuju procesor prilikom kodiranja u MPEG2.
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2005
|
Kad bi sve bilo idealno, bilo koja jeftina kartica bila bi ti dovoljna.. ali... Najveći problem su driveri - neki jednostavno ne valjaju. pretpostavljamo da uzimaš novu karticu, trebala bi raditi pod XPom. Starije neke ne rade... Haupage je nekako najpodržaniji, mislim da ih i MS sa svojim Media Centrom podržava. Naravno, postoje rješenja tipa alternativni driveri i software, ali zašto se mučiti... Ako ćeš samo gledati TV, većina kartica će ti biti ok. Ako misliš i snimati, ili koristiti timeshifting, razmisli o nekoj skupljoj kartici. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Jel bi ko mogao preporučiti koju tv karticu a da zadovoljava sljedeće karakteristike : Analogni i digitalni prijem , znači da podržava oba standarda. Da ima radio i najvažnije da ima hardverski coder-encoder chip ? Jel ima tak šta u nas za kupit ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Ne razumijem zašto bi netko htio analognu TV ako ima digitalni signal? I za digitalu ne treba enkoder (ako se ne varam) jer je signal već digitalan, i kao takav se prikazuje ili snima. Ne misliš na digitalnu satelitsku, right? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
![]() Osim toga šta ako trebam nešto snimit sa kaseta(vcr) , dali ta digitalna karta može snimat analogni signal sa vcr-a ili bilo kojeg drugog analognog izvora , pri tome ne mislim na AV sa videa već signal sa koax kabla ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
u predzadnjem broju vidi-a je bio test DVB-T/Analognih krtica i cini mi se da je pobjedu odnio Compro DVB-T300... ja osobno nikad nisam gledao nista preko te, ni slicne kartice, pa nemogu nista recio o njenoj kvaliteti... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|