|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
agp 4x vs agp 8x
Pozdrva zanima me što znače te brojke (4 i 8) Da imamo dvije identične grafičke kartice, ali jedna agp 4x a druga agp 8x. Da li one jednako rade? Naime ja imam radeon 9200 agp 8x i radeon 9250 agp 4x i po spec su identične osim u gpu: 9250 240mhz, 9200 200mhz. ostalo: Broj tranzistora 36 milijuna Tehnologija izrade 0.15 um Kapacitet memorije 128 MB RAMDAC radni takt 400 MHz Pixel cjevovoda 4 TMU po cjevovodu 1 Vertex shader-a 1 (v1.1) Pixel shader-a 4 (v1.4) Hardverski podržani DirectX DirectX v8.1 Tip sabirnice DDR Širina sabirnice 64 bit Osnovna frekvencija 165 MHz (DDR) (original: 166 MHz) Efektivna frekvencija 330 MHz su jednaki. Koju da zadržim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Agp 4x i 8x grafe idu u isti utor na ploči. Efektivna razlika među njima baš i nije vidljiva tako da ti je svejedno koju zadržiš. U tvom slučaju, obe grafe su vrlo slabe (hebe ih širina sabirnice od samo 64bita) i u današnje vrijeme mogu služiti samo za office, net i vrlo jednostavne (i stare) igre.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Za što mi treba ok su. Nego mene zanima, recimo da su obje na 200mhz gpu i 400mhz ram Da li je onda ova agp8x duplo brža od ove 4x ili su te brojke samo oznaka tipa pentium 2, 3, 4 ali stvarna brzina su samo mhz? Zadnje izmijenjeno od: matman. 12.01.2008. u 12:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
anyone, ne vjerujem da nitko ne zna. Please ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Nije duplo brza, a toliko je 8x brza da ti neces primjetit da je brza od 4x. Kuis? ![]() Zadrzi onu od 8x.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Namjeravao sam, ali stvarno mi se neda (stavljao sam novi sistem, svi kompovi osim ovog su mi u djelovima, prošlu noć uopće nisam spavao...) Ali ajde, ako ću to već radit, koja je procedura? Sad sam sve lijepo i uredno poinstaliravao i unutra je 9250 4x. Istestiram je i onda? Trebam PRVO maknut drivere (makar je ona datoteka 6-11-pre-r300_xp-2k_dd_ccc_wdm_38185 za obje)??? Ako da kako, preako add/remove progsa, ili u device manageru roll back driver? Ili mogu samo jednu izvadit a drugu stavit? (Kad sam tako radio prijelaz sa 9000 na 9250 nije baš glatko prošlo (jučer) a sad sam cijelu noć stavljao novi sistem i sve bitne programe, pa ne bi htio opet gaziti win) Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
U praksi je razlika zanemariva jer je dobitak u performansama grafičke kartice naj više 5%. Ostavi si noviju ili pak onu koja ti je ljepša. ![]()
![]() |
![]() |
#10 | ||
Premium
|
Citiraj:
Napisal sam u prvom postu. Identične su osim gpu ova 4x ima 230mhz, a 8x 200mhz. Budem ih onda drugi vikend testiral pa da vidimo kaj je kaj, samo bi trebal pomoć oko ovog: Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: matman. 12.01.2008. u 21:53. |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Evo pa ako koga zanima test 3dmark03 demo verzija: barton 2500, ata133disk, 2gb kingmax DC (ali radi na 333mhz jer su 4banks), NF2ultra. 9200 (agp8x): 639 9250 (agp4x): 658 stavio sam još i svoju 7600gs (najbolju agp koju sam našao a da ima pasivno hlađenje): 8080 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
![]() Koristim sljedecu konfiguraciju :celeron d 2,4 ghz ,768 mb ram ,maticna model: p4vxad+ ,478 socket ,koja ima agp 4x. Zanima me da li to sto je agp 4x ,a ne 8x puno utice na performanse gore spomenute kartice. Imam namjeru da igram crysis warhead. Nisam levat sa kompjuterima ,tako da bih volio direktan odgovor a ne neke prijedloge kako bi se moglo drugacije to uraditi. Zadnje izmijenjeno od: habibi. 20.02.2009. u 16:38. Razlog: slucajno sam ukucao kombinaciju za smajli :p |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Ono za crysis nije bas direktno ,ali eto da kazem da sam ga ranije pokretao prvi dio crysisa ,samo sto sam imao asrock maticnu plocu i geforce 6600le 256mb pciex i i guralo je bez trzaja ali i sa malo pojacanim efektima. Crysis warhead je nesto optimiziraniji. U medjuvremenu sam vidio jos nekih rasprava 4x vs 8x i jako su stare kao i hardware koji je testiran ,a radeon 3450 je dosta nov. Ako naleti neko ko je bas upoznat sa ovim neka mi javi sta misli... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Banned
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Datum registracije: Jan 2008
|
Ako zelis crysis warhead treba ti minimum x1650 pro s ddr3 a preporucujem ti 7600gt ili nesto jace od nvidie. Ati ima velikih problema s driverima na agp karticama! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|