|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
encrypted files sharing
imam fileove koji su kriptirani i nemrem ih shareati u mrezi, niti mogu dodati usera pod "details" na properties. zasto iako mi je daj service disablean i dalje imam te "zelene" fileove? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
kada kriptiraš datoteku, može ju pročitati samo korisnik koji ju je kriptirao. ako želiš shareati kriptiranu datoteku moraš dodati korisnika koji će imati prava na nju. u propertiesima, general kartica, klikneš gumb advanced. zatim klikneš gumb details, te pomoću gumba add dodaš korisnika kojem želiš dopustiti pristup tom kriptiranom fajlu. iako ti je servis isključen, ti fajlovi su i dalje kriptirani. moraš isključiti enkripciju s njih da se vrate u normalu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
al ne mogu dodati usera....jednostavno mi ta tipka nije aktivna. btw. neke fileove ne mogu dekriptirati jer kaze not enough space on the disc ili tako nesto, iako ima nekih 800Mb free na disku, a sam file oko 500Mb. mozda me samo win zezaju:mad: |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
probao, al i dalje nece. enableam servis i startam ga. file-klik-blablabla-odaberem "add", onda mi izbaci "select user" i tamo je admin user lokalnog racunala. "find user" mi je i dalje nedostupan, s kojim bi eventualno pronasao usera udaljenog racunala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
kak mislis da mi nije clan domene? pliz pojasni. racunala su spojena u ad hoc mrezu i sve fino funkcionira, nade printer, kamere i sl, radi ICS, messanger....zasto nece nac usera? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
ako otvoriš system properties i pogledaš karticu Computer Name vidjet ćeš da ti ispod "full computer name" ne piše "domain" već "workgroup". da bi ti sharing encrypted files radio i da bi mogao dodavati usere koji mogu pristupati kriptiranim datotekama moraš biti član domene. a podizati domenu ti se ne isplati za manje od 25 računala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
budem ih dekriptirao i bok. thx! |
|
![]() |
![]() |