|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Win 10 nakon update bcd error
Zdravo, laptop Lenovo E595 nakon update 20H2 se neće bootati. Javlja grešku "BCD ERROR File: \Boot\BCD Error code: 0xc000014c" Ubacim stick sa win instalacijom, u cmd to riješim (Bootrec /fixmbr.../fixboot.../rebuildbcd) i laptop opet boota. Ali naravno on opet hoće instalirati taj update i kad ga instalira laptop opet neće bootati. Stavio sam zadnji bios (jedan jedini je zapravo) koji sam našao na lenovo support stranici. Ima li lijeka? Mislim, znam da mogu isključiti update, ali kako da instaliram ovaj update i da mi se digne (OS jel ![]() Unutra je NVMe SAMSUNG MZALQ256HAJD, slobodnog mjesta na disku je 7GB (ako je to bitno). edit. Obrisao mjesto na disku, sad ima 30gb Skinuo sa neta Windows 10 Upgrade 9252, pokrenuo, instalirao cca 30ak min. Krenuo boot, pokaže se w10 logo (već mislim proradilo) i onda se resetira i javi opet istu grešku.
Dazed and confused Zadnje izmijenjeno od: driftwood. 26.01.2022. u 01:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
30 minuta instalacija na NVME disk? Meni je to previse dugo nekako. Ja bih probao zamjeniti NMVE disk, nekako mi se on cini problematican. Jesi obrisao cijeli disk prilikom instalacije ili je jos nesto ostalo gore?
Zadnje izmijenjeno od: acer. 26.01.2022. u 09:59. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Nisam instalirao win na novo, nego samo update 21H2. Taj update je instalirao 30ak minuta. Inače sve radi odlično, bez greške i brzo boota. Ma laptop radi ko urica, samo taj update neće proći.
![]() |
#5 |
Premium
|
Neću to, radije ću isključiti update. Moram onda sve programe nanovo i podatke. Radije bih ovo nekako riješio.
![]() |
#7 | |
Premium
|
To sam probao Citiraj:
Skinuo sam zadnju verziju win (21H2) na usb i sa njim napravio rebuildbcd, ali i dalje isto. Kad se boota krene logo od win, onda se poremeti, resetira i javlja grešku. Još koja ideja? P.S. hvala za pomoć
Dazed and confused Zadnje izmijenjeno od: driftwood. 27.01.2022. u 15:16. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|