|
![]() |
#1 |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
Limited Or No Connectivity Problem
Dakle stvar je sljedeca. Imam doma 2 kompa, umrezena i ICS jer imam USB modem za ADSL. Jucer sam se napokon rjesio tog USB sranja i zamjenio ga za Siemens C-010-I.. spojio ga na drugu mreznu i odonda samo problemi. Pa idemo po redu: imam dakle 2 mrezne na kompu, Marvell 1Gbps i nVidia 100Mbps u chipsetu ploce). Prek Marvella sam spojen s drugim kompom i to je sve do sad radilo NAJNORMALNIJE. Jucer sam u BIOSu enableao 2. mreznu (nVidia), u nju usteko modem i normalno se spojio na net.. ali u tom trenutku mi je prestala raditi mreza izmedu mene i drugog kompa. Stalno mi javlja za taj connection "Limited Or No Connectivity" jer ne moze dodjeliti IP. Probo sam reinstall mrezne i nije pomoglo. S obzirom da sam neiskusan na ovom podrucju pretpostavljam da propustam nesto banalno..pa ajde budite njezni ![]() gledao sam po propertisima connectiona i nisam nasao nis konkretno.. dakle sad imam 3 connectiona, ADSL, Modem i Mreza (nazovimo ih tako ![]() TCP/IP od ADSLa ima samo upisan DNS server nutra..IP je na automatic Modem ima moj IP (192.168.0.1), Subnet Mask 255.255.255.0 i DNS rucno al je sve prazno (?!?)..budem tu malo proprckao.. a Mreza nema nista upisano..sve na automatic. hmm..brijem da je problem u ovim IPovima.. savjeti? hvala unaprijed ![]()
![]() |
#2 |
Secret Undercover Agent
|
Eo stavio sam Mrezni IP na 192.168.0.1 a od Modema na 192.168.0.3 i uspjela su se oba spojiti. I cak za sad sve radi.. pa recite mi jel to optimalna konfiguracija ili treba nekaj jos postelat-DNS, IP ili nes trece?? I ako stavim Mrezu na 192.168.0.1 a Modem na AUTOMATIC onda se modem nece spojiti i javlja mi opet Limited Connectivity.. nema bas smisla ak dobro...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Secret Undercover Agent
|
Citiraj:
![]() tek sam nedavo poceo koristiti mrezne opcije po prvi puta pa jos ucim ![]() nego kad vec pricamo, da ne zapocinjem novi thread ak ti znas: mislio sam ubost neki router tak da drugi komp ne ovisi o meni za internet, a i da ja naucim jos nesto o tome ![]() bacio oko na Canyonov ADSL router u HGspotu za 200tinjak kuna.. pa me zanima dal je to dovoljno dobar izbor.. i da li je bolje to srediti sa switchem (ako se uopce moze)..? Sta nudi vecu fleksibilnost u buducnosti? Eventualno s vecim mrezama, manjim LAN "sastancima" i slicno...
![]() |
![]() |
#5 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Modem koji imaš se da stavit u router mod. Prikopčeš modem i obadva kompa na switch i to je to. Uputstva za prebacivanje modema u router mod ti pošaljem na mail ako hoćeš.
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Secret Undercover Agent
|
Citiraj:
![]() onda cu ubost switch, kolko znam jos su jeftiniji.. moze neka preporuka? e posalji te upute na denzil@vip.hr i puno hvala ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Laughing Man
|
Upute sam ti poslao, a moja preporuka za switch ti je Asus gigax 1008. 8-portni je, ima metalno kućište (za razliku od drugih jeftikanera), i ne grije se. To je samo moj izbor, ali bi bilo koji do 200kn trebao poslužit.
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Secret Undercover Agent
|
Eo dobio sam upute..budem proucio ovih dana. A ovaj tvoj switch, di se moze nabavit? Naso sam u Ventexu (ventex.hr) ASUS Gigax1005, 5 portni switch za "samo" 133kn. Kaje ovo half i full duplex? U svakom slucaju ak je ovo isto ko 1008 onda mislim da mi je i ovo dosta..iako nikad ne znas kad ce ti prifalit koji port ![]() edit: evo naso sam u Diskont24 taj tvoj model..za 173kn..
![]() |
#9 | |
Laughing Man
|
Full duplex, da je half zvao bi se hub. : hello2 :
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|