|
![]() |
#1 |
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
Ubiquiti nanobeam5 ac i lightbeam5 ac gen2 se nevide
Ovako kako i stoji u naslovu,imam ova 2 komada opreme. Jedan je station,drugi je ap. I nevide jedan drugoga. Oba vide sve sto imam od opreme na 5ghz u kuci(2 rutera) ali nevide jedan drugoga. U cemu bi mogao biti problem i sto treba da screenshootam pa postam da vidite kako je konfigurirano... Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
a slikni nam postavke ak se oni ne vide .. sigurno je airstream na ap-o uključen njihov protokol |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
|
a jesi li okačio slike .. nemožeš manje ? tam na ap i client stavi bandwith wide 40 mhz na 20/40 ili auto na AP si stavi neki ssid i onda skeniraj sa clientom .. dal se to vidi i frekvu za početak stavi neku 5180 recimo .. legacy isto tako, nemoj slučajno imat oba uređaja na stolu zajedno i spajat da ne pregori wifi čip (barem sam takva iskustva imao na mikrotiku) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
motocross
|
Screenshotao sam sa laptopu i u paint stavio i kada sam uploadao takve su male.. Jedan uredaj mi je na krovu a drugi u sobi u potkrovlju. Idem.isprobat. Nece..stavio sam na 5180 freq. Channel width od 10 do 80mhz i nista. Promijenio i ssid. Network mode bridge je ok? Obe antene su mi spojene svaka na svoj ruter. I antene i ruteri su mi na 192.168.0.xx adresama. Zanimljivo je sto npr ni sa mobitelom nevidim litebeam koji je ap. Zadnje izmijenjeno od: komer. 25.06.2019. u 11:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
https://app.prntscr.com/en/index.html sa ovim radi SS, puno ti je zgodnije viruj mi |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
motocross
|
Evo proradilo ali sam zamijenio uloge. Station mi je ap a ap station i onda sam se spojio. Zasto je to tako nemam pojima. Sad jos samo otici 5km dalje da pokusam pogoditi kucu sa imanja gdje su mi krave i ja happy. Ima tko kakvu ideju kako pogoditi mjesto s obzirom da mi 2 hebena drveta smetaju kako bih mogao pozicionirati antene. Nemogu dalekozorom procijeniti mjesto,jedino mi pada na pamet ispalit vatromet navecer pa otprilike pogoditi ![]() Hvala za link outtacontrol Hvala dado za pomoc Kad postavim drugu antenu na krov onda javim sta je i kako je. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
hmm, a koja ti je to udaljenost ? i koliko sam skuzio 5ghz band + 2 drveta na putu ? baš na putu ili ? ako su baš baš na putu, da pucaš kroz to .. neče radit a ciljanje nije problem .. malo karta malo kompas ili kakav android / ios app i ciljas a fino štelanje napraviš preko signala, ako ga imas |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
motocross
|
Zadnje izmijenjeno od: komer. 25.06.2019. u 13:54. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Komer Trebaju ti dvije osobe da svaka pokušava na fino podešavat i za pol sata uz ladnu pivu ste gotovi. ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
ako ti bude zapinjalo usmjeravanje, stavi za početak na 10mhz (ili 5mhz ako ima). to ti daje najjači signal. (na 5mhz imaš 4 puta jači signal nego na 20mhz). moraš, naravno, na oba uređaja ručno odabrati 5mhz (ili 10 ako koristiš 10), jer to nisu standardne postavke i po defaultu se ne koriste. i postavi si ručno frekvencije, fiksno na ap-u, i fiksno na klijentu (u scan listi stavi samo frekv koju si podesio na ap-u). tek kad ti proradi link i vidiš kakav si sa signalom, idi mijenjaj na više. ako nam kažeš koja ti ciljna brzina za izvuć iz linka, ćemo ti znat reć šta je bolje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A jedna ranojutarnja akcija od cca 04 sata ... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#17 |
motocross
|
Nakon milijun penjanja na krov odustao sam,nemogu usmjerit antenu prema drugoj jer na 6m visine sa krova nemam adekvatnu sigurnosnu opremu za to napraviti... E sad ideja je sljedeca,uzeti https://www.protis.hr/products/detai...antenna/136986 Posto pokriva 120stupnjeva,ili skuplji verziju https://www.protis.hr/products/detai...ent-5ghz/92635 + https://www.protis.hr/products/detai...20dbi-90/57515. Molim misljenja? Edit: ili ovu sektoricu umjesto gornje..https://www.protis.hr/products/detai...6dbi-120/48264 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|