|
![]() |
#1 |
zanimanje-pijani geolog
Datum registracije: Nov 2001
|
java virtual machine
može li mi neko objasnit koji je to bog??ne mogu ni na jedan chat jer mi stalno javlja da ga nemam i da ga downloadam,zašto toga nema u winxp?? ![]()
![]() |
#2 |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
Re: java virtual machine
Da ti objasnim najjednostavnije moguće, Java je programski jezik i kad dobiješ pitanje, slobodno odgovori potvrdno i skini tih 5 mb. Zašto Jave nema u instalaciji Windowsa, najbolje bi ti mogla odgovoriti ekipa iz Sun-a, pošto je Java izvorno njihov projekt, a neslaganja s Microsoftom dovela su do svega ovog.
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Koliko ja znam ima tu više od 5mb točnije 12mb. imaš javu od microsofta i javu od suna pa odaberi. Ona od suna je dosta bolja. Ako ti se neda skidati posudi od nekoga BUG cd imaš na njemu samo neznam koji broj.
![]() |
#4 |
The Member
Datum registracije: Jul 2002
|
Evo, covjek ti je sve reko. I radije skini Sunovu javu http://java.sun.com/getjava/download.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Java Virtual Machine je osnovni dio svakog Java okruzenja, to je virtualna masina u kojoj se izvrsavaju Java programi. Razlog sto je nema u Windowsima XP je politika. Kad se na trzistu pojavila Java, Microsoft je fino napravio svoju verziju, naravno bez kompatibilnosti sa Sun-om, ali su se programi brze izvrsavali na Windowsima od Sun-ove verzije. Normalno, Sun ih je tuzio pa su to morali maknut, ali sad umjesto da stave Sun-ovu verziju JVM-a u Windowse, Microsoft je pametno odlucio stavit nikakvu. Valjda u nadi da vise nitko sa Windowsima nece pokretat Java programe. Sto se downloada tice, netreba ti cijeli SDK, skini samo JRE (Java Runtime Environment), to ti je dosta za pokretanje Java programa. Vjerujem da je bitno manji download.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|