Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.08.2005., 14:31   #1
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Što igrati Online? preporuka

eto, da vidim što se najviše igra online, koje igre, koji patchevi, koji dodatci za normalno igranje...
i da vidim što se može igrati sa modemom online?
probao sam Americas Army, i radi, ponekad se zaleti bez moje kontrole, ali uglavnom radi OK.

kako bi rekli, što se najviše "špana"?
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2005., 16:55   #2
giga
Tlacitelj i neznalica
Moj komp

giga's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Sta american army radi sa 56k modemom?
Oglas

Oglas
Staro 07.08.2005., 18:55   #3
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
www.ogame.com.hr

igra rulla
Staro 07.08.2005., 20:12   #4
Blue Spirit
Premium
Moj komp

Blue Spirit's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Več skoro 4 godine igram Soldier of Fortune II. Igrica je odlična, igrivost je prejebena, realnost također. U igrici imaš AK 47, M4 - sličan kao AK 47 samo sa bombicama, RPG , USAS (automatska sačma), običnu sačmaricu, nož, pištače, imaš 3 bombe : flash, dimnu i fire bombu, snajper-po meni najbolji od svih igrica, uzi i još neke. Dobro mi je i to da ako si ostao bez amutomaskih oružja standardno sa sobom nosiš nož i pištač te ako si pecizan i dobro gađaš sa 1-2 metka ili noža možeš ubiti protivnika koji ima nadomčnije oružje od tebe.Tj. imaš nekakve šanse da preživiš i da ubiješ neprijatelja.Također sa sačmom jedan precizan pogodak i to je to. Snajper- moje najdraže oružje, precizno ko sam vrag i vrlo ubojito, sa dobrim mišem npr: Logitech MX 510 kojeg sam ponosni vlasnik u 1 sekundi možeš naciljat i pogodit pogodit protivnika u glavu. AK47poznatiji pod imenom Kalašnjikov iz daleke nam Rusije, na njemu se nalazi i nož, također precizan i ubojit čak i na velike udaljenosti, ima jedna fora da bude precizniji moraš "pikati" lijevu tipku miša a ne držati ju cijelo vrijeme. Protivnika možeš uočiti: 1. Vizualno da ga vidiš ili možeš vidjeti njegovu sjenu i 2.možeš ga čuti kako je pao, kako se penje u liftu, kad je pao sa visine (zgrade, bačve i sl) kako stenje kad prođe preko ili pokraj goruče vatre izazvane vatrenom bombom. Imaš radio komande slične kao u Call of Duty-u. Standardno 4 tipa igre DM, TDM, ELIMINATION i INFILTRATION
Blue Spirit je online   Reply With Quote
Staro 07.08.2005., 21:55   #5
vercetti
Premium
Moj komp

vercetti's Avatar

Datum registracije: May 2003
GTA Vice i GTA III

(MP za San Andreas je jos u izradi...)
vercetti je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2005., 00:08   #6
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:
Originally posted by giga
Sta american army radi sa 56k modemom?
radi...

ne super, ali radi.... ponekad zatrzne, ali izdržljivo...
Staro 08.08.2005., 04:14   #7
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Originally posted by dzlobec
Igrica... igrici... igrica...,
igras ti to lijepo 4 god...al nisi naucio da to nije IGRICA vec IGRA ...
Staro 08.08.2005., 08:54   #8
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Tko bi to rekao, ali ... WoW
Paske je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2005., 09:52   #9
Robertus
Rider of the Storm

Robertus's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Citiraj:
Originally posted by Gabre
radi...

ne super, ali radi.... ponekad zatrzne, ali izdržljivo...
PONEKAD????
nemoguće
Staro 08.08.2005., 09:52   #10
Robertus
Rider of the Storm

Robertus's Avatar

eh, da! probaj WOW
Oglas

Oglas
Staro 08.08.2005., 10:44   #11
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

NIJEDNA IGRA ne vrijedi toliko i nije toliko dobra da bi ja za nju plaćao mjesečni najam, end of discusion.

ja na to gledam ovako.. da bi plaćao najam za igru, da bi mi se isplatilo igrati, morao bih igrati dnevno barem 6-7 sati, i to svaki dan, jer plaćam mjesečno, right?
onda, što bi ja u životu trebao raditi da bih imao toliko vremena za igrati se? sukladno tome, znači ne radim ništa, starci me financiraju, i ja blejim u monitor po cijeli dan, svaki dan, mjesecima..

onda dolazim do pitanja, pa je li takva osoba NORMALNA?
po meni, nije.
po vama, zapitajte se...

my 2 cents

Zadnje izmijenjeno od: Gabre. 08.08.2005. u 10:54.
Staro 08.08.2005., 14:17   #12
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Citiraj:
NIJEDNA IGRA ne vrijedi toliko i nije toliko dobra da bi ja za nju plaćao mjesečni najam, end of discusion.

ja na to gledam ovako.. da bi plaćao najam za igru, da bi mi se isplatilo igrati, morao bih igrati dnevno barem 6-7 sati, i to svaki dan, jer plaćam mjesečno, right?
onda, što bi ja u životu trebao raditi da bih imao toliko vremena za igrati se? sukladno tome, znači ne radim ništa, starci me financiraju, i ja blejim u monitor po cijeli dan, svaki dan, mjesecima..

po meni, nije.
po vama, zapitajte se...

my 2 cents
Neću ulaziti u raspravu oko toga dali je 2,6 miliona ljudi naprosto glupo ili imamo viška love ....

Reći ću: Guild Wars - iako po konceptu sličan, u principu daleko drugačiji od WoW-a, ali i dalje navodno vrlo dobar
Staro 08.08.2005., 15:05   #13
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Originally posted by Paske
Neću ulaziti u raspravu oko toga dali je 2,6 miliona ljudi naprosto glupo ili imamo viška love ....

ma ne mogu obični smrtnici to skužit.
iako, daoc > wow
segregator je online   Reply With Quote
Staro 08.08.2005., 16:40   #14
Robertus
Rider of the Storm

Robertus's Avatar

Meni je osobno WOW odlican, al ga ne igram jer ga moram placati a i neman vrimena!!! Al to nema veze, on je i dalje dobar!!!

A za ove sta nebi placali preporucan da probaju Anarchy Online
Igra je freeware, bila je u na bug cdu prije misec, dva!!!
Staro 08.08.2005., 20:10   #15
M4rk0
DragonBall Z Fan
Moj komp

M4rk0's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Sto vi to placate.Placate da bi mogli igrati online.Pa je..s te igre ja igram Call Of Duty UO svaku vecer po sat dva i ne placam nista.To da se place online igre to mi je totalno jadno.
M4rk0 je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2005., 20:55   #16
marko_1
Premium
Moj komp

marko_1's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Ja se mozda vratim na dobri stari Enemy Territory. I to jos besplatan i tezak samo 260 mb !!!
marko_1 je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2005., 21:17   #17
giga
Tlacitelj i neznalica
Moj komp

giga's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Citiraj:

po meni, nije.
po vama, zapitajte se...

my 2 cents
Definitivno se slazem. Placao ne bih nikada.I moras na tome visiti XY sati.Znaci nemas vremena za nis...8 sati spavas,8 sati radisi 8 sati igras...
pukao bi nakon dva dana.A di je cura,frendovi,nogomet,kupanje,izlasci...Da dan traje 60 sati onda bi razmislio ovako...nec ici...
Staro 08.08.2005., 22:18   #18
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:
Originally posted by giga
Definitivno se slazem. Placao ne bih nikada.I moras na tome visiti XY sati.Znaci nemas vremena za nis...8 sati spavas,8 sati radisi 8 sati igras...
pukao bi nakon dva dana.A di je cura,frendovi,nogomet,kupanje,izlasci...Da dan traje 60 sati onda bi razmislio ovako...nec ici...
pa o ovome ja govorim..

paske, 2.6miliona? zemlja ima 6milijardi stanovnika, tako da ta cifra nije ništa posebno.. pa to ti je jedan kvart u nekom kineskom gradu...
ne kažem da igra ne valja, ali su joj tvorci kapitalistički gadovi i nikad im ne bih plaćao najam.

ne isplati se trošiti mozak na ovo.. uvijek će biti negodovanja i nesporazuma... tko voli, nek izvoli.

- deadeye, jel imam adsl ili modem?

mogao bih probati United off... baš ga imam samo trebam instalirati.. i daj mi reci što trebam sve za online igru, možeš mi na PM poslati "upute"..
Staro 09.08.2005., 00:21   #19
M4rk0
DragonBall Z Fan
Moj komp

M4rk0's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Treba ti Call Of Duty i Call Of Duty United Offensive (nastavak)
M4rk0 je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2005., 08:18   #20
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Citiraj:
pa o ovome ja govorim..

paske, 2.6miliona? zemlja ima 6milijardi stanovnika, tako da ta cifra nije ništa posebno.. pa to ti je jedan kvart u nekom kineskom gradu...
ne kažem da igra ne valja, ali su joj tvorci kapitalistički gadovi i nikad im ne bih plaćao najam.

ne isplati se trošiti mozak na ovo.. uvijek će biti negodovanja i nesporazuma... tko voli, nek izvoli.

- deadeye, jel imam adsl ili modem?

mogao bih probati United off... baš ga imam samo trebam instalirati.. i daj mi reci što trebam sve za online igru, možeš mi na PM poslati "upute"..
Obzirom da je polovica njih kruha gladno, smunjam da ih interesira comp

2,6 mil. vijernih pretplatnika je impresivno za bilo koji MMORPG

Kaj se tiće davanja 100 Kn na mjesec, nije mi bad - više potrošim na pljuge, tja, pa to mi je malko više od paketa Bavarije koju cuclam , a traje tjedan dana .
Staro 09.08.2005., 15:08   #21
Cataphract
Premium
Moj komp

Cataphract's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Cataphract je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2005., 15:18   #22
Anthrax a.k.a. Priest
Premium

Datum registracije: Mar 2005
counter-strike...nema do stare legende..sada kupujem Guild Wars jer je fenomenalna igra
Anthrax a.k.a. Priest je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2005., 16:19   #23
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Paske
Obzirom da je polovica njih kruha gladno, smunjam da ih interesira comp

2,6 mil. vijernih pretplatnika je impresivno za bilo koji MMORPG

Kaj se tiće davanja 100 Kn na mjesec, nije mi bad - više potrošim na pljuge, tja, pa to mi je malko više od paketa Bavarije koju cuclam , a traje tjedan dana .
volim i ja popit pivicu, i ode 100kn najmanje za nju, ali eto...

nije stvar u tih 100kn, nisu to neki novci, ali su na to autori pucali, "nećemo staviti puno da se plaća, ali neka se plaća... ) i mjesečno je to finih 35 miliona EURA u džep!

mene smeta samo to - plaćati mjesečno za igru, koju još na početku moraš kupiti i platiti ju, NEMA TEORIJE.

probat ću nabaviti Guild wars.. pa probati..
Staro 09.08.2005., 16:25   #24
Anthrax a.k.a. Priest
Premium

Datum registracije: Mar 2005
guild wars je genijalna igra a ne placa se mjesecno...300 kn u pocetku i gotovo
Anthrax a.k.a. Priest je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2005., 16:29   #25
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:

nije stvar u tih 100kn, nisu to neki novci, ali su na to autori pucali, "nećemo staviti puno da se plaća, ali neka se plaća... ) i mjesečno je to finih 35 miliona EURA u džep!

mene smeta samo to - plaćati mjesečno za igru, koju još na početku moraš kupiti i platiti ju, NEMA TEORIJE.

probat ću nabaviti Guild wars.. pa probati..
Ima i druga varijanta...daoc ima 120 područja u igri, svako je na drugom serveru ( a "game servera" ima 20-ak, znači moraju održavati 2400 servera)

Znači, ako hoćeš, oni bi ti dali server dio igre, ti kupi 120 servera na kojima će se to vrtiti, i problem riješen.
Mi sirotinja koji NEMAMO love za tih 120 servera ćem i dalje plaćati mizernih 100kn mjesečno

Ne znam koliko servera ima blizzard, ali imam obćutak da se radi možda i o DESETINAMA TISUĆA, a ti bi da ti to sve netko održava godinama za tebe nakon što si potrošio 350kn za igru? Jesi svjestan da je to nekoliko tisuća ljudi za plaćati (održavanje servera, mreže, stotine ljudi na help deskovima...), ogroman network bandwidth...
Staro 09.08.2005., 16:30   #26
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Anthrax
guild wars je genijalna igra a ne placa se mjesecno...300 kn u pocetku i gotovo
I 300kn svaka 3 mjeseca kad izađe novi expansion, ili koliki će već biti ritam izlaženja. Dođe ti na isto
Staro 10.08.2005., 00:30   #27
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:
Originally posted by segregator
Ima i druga varijanta...daoc ima 120 područja u igri, svako je na drugom serveru ( a "game servera" ima 20-ak, znači moraju održavati 2400 servera)

Znači, ako hoćeš, oni bi ti dali server dio igre, ti kupi 120 servera na kojima će se to vrtiti, i problem riješen.
Mi sirotinja koji NEMAMO love za tih 120 servera ćem i dalje plaćati mizernih 100kn mjesečno

Ne znam koliko servera ima blizzard, ali imam obćutak da se radi možda i o DESETINAMA TISUĆA, a ti bi da ti to sve netko održava godinama za tebe nakon što si potrošio 350kn za igru? Jesi svjestan da je to nekoliko tisuća ljudi za plaćati (održavanje servera, mreže, stotine ljudi na help deskovima...), ogroman network bandwidth...
mislis da se sa 35miliona eura mjesečno ne može "održavati" servere?
Staro 10.08.2005., 00:48   #28
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Naravno da može. Ali ne može sa nula eura, kao što bi ti htio.

Evo sad samo računica za CSR-e (to su oni ljudi u DAOC-u koji su stalno online i pomažu ljudima oko raznih problema, neka vrsta help deska)

u prosjeku ih ima 8 online, 3 smjene (pretpostavljam da rade 8h ) to su njih 24

DAOC drži jedno 50 puta manje tržište od wow-a, znači treba ti 1200 ljudi za to...ajd neka je 1000.

ako ih plaćaš 2000€ (ne znam za europu, al to u USA dođe ko neki minimalac, mislim) već ti je otišlo 2 milijunčića

Siguran sam da ode i par milijunčića za bandwidth, koji mora bit enorman za toliki broj igrača

bilo bi dobro ako netko ko igra wow ima informaciju o bar približnom broju FIZIČKIH servera itd
Staro 10.08.2005., 08:28   #29
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Citiraj:
Mislim da bi oni IPAK htjeli nešto i zaraditi na igri

Vidim da si friški u MMORPG vodama. WoW je prvi koji se probio širokim masama, pa se svi čude ko pura dreku kaj ima pretplatu.

Djeco - skoro svaki MMORPG ima pretplatu

GW se kupuju nastavci, opet po 300 Kn. Kaj je i dobra ideja IMHO - ljudi dobe feeling da igraju besplatno

Ne rade oni igre da bi se mi igrali, rade da zarade. Tha ... pa nisu oni neki filantropi - već oštri buisness ljudi. Nakon godinu dana debatiranja su zaključili da će večina biti spremna platiti 15$ mjesećno da može uživati u igri ....

Ja se ne žalim, to je debelo smanjilo broj klinaca od 13 ili manje godina. Ima ih, ali ne previše ...

Osim toga, baš me briga koliko oni zarade. Ako BMW ima veliku zaradu, kaj ću prestat slindrat nad BMW- om , jerbo đubrad skupo naplaćuju auto --- LoL. Igra je izuzetno igriva i pruža jako puno sati zabave. Problem je kaj je adiktivna ( kao i većina MMORPG-ova ), pa se zna dogoditi sesija od 8 sati , ali 3-4 sata na dan je moje vrijeme igranja. Obićno 18-21.

Dali me boli tih 100 Kn - NE, dali me briga koliko Blizz na tome zaradi - NE. Kolika ima je margina profita zbog najma servera, bandwitha, ljudi .. tralalala - boli me ku*ac. Na kraju balade - WoW je jedna izuzetna igra u kojoj se uživa i koju se igra bez predaha.

Ako ne želiš, nemoj je igrati. Samo mi nemoj prićati da je to zbog 100 Kn. Ko da smo siromasi sa 10 000 + Kn konfama . Ako ti ne paše kao igra, ha hebemu ne paše svakome. Samo znam da je igraju najrazličitijih profila - od učenika, preko studenata do direktora i vlasnika firmi .... i svi uživamo, svatko na svoj način

edit: @ Segregator --- broj i lokaciju fizičkih servera Blizz skriva kao zmija noge. Ali mora biti da se smrzneš. Po nekim navodima serveri su u Francuskoj - Pariz, jerbo im je tamo ISP. Blizz kao takav je ulupao finu lovu da serveri rade, a navodno je natjeral i ISP-a da napravi upgrade hw-a ( nitko ne želi izgubiti klijenta kao što je Blizz ).
Staro 10.08.2005., 10:30   #30
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Paske -

sve stoji, ali da preformuliram svoj stav.
Nijednoj igri ne bih plaćao mjesečno, bio to WoW ili neka druga, bio mmorpg ili neki drugi žanr.
jednostavno.

jer kao što si i rekao, postoje i mmorpg igre koje se ne plaćaju... hmmm, vidi vraga.. kako se njima isplati?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno