Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.12.2005., 17:31   #1
robija
Premium

robija's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Codegen BRIZA E-6097

Kako rasporediti ventilatore unutar kucista da najbolje hlade, imam 4 ventilatora (80 mm)?

Naprijed je stavljen vent za usis (upuhavanje) hladnog zraka, gore na kucistu je stavljen vent za izbacivanje toplog zraka iz kucista,na zadnjoj strani kucista je jos jedan vent za izbacivanje toplog zraka iz kucista,a sa strane je jos jedan vent za upuhavanje hladnog zraka. Jos da napomenem da prema gore i ventilator od napajanja izbacuje topli zrak. Znam da je ideala da od naprijed dva ventilatora upuhuju zrak,a na zadnjoj strani jedan ili dva ispuhuju topli zrak van,a takoder i ventilator od napajanja izvlaci topli zrak iz kucista. Ovo najvise pitam iz razloga sto je cijelo kuciste supljikavo pa ne znam ima li smisla imati toliko ventilatora odnosno koji je raspored najidealniji. Da mozda stavim da i sa zadnje strane upuhuje hladni zrak u kuciste,a ispuhuje van samo vent od napajanja i vent na gornjoj strani kucista i eventualno vent na bocnoj stranici da ispuhuje?

Evo link da vidite o kakvom se kucistu radi:

http://coolcase4u.com/cms/test.php?id=54
100 GB Hard
robija je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2005., 21:51   #2
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ostavi tako kako je što je ujedno i najpravilniji raspored, samo smanji brzinu ventova, cca 1000 rpm će bit OK, ak ti smeta buka.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.12.2005., 22:30   #3
SetH
Premium
Moj komp

SetH's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Re: Codegen BRIZA E-6097

Citiraj:
Originally posted by robija
Kako rasporediti ventilatore unutar kucista da najbolje hlade, imam 4 ventilatora (80 mm)?

Naprijed je stavljen vent za usis (upuhavanje) hladnog zraka, gore na kucistu je stavljen vent za izbacivanje toplog zraka iz kucista,na zadnjoj strani kucista je jos jedan vent za izbacivanje toplog zraka iz kucista,a sa strane je jos jedan vent za upuhavanje hladnog zraka. Jos da napomenem da prema gore i ventilator od napajanja izbacuje topli zrak. Znam da je ideala da od naprijed dva ventilatora upuhuju zrak,a na zadnjoj strani jedan ili dva ispuhuju topli zrak van,a takoder i ventilator od napajanja izvlaci topli zrak iz kucista. Ovo najvise pitam iz razloga sto je cijelo kuciste supljikavo pa ne znam ima li smisla imati toliko ventilatora odnosno koji je raspored najidealniji. Da mozda stavim da i sa zadnje strane upuhuje hladni zrak u kuciste,a ispuhuje van samo vent od napajanja i vent na gornjoj strani kucista i eventualno vent na bocnoj stranici da ispuhuje?

Evo link da vidite o kakvom se kucistu radi:

http://coolcase4u.com/cms/test.php?id=54
Oh,o pa imam i susjeda Kako je to kučište? jel kvalitetno napravljeno?
Po slikama ne bih baš rekao!ili se varam?
SetH je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2005., 22:45   #4
robija
Premium

robija's Avatar

Kuciste je solidno napravljeno-pogotovo je super zbog hladenja, pa ne bi dobilo dobre ocjene od stranih revija (svugdje je na prva 3 mjesta)da nije dobro napravljeno. Najveca mana je Codegenovo napajanje koje sam odmah izbacio i ubacio Asusovo napajanje od 360 W. Mogu reci da je jedno od najhladnijijh kucista a ima i filtere protiv prasine. Nema vise nakupljanja kojekakvoga smeca i prasine na raznim hladnjacima u kompu. Nego susjed sta ima kod tebe?
100 GB Hard
Staro 19.12.2005., 13:32   #5
SetH
Premium
Moj komp

SetH's Avatar

ja sam mislio to kučište kupit ali je bilo jako loših preporuka. tako da sam opalio čufteka i full sam zadovoljan . kod mene nema ništ posebno(škola pati).jesi vidio sa ima još jedan lik iz kutine?
Staro 19.12.2005., 17:24   #6
silver322
Amd fanatic

silver322's Avatar

Citiraj:
Originally posted by seth
ja sam mislio to kučište kupit ali je bilo jako loših preporuka. tako da sam opalio čufteka i full sam zadovoljan . kod mene nema ništ posebno(škola pati).jesi vidio sa ima još jedan lik iz kutine?
kak me nebi vidio
mislim da cu ja isto uzet chiefteca, i da cu biti zadovoljan

Notebook Asus A9000 T
silver322 je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2005., 21:23   #7
robija
Premium

robija's Avatar

Citiraj:
Originally posted by seth
Upisi u google codegen briza i sve review-e koje ces procitati nahvalit ce kuciste - osim napajanja, koji god sam procitao svugdje su neke preporuke ili Bronze medal
100 GB Hard
Staro 19.12.2005., 21:26   #8
SetH
Premium
Moj komp

SetH's Avatar

likovi na ovom forumu kažu da ni ništa posebno ja nemogu ništa reći jer ga nisam vidio uživo. pitaj mrkonju ja mislim da ga je on imao
Staro 19.12.2005., 21:28   #9
robija
Premium

robija's Avatar

Citiraj:
Originally posted by silver322
kak me nebi vidio
mislim da cu ja isto uzet chiefteca, i da cu biti zadovoljan
A mozda i neces ) (mislim uzeti)
Ovisi sto ce ti Djed Bozicnjak staviti pod jelku
100 GB Hard
Staro 19.12.2005., 21:35   #10
SetH
Premium
Moj komp

SetH's Avatar

sa čuftekom jednostavno moraš biti zadovoljan
http://forum.pcekspert.com/showthrea...threadid=28488

read this
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.12.2005., 18:21   #11
veve
woot!!!
Moj komp

veve's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Upisi u google codegen briza i sve review-e koje ces procitati nahvalit ce kuciste - osim napajanja, koji god sam procitao svugdje su neke preporuke ili Bronze medal
Bas mi je neki dan zapelo za oko to kuciste u vemilu samo nisam znal kak se tocno zove. Sad ga planiram kupiti pa me zanima kakva je kavliteta izrade i dal je dovoljno veliko jer kolko sam videl po reviewima svi su mu dali ok ocijenu.
veve je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2005., 19:24   #12
ikocuba
dedicide
Moj komp

ikocuba's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Frend ga nedavno kupio sada pizdi jer je išao na to da če bolje proči, jer ovo ima napajanje dva ventai i prozračno je.
Nebi nikome savjetovao ovo kučište bolje kupiti čifteka ili nešto slično jer ovo kučište dođe 425kn s napajanjem koje je smeče kao i kučište, malo je , nekvalitetno.
Izrada je užas a onaj sistem za stavljanje kartice bez alata je sranje (frend je morao šarafom učvrstiti karticu)
Ventovi su bučni a onaj prednji bi mogao smetati ako držiš komp na stolu(svjetli u oči).
Za 500kn imaš čifteka koji je kučište a ne ova kanta.
Taj ko mu je dao na reviewu dobru ocjenu nikad nije vidio pošteno kučište.
Staro 20.12.2005., 19:30   #13
SetH
Premium
Moj komp

SetH's Avatar

Citiraj:
Originally posted by ikocuba
Frend ga nedavno kupio sada pizdi jer je išao na to da če bolje proči, jer ovo ima napajanje dva ventai i prozračno je.
Nebi nikome savjetovao ovo kučište bolje kupiti čifteka ili nešto slično jer ovo kučište dođe 425kn s napajanjem koje je smeče kao i kučište, malo je , nekvalitetno.
Izrada je užas a onaj sistem za stavljanje kartice bez alata je sranje (frend je morao šarafom učvrstiti karticu)
Ventovi su bučni a onaj prednji bi mogao smetati ako držiš komp na stolu(svjetli u oči).
eto čovjek vam dobro kaže
Staro 20.12.2005., 19:55   #14
veve
woot!!!
Moj komp

veve's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
ma napajanje mi nije bitno jer ga imam i btw kosta 345kn a trenutno nemam tolko para za cifteka i pre tesko je kucista da ga se navlaci po lanovima
veve je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2005., 21:42   #15
ikocuba
dedicide
Moj komp

ikocuba's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Chieftec midi tower BG-01B-B-SL, bez PS
Gotovina:333,62 kn

http://www.chieftec.com/products/Silver/BG-01B-B-SL.htm
Staro 22.12.2005., 09:38   #16
robija
Premium

robija's Avatar

Citiraj:
Ajde se malo smiri-ipak pretjerujes, kuciste je cisto solidno, a frendu ako smeta buka ventilatora neka kupi neke SILENT ventove-uostalom druga kucista niti ne nude nikakve ventilatore. Ja samo kazem da za novce koje kosta - to kuciste vrijedi. Prodas nekome to srot napajanje i te "bucne" ventilatore koji "pale" oci i za to uzmes nekih 200 kn (napajanje + ventilatori) i ispada da te kuciste kosta 150 kn. Ne shvacam ljude koji pljuju po svemu i svacemu samo zato jer oni imaju nesto bolje.

BTW otisao si u offtopic-ovdje se prica o rasporedu ventilatora.
I jos jednom da nekome pojasnim, ovo je cisto solidno kuciste koje odlicno funkcionira u smislu "ako zelis sto manju temperaturu u cjelini".

Znaci ovako - u 3 reviewa koja sam citao o tom kucistu u sva 3 kuciste je ocjenjeno kao vrlo dobro (89%), ali po tebi ljudi koji to rade nemaju pojma-ubuduce predlazem da ti radis reviewe svih komponenti, jer ipak ti vise znas
100 GB Hard
Staro 22.12.2005., 10:23   #17
mighty
Premium
Moj komp

mighty's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Ajde se malo smiri-ipak pretjerujes, kuciste je cisto solidno, a frendu ako smeta buka ventilatora neka kupi neke SILENT ventove-uostalom druga kucista niti ne nude nikakve ventilatore. Ja samo kazem da za novce koje kosta - to kuciste vrijedi. Prodas nekome to srot napajanje i te "bucne" ventilatore koji "pale" oci i za to uzmes nekih 200 kn (napajanje + ventilatori) i ispada da te kuciste kosta 150 kn. Ne shvacam ljude koji pljuju po svemu i svacemu samo zato jer oni imaju nesto bolje.

BTW otisao si u offtopic-ovdje se prica o rasporedu ventilatora.
I jos jednom da nekome pojasnim, ovo je cisto solidno kuciste koje odlicno funkcionira u smislu "ako zelis sto manju temperaturu u cjelini".

Znaci ovako - u 3 reviewa koja sam citao o tom kucistu u sva 3 kuciste je ocjenjeno kao vrlo dobro (89%), ali po tebi ljudi koji to rade nemaju pojma-ubuduce predlazem da ti radis reviewe svih komponenti, jer ipak ti vise znas
a jesi možda razmišljo da je pola tih reviewa plaćeno kao reklama:confused:
mighty je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2005., 11:47   #18
žile
Banned

žile's Avatar

Ja se sjećam tog kućišta iz jednog broja pcplaya,isto je dobilo dobru ocjenu.Ali codegen je ime koje mi baš ne ulijeva povjerenje.Nedavno sam bio u ve-mulju ovdje u brodu i gledao malo unutrašnjost.Katastrofa završna obrada,isti kavezi za diskove i optiku ko što moj brat ima na JNC kućištu,milina za izmasakrirat prste

Bolje najragavije i najjeftinije kućište od TT,Coolermaster,chieftec nego najskuplje od neke mumbo-jumbo-from-taiwan marke.
žile je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2005., 12:50   #19
robija
Premium

robija's Avatar

Citiraj:
Originally posted by žile1942
Ja se sjećam tog kućišta iz jednog broja pcplaya,isto je dobilo dobru ocjenu.Ali codegen je ime koje mi baš ne ulijeva povjerenje.Nedavno sam bio u ve-mulju ovdje u brodu i gledao malo unutrašnjost.Katastrofa završna obrada,isti kavezi za diskove i optiku ko što moj brat ima na JNC kućištu,milina za izmasakrirat prste

Bolje najragavije i najjeftinije kućište od TT,Coolermaster,chieftec nego najskuplje od neke mumbo-jumbo-from-taiwan marke.
Onda vjerujte svojoj intuiciji - a sta mislis gdje se sklapa Chieftec?
Uostalom ja nigdje nisam spomenuo da je Chieftec losije kuciste-naravno da je bolje (vidi se i po cijeni), ja sam samo rekao da je kuciste solidno za cijenu koliko kosta i sta nudi. Brkate kruske i jabuke. Kao da usporedujete npr. Antec TT ili Coolermaster kucista s Chieftec kucistima. Chieftec kuciste je za ova prva 3 isto tako jadno - ali ova prva tri su osjetno i skuplja od chieftecovih.
100 GB Hard
Staro 22.12.2005., 12:52   #20
robija
Premium

robija's Avatar

Citiraj:
Originally posted by mighty
a jesi možda razmišljo da je pola tih reviewa plaćeno kao reklama:confused:
Onda je i Hyundai bolji od BMW-a, jer je BMW platio novinarima da pisu o njemu da je najbolji.
Dajte ljudi - pa nije svugdje u svijetu kao kod nas.
100 GB Hard
Staro 22.12.2005., 19:02   #21
mighty
Premium
Moj komp

mighty's Avatar

Citiraj:
Onda je i Hyundai bolji od BMW-a, jer je BMW platio novinarima da pisu o njemu da je najbolji.
Dajte ljudi - pa nije svugdje u svijetu kao kod nas.
mislim da svi na ovom forumu znaju šta valja a šta ne, prema tome...

a ne vidim razloga zašto bi netko tko je priznat u svijetu plaćao da ga neko još dodatno reklamira.
mighty je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2005., 21:32   #22
FERRYS
AutoCad & Allplan expert
Moj komp

FERRYS's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
evo tako nekako bibilo i moje misljenje...
Staro 23.12.2005., 21:46   #23
robija
Premium

robija's Avatar

Pa dobro ljudi jel vi uopce znate koja je tema ovog posta?

Da vas podsjetim - rijec je o postavljanju ventilatora,a ne o kvaliteti kucista, dakle ako mislite razglabati o najboljim kucistima, otvorite novi thread

BTW jedini normalni odgovor dao je domy_os . Thanks domy
100 GB Hard
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke