|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Codegen BRIZA E-6097
Kako rasporediti ventilatore unutar kucista da najbolje hlade, imam 4 ventilatora (80 mm)? Naprijed je stavljen vent za usis (upuhavanje) hladnog zraka, gore na kucistu je stavljen vent za izbacivanje toplog zraka iz kucista,na zadnjoj strani kucista je jos jedan vent za izbacivanje toplog zraka iz kucista,a sa strane je jos jedan vent za upuhavanje hladnog zraka. Jos da napomenem da prema gore i ventilator od napajanja izbacuje topli zrak. Znam da je ideala da od naprijed dva ventilatora upuhuju zrak,a na zadnjoj strani jedan ili dva ispuhuju topli zrak van,a takoder i ventilator od napajanja izvlaci topli zrak iz kucista. Ovo najvise pitam iz razloga sto je cijelo kuciste supljikavo pa ne znam ima li smisla imati toliko ventilatora odnosno koji je raspored najidealniji. Da mozda stavim da i sa zadnje strane upuhuje hladni zrak u kuciste,a ispuhuje van samo vent od napajanja i vent na gornjoj strani kucista i eventualno vent na bocnoj stranici da ispuhuje? Evo link da vidite o kakvom se kucistu radi: http://coolcase4u.com/cms/test.php?id=54
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ostavi tako kako je što je ujedno i najpravilniji raspored, samo smanji brzinu ventova, cca 1000 rpm će bit OK, ak ti smeta buka.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Re: Codegen BRIZA E-6097
Citiraj:
![]() Po slikama ne bih baš rekao!ili se varam? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Kuciste je solidno napravljeno-pogotovo je super zbog hladenja, pa ne bi dobilo dobre ocjene od stranih revija (svugdje je na prva 3 mjesta)da nije dobro napravljeno. Najveca mana je Codegenovo napajanje koje sam odmah izbacio i ubacio Asusovo napajanje od 360 W. Mogu reci da je jedno od najhladnijijh kucista a ima i filtere protiv prasine. Nema vise nakupljanja kojekakvoga smeca i prasine na raznim hladnjacima u kompu. Nego susjed sta ima kod tebe?
![]() |
#5 |
Premium
|
ja sam mislio to kučište kupit ali je bilo jako loših preporuka. tako da sam opalio čufteka i full sam zadovoljan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Amd fanatic
|
Citiraj:
mislim da cu ja isto uzet chiefteca, i da cu biti zadovoljan ![]()
Athlon 64 3200+@2600Mhz@1.45v@freezer 64 colled // Asrock 939 dual sata II // Super Talent DDR 400@433 2x512 mb 2.5 3 3 8 Hitachi 80 GB // His X800GT @ 550/1200 // Liteon DVD-RW,Toshiba DVD // Enermax EG 365 AX-VE(G) Chieftec DG-01WD // MAG 19'100 Hz CRT // Win Xp Nlited Notebook Asus A9000 T |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ovisi sto ce ti Djed Bozicnjak staviti pod jelku ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
sa čuftekom jednostavno moraš biti zadovoljan ![]() http://forum.pcekspert.com/showthrea...threadid=28488 read this ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
dedicide
Datum registracije: Mar 2005
|
Frend ga nedavno kupio sada pizdi jer je išao na to da če bolje proči, jer ovo ima napajanje dva ventai i prozračno je. Nebi nikome savjetovao ovo kučište bolje kupiti čifteka ili nešto slično jer ovo kučište dođe 425kn s napajanjem koje je smeče kao i kučište, malo je , nekvalitetno. Izrada je užas a onaj sistem za stavljanje kartice bez alata je sranje (frend je morao šarafom učvrstiti karticu) Ventovi su bučni a onaj prednji bi mogao smetati ako držiš komp na stolu(svjetli u oči). Za 500kn imaš čifteka koji je kučište a ne ova kanta. Taj ko mu je dao na reviewu dobru ocjenu nikad nije vidio pošteno kučište.
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
dedicide
Datum registracije: Mar 2005
|
Chieftec midi tower BG-01B-B-SL, bez PS Gotovina:333,62 kn http://www.chieftec.com/products/Silver/BG-01B-B-SL.htm
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
BTW otisao si u offtopic-ovdje se prica o rasporedu ventilatora. I jos jednom da nekome pojasnim, ovo je cisto solidno kuciste koje odlicno funkcionira u smislu "ako zelis sto manju temperaturu u cjelini". Znaci ovako - u 3 reviewa koja sam citao o tom kucistu u sva 3 kuciste je ocjenjeno kao vrlo dobro (89%), ali po tebi ljudi koji to rade nemaju pojma-ubuduce predlazem da ti radis reviewe svih komponenti, jer ipak ti vise znas ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Banned
|
Ja se sjećam tog kućišta iz jednog broja pcplaya,isto je dobilo dobru ocjenu.Ali codegen je ime koje mi baš ne ulijeva povjerenje.Nedavno sam bio u ve-mulju ovdje u brodu i gledao malo unutrašnjost.Katastrofa završna obrada,isti kavezi za diskove i optiku ko što moj brat ima na JNC kućištu,milina za izmasakrirat prste ![]() Bolje najragavije i najjeftinije kućište od TT,Coolermaster,chieftec nego najskuplje od neke mumbo-jumbo-from-taiwan marke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
Uostalom ja nigdje nisam spomenuo da je Chieftec losije kuciste-naravno da je bolje (vidi se i po cijeni), ja sam samo rekao da je kuciste solidno za cijenu koliko kosta i sta nudi. Brkate kruske i jabuke. Kao da usporedujete npr. Antec TT ili Coolermaster kucista s Chieftec kucistima. Chieftec kuciste je za ova prva 3 isto tako jadno - ali ova prva tri su osjetno i skuplja od chieftecovih.
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
Dajte ljudi - pa nije svugdje u svijetu kao kod nas.
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
a ne vidim razloga zašto bi netko tko je priznat u svijetu plaćao da ga neko još dodatno reklamira. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
Pa dobro ljudi jel vi uopce znate koja je tema ovog posta? Da vas podsjetim - rijec je o postavljanju ventilatora,a ne o kvaliteti kucista, dakle ako mislite razglabati o najboljim kucistima, otvorite novi thread BTW jedini normalni odgovor dao je domy_os . Thanks domy ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|