|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2005
|
rjesenje za problem cd przilice
Napokon sam rijesio problem sa przilicom, vjerovatno neki znaju, sistem mi je totalno usporavao kad stavim pisac, nije moglo nista pomoci, ni driveri ni DMA , cak ni promjena kabla kojeg su zamjenili u servisu....ni oni nisu znali... radi se o tome da Service Pack 2 ima jednu rupu u sistemu kad se podesi na hrvatski, bosanski ili srpski jezik..pa onda ne moze da prihvati novi hardware... treba prvo iskopcati przilicu, zatim otici na control panel - regional and language options, prebaciti na english(United states), a onda je ponovo prikopcati .. i onda ide bez problema, s tim sto sam je stavio na master , a cd rom na slave..... poslije se moze vratit na nas jezik... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Otkad je izašo SP2 i na preko 100 sastavljenih/nadograđenih konfi s tim OS-om nisam imao takav slučaj tak da mi je jako teško povjerovat u to. BTW, o kojem se snimaču radi?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
pa slusaj stari ja nisam ovo napiso da bih nekoga uvjeravao u istinitost ili ne, nego da nekome pomognem, ko bude imao slican problem...ok? mozda je kod mene specifican racunar, IBM, brand, pa mozda to utice... jer su oni karakteristicni... przilica je LG |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Bogme i meni ovo vrlo čudno:confused: imao sam svakakvih kombinacija "kvarova" ide uređaja ali zbog jezika da DMA ili prža neće ?? Jes ti nešto petljo po jumperima ?? Vjerojatno si pržu prikjlučio na kablu gdje ide slave a nju stavio master ili obrnuto... NIJE svejedno gdje na IDE kablu priključuješ uređaje bez obzira na položaj jumpera zbog jedne sitnice koja se zove cable select ![]() Citiraj:
![]() a gospodin brand treba specijalan kabl - po mogućnosti isto brand ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
e pa kad sam odnio pisac da mi oni instaliraju gdje sam ga kupio, promjenili su neki kabl, onda su rekli da su napravili.. kad sam donio kuci comp,, nije opet radio, a jumper je bio kako treba na master , na slave ga nikako i ne prepoznaje, dok na masteru prepozna, ali je skroz prespor racunar.. neki frajer na forumu mi je rekao da to uradim s jezikom, jer mi je bio na bosanskom i sada radi...vjerovali ili ne |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
Na dvije ploče sam imao situaciju da sam isto tako zbog fizičkog položaja ide uređaja jumperima odredio šta je šta a utako u kabl gdje mi je pasalo(zbog dužine) Neće radit ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
![]() ![]() Ja jos nikad nisam imao takvih problema ni na jednoj konfi, ali doduse na svima sam namjestao hrvatski ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
tako da nemojte govoriti da je neki problem i neka situacija nemoguca dok niste sto posto sigurni, jer sa racunalima i windowsima je sve moguce.... ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|