|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
DFI nf4 ultra-d krivi BIOS
Dakle, kao sto naslov kaze, flashnuo sam izgleda krivi BIOS (N4D702-1 (oskar wu beta) koji bi trebao biti za Ultra-d). Uglavnom ploca odbija bilo kakvu daljnju suradnju. Sutra bi to probao rijesit na drugoj ploci (ako je moguce), pa me zanima da li se smije/moze/zdravo/nezdravo vadit BIOS chip dok je sistem upaljen ili da ga nosim negdje na reprogamiranje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
hmn u linksu ti uzmi 100kn i to je to ![]() a hotflash se i radi da je ona prava ploca upaljena scupas bios ustekas ga u svoju zatim stavis stari bios chip i preflashas ga ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Nemoj Bleki da i moj ode u vjecna lovista kad budemo radili hot flash ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
kontam da se nebi zajebavao s tim da je moja ploča u pitanju
![]() |
#5 | |||||||||||
Moderator
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
The Dark Side of Moon
|
Nisam al bitno je to da pola osijeka nije znalo rješit problem pa smo svi ispali noobovi ![]()
![]() |
#7 | |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Re: DFI nf4 ultra-d krivi BIOS
Citiraj:
![]() |
![]() |
#8 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||||||||||
Moderator
|
Citiraj:
Nisi me ni pitao onda kako sam mogao znati... I sto je na kraju bio porblem i jel sad radi ploca?
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Re: Re: DFI nf4 ultra-d krivi BIOS
Citiraj:
Nisam napisao samo za ultra-d, nego za ultra-d (izmedju ostalih). |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#12 | |||||||||||
Moderator
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#13 | |
The Dark Side of Moon
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#14 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Kaj je nekaj sj**o pri flashu ili??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Update: Neispravan BIOS chip! Mogu jedino reci, facking DFI!! ![]() Sa chipa se moze ocitavat, ali se ne moze nista upisat, tako da sam pri flashanju sve obrisao, ali nista nije moglo biti upisano. :confused: Cudo kako ploca nece radit bez BIOS-a. ![]() Ovakav problem nisam nikad imao, ni sa jednom plocom (a bilo ih je stvarno puno), niti znam ikoga sa slicnim problemom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Super Moderators
|
Da ti nije slučajno u žurbi ostao CMOS jumper u krivom položaju? Sa čim si flashao-CD, Winflash ili disketa? I ja fakat prvi put čujem za takvo što :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Meni je Bios chip bio otišao,bar su tako rekli u Lost-u.Prvo su zamjenili bios chip ali meni ploča opet nije radila ali onda su mi poslali novu ploču(po njihovom "preventive radi") i sve šljaka a što je točno bilo pojma nemam,nije bilo nakon flashanja bios-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||||||||||
Moderator
|
Mater pas, izgleda da su mi riknili slotovi za memu, ona dva zuti i narancasti do socketa (3 i 4) ! ![]() Kad stavim bilo koji keks meme u ta 2 slota pojedinacno pisti ploca ko luda, sto znaci da nemogu DC koristit nikako, samo Single... ![]() Nekako mi se sve cini da cu promjenit proizvodjaca... DFI me lagano bedira.... ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
The Dark Side of Moon
|
Koje smeće sam neki problemi s tim pločama ono prvo bleki pa sad i srky,ej srky jel to od poslijedica flasha na živo ili.... Trebali smo svi uzet Asus i ne imat takvih problema a to je kad smo tvrdoglavi,sva sreća meni abitica super sad radi
![]() |
#23 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Just a thought... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#25 | ||||||||||
Moderator
|
Ma radilo mi je do danas sve normalno, ne vjerujem da je do proca. U posljednje vrijeme sam puno puta memu vadio i stavljo u plocu i dosta sam ih promjenio al opet ne bi smjelo bit do toga jer nisam nista fizicki trgo ni nista, samo vadio i stavljo (krajnje oprezno). posljednji put sam se isto napatio jel me zezalo to sa memom da je stalno ploca pistila kad sam htjeo DC i nekako sam ja nju srikto i radilo, mislio reko mozda ne podnosi tu memu i gotovo (probo par biosa, uvijek isto) i danas ubacim drugu memu i stalno tuli, reko koja p***a materina i vratim staru memu kad opet ne radi i tako sam doso do toga da sam isprobavao svaki slot ponaosob i dosao do zakljucka da ne rade 3 i 4 utor odnosno da nemogu DC uspostavit.
![]() |
![]() |
#26 |
Super Moderators
|
Meni je znala tako tulit kad sam vadio BH-5 i vraćao natrag SuperTaljent. Probaj clear CMOS-a, stavi jedan stick, uđi u OS, ugasi pa probaj staviti drugi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |||||||||||
Moderator
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#28 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Ovo sa tuljenjem se zna dogoditi kad mjenjaš memu, ja sam se jednom nazajebavao ko konj sa tim.... Clear CMOS ali malo dulji, otkopčaj i kabel od monitora iz utičnice, iz napajanja, možeš slobodano ostaviti 20-ak minuta. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
i meni se to desilo. jednog dana ugasim komp i nakon nekog vremena ga upalim i samo tuli. reko mema hebiga, stavim kingmaxa i opet tuli, probao sam svaki slot pojedinačno i ništa... probo i drugi cpu i opet tuli. i onda nakon cmos (bateriju sam izvadio za svaki slučaj) je proradila, nepitaj kako jer i ja neznam. ![]() uglavnom sada radi odlično. zadovoljan sam s njom.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |||||||||||
Moderator
|
Citiraj:
![]() Ah...... taj DFI :burn:
![]() |
|
|