|
|||||||||||
|
|
#1 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
DFI nf4 ultra-d krivi BIOS
Dakle, kao sto naslov kaze, flashnuo sam izgleda krivi BIOS (N4D702-1 (oskar wu beta) koji bi trebao biti za Ultra-d). Uglavnom ploca odbija bilo kakvu daljnju suradnju. Sutra bi to probao rijesit na drugoj ploci (ako je moguce), pa me zanima da li se smije/moze/zdravo/nezdravo vadit BIOS chip dok je sistem upaljen ili da ga nosim negdje na reprogamiranje. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
bycod
Datum registracije: May 2004
|
hmn u linksu ti uzmi 100kn i to je to a hotflash se i radi da je ona prava ploca upaljena scupas bios ustekas ga u svoju zatim stavis stari bios chip i preflashas ga ![]()
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#3 | ||||||||||
|
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Nemoj Bleki da i moj ode u vjecna lovista kad budemo radili hot flash ![]()
|
|
|
|
#4 |
|
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
kontam da se nebi zajebavao s tim da je moja ploča u pitanju
|
|
|
#5 | |||||||||||
|
Moderator
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#6 |
|
The Dark Side of Moon
|
Nisam al bitno je to da pola osijeka nije znalo rješit problem pa smo svi ispali noobovi uključujući i tebe
|
|
|
#7 | |
|
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Re: DFI nf4 ultra-d krivi BIOS
Citiraj:
|
|
|
|
#8 | |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |||||||||||
|
Moderator
|
Citiraj:
Nisi me ni pitao onda kako sam mogao znati... I sto je na kraju bio porblem i jel sad radi ploca?
|
|
|
|
#10 | |
|
Premium
|
Re: Re: DFI nf4 ultra-d krivi BIOS
Citiraj:
Nisam napisao samo za ultra-d, nego za ultra-d (izmedju ostalih). |
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
|
|
#12 | |||||||||||
|
Moderator
|
Citiraj:
|
|
|
|
#13 | |
|
The Dark Side of Moon
|
Citiraj:
|
|
|
|
#14 | |
|
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Kaj je nekaj sj**o pri flashu ili??? |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Premium
|
Update: Neispravan BIOS chip! Mogu jedino reci, facking DFI!! Sa chipa se moze ocitavat, ali se ne moze nista upisat, tako da sam pri flashanju sve obrisao, ali nista nije moglo biti upisano. :confused: Cudo kako ploca nece radit bez BIOS-a. Ovakav problem nisam nikad imao, ni sa jednom plocom (a bilo ih je stvarno puno), niti znam ikoga sa slicnim problemom. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Super Moderators
|
Da ti nije slučajno u žurbi ostao CMOS jumper u krivom položaju? Sa čim si flashao-CD, Winflash ili disketa? I ja fakat prvi put čujem za takvo što :confused: |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Meni je Bios chip bio otišao,bar su tako rekli u Lost-u.Prvo su zamjenili bios chip ali meni ploča opet nije radila ali onda su mi poslali novu ploču(po njihovom "preventive radi") i sve šljaka a što je točno bilo pojma nemam,nije bilo nakon flashanja bios-a. |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Premium
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#20 | ||||||||||
|
Moderator
|
Mater pas, izgleda da su mi riknili slotovi za memu, ona dva zuti i narancasti do socketa (3 i 4) ! Kad stavim bilo koji keks meme u ta 2 slota pojedinacno pisti ploca ko luda, sto znaci da nemogu DC koristit nikako, samo Single... Nekako mi se sve cini da cu promjenit proizvodjaca... DFI me lagano bedira.... ![]()
|
|
|
|
#22 |
|
The Dark Side of Moon
|
Koje smeće sam neki problemi s tim pločama ono prvo bleki pa sad i srky,ej srky jel to od poslijedica flasha na živo ili.... Trebali smo svi uzet Asus i ne imat takvih problema a to je kad smo tvrdoglavi,sva sreća meni abitica super sad radi
|
|
|
#23 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Just a thought... |
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
,sala,evo gedam ovu foxonovu plocu sa nf4ultra chipsetom za oko 700kn,skroz fina ploca,sa novijim biosima ide i do skoro 300htt,a naravnu tu je asrock dual sata za 500kn,to je uzitak,kupis najeftinju plocu i onda rasturas nekog sa tri puta skupljim plocama,o naponima necemo ovaj put:clap:
|
|
|
|
#25 | ||||||||||
|
Moderator
|
Ma radilo mi je do danas sve normalno, ne vjerujem da je do proca. U posljednje vrijeme sam puno puta memu vadio i stavljo u plocu i dosta sam ih promjenio al opet ne bi smjelo bit do toga jer nisam nista fizicki trgo ni nista, samo vadio i stavljo (krajnje oprezno). posljednji put sam se isto napatio jel me zezalo to sa memom da je stalno ploca pistila kad sam htjeo DC i nekako sam ja nju srikto i radilo, mislio reko mozda ne podnosi tu memu i gotovo (probo par biosa, uvijek isto) i danas ubacim drugu memu i stalno tuli, reko koja p***a materina i vratim staru memu kad opet ne radi i tako sam doso do toga da sam isprobavao svaki slot ponaosob i dosao do zakljucka da ne rade 3 i 4 utor odnosno da nemogu DC uspostavit.
|
|
|
|
#26 |
|
Super Moderators
|
Meni je znala tako tulit kad sam vadio BH-5 i vraćao natrag SuperTaljent. Probaj clear CMOS-a, stavi jedan stick, uđi u OS, ugasi pa probaj staviti drugi. |
|
|
|
|
|
#27 | |||||||||||
|
Moderator
|
Citiraj:
|
|
|
|
#28 | |
|
Super Moderators
|
Citiraj:
Ovo sa tuljenjem se zna dogoditi kad mjenjaš memu, ja sam se jednom nazajebavao ko konj sa tim.... Clear CMOS ali malo dulji, otkopčaj i kabel od monitora iz utičnice, iz napajanja, možeš slobodano ostaviti 20-ak minuta. |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Premium
Datum registracije: May 2004
|
i meni se to desilo. jednog dana ugasim komp i nakon nekog vremena ga upalim i samo tuli. reko mema hebiga, stavim kingmaxa i opet tuli, probao sam svaki slot pojedinačno i ništa... probo i drugi cpu i opet tuli. i onda nakon cmos (bateriju sam izvadio za svaki slučaj) je proradila, nepitaj kako jer i ja neznam. uglavnom sada radi odlično. zadovoljan sam s njom.. ![]() |
|
|
|
|
|
#30 | |||||||||||
|
Moderator
|
Citiraj:
![]() Ah...... taj DFI :burn: