|
![]() |
#1 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Tipkovnice i glodavci
Dakle Čini mi se da mi je vrijeme mislit malo i na ergonomiju ![]() Kad se računalo kupovalo uzeo sam tak jasno zadnji jeftinjak od tipkovnice i miša...na tom se nekak uvijek štedi...hmm... E, sad idem u kupovinu Zapeli su mi za oko miševi LOGITECH MX serije,mislim da ću uzet jednog od njih Ali sam još totalno neodlučan oko tipkovnice Htio bi da ima hr slova,nemora biti bežična,da je ugodna za pisanje,(i igre) ![]() Ajmo malo- savjeti iskustva i tako to... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Faraon
Datum registracije: Oct 2002
|
Nebi ti znao pomoci zato jer sva ugodnost svijeta ti nudi CHERRY tipke traju i traju lako se cisti slobodno je udari sakom odmaras ruke na njoj kad razmisljas sve je na jednom mjestu a zamisli da imam neku microsoft internet pro ubiju me opalim sakom po njoj i vise ne radi jer je od neke fancy dizajnirane plastike to se moze svidat samo zenama ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Jedina tipkovnica koju ti tražiš je Keytronic. Za razliku od Cherry-ja imaju mekane tipke (ne klimave). Zaobljenost od vrha prema dnu i normalnu veličinu. Multimedijalne tipke u pravilu ne koristiš, pa si kupi onu jeftiniju bez toga. Ima jedna sa USB hubom i multimedijom za 250+ kn. Dovoljno su čvrste za lupit šakom. Microsoft tipkovnice su kvalitetne, ali tipke im nisu za pisanje jer se nekada ne žele pritisnuti. Logitesh i Cherry su pretvrde za pisanje iako čvrste ko kamen. Chicony su bile do nedavno super za pisanje i jako jeftine. Ubila ih je masovna proizvodnja i sada proizvode škart. Jedini miševi koji valjaju su Microsoft i Logitech. Microsoft ima očajne optičke i jako dobre kuglične. Ergonomija ovih potonjih je za njih nepoznat pojam. Logitech je po svakom pitanju daleko bolji osim po broju tipaka. Peta tipka je nepoznata za njih. Sve moje preporuke idu jednom velikom modelu sa 4 tipke i kuglicom. Taj je za tu tipku i ergonomiju bolji od mojega kojeg još ne želim zamijeniti jer nisu napravili toliko boljega. Ako si se zainatio za optičkog, kupi Dual optical. Evo mi jednog na stolu pa da ga maltretiram par dana. Već je skupio 2 minusa. Samo sam upalio komp i otišao na forum.
![]() |
#4 |
Super Moderators
|
Ja baš bacio oko na ovu novu MX seriju pantagana,da optički su,navodno su tu optiku dosta poboljšali,mislim da im piše 800 dpi Imaju tri modela 300,500,i 700 od kojih je ovaj zadnji bežični i sa svojim punjačem za baterije Ja si nekak gledam onog MX300 ima obične dvije tipke,kotačič i tipku za otvarat OE A tih tipkovnica fakat ima hrpa...hvala na savjetima,morat ću to ići ispregledat drugi tjedan |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super Moderators
|
Ovak...ja jučer išao malo na Info.pogledat malo hardware i veprove ![]() Veprovi tak tak...a doma sam dovukao glodavca. MX300,lijep,super dela,kvalitetno izrađen ali...PREMALI. Kaj je je-ali ovaj mišonja je fakat malički.Te je kratak,a bogme i nizak,tak da mi se brzo ukočila šaka,a i preuzak je i tipke su jako blizu. Ništa...miša za rep pa natrag ![]() Sad se na stolu ponosno šeće MX500 ![]() E TO je pravi miš ![]() Ugodan za rad,anatomski.dobar raspored tipki,ma super... Ma idam ga odmah "zalit" da ga ne ureknem ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|