|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
ASUS A7V i AGP 8x
Pozdrav Dali netko slucajno zna dali se u maticnu ASUS A7V ( iz cca 2000god ) koja podrzava AGP Pro i AGP 4x moza ubaciti PowerColor ATI AIW 9800 SE koja je AGP 8x i podrzava AGP 4x. Nacuo sam da neke AGP8x jednostavno fizicki nemogu stati u starije AGP utore. Trenutno imam prvu generaciju radeona VIVO 64MB DDR... Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
agp 4x i 8x su kompatibilni,razliku neces ocjetit jer se ako se ne varam radi o razlici od oko 5%,a sad,prema tome nebi smijelo bit problema,procitaj u manualu od maticne ako iam kakva napomena sto se tice agp grafickih,ali trebalo bi sve radit normalno! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Stos je sto je maticna proizvedena prije nego se pojavio AGP 8x. Pa mene sad muci dali ima nekakve fizicke razlike izmedju ovih utora...novijih koji podrzavaju 8x i 4x te ovog mog koji podrzava AGP Pro i AGP 4x. Navodno ovaj AGP pro je prihvatao graficke kartice koje su bile za profesionalnu upotrebu i nesto je veci od standardnih AGP 4x tako da po meni nebi trebao imati problema oko ubacivanja novijih kartica.Ova stara je AGP 4X... Po meni ja nebi trebao imati problema, ali nikad se ne zna... stos je ako uzmem novu graficku i nemogu je nagurati u maticnu sto cu onda s njom ??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Moći ćeš je ugurat, ne brini.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Ne, nego mi je kolega koji se bavi PC, rekao da je znao imati problema oko ugradbe novijih grafickih koje jednostavno nisu mogle u utore na nekim starijim maticnim. Ovisno od proizvodjaca do proizvodjaca...dodus eto nije tako cesto, u nekih 99% nema nikakvih problema, ali rekoh bolje provjeriti nego skasiti 850Kn na nesto sta nemogu iskoristiti... Uglavnom... Ja narucio ![]() i to bi trebalo sutra stici pa cu vidjeti dali je sve o.k. Hvala svima na savjetima Inace bilo bi o.k. kad bi na ovom forumu bio i nekakav oglasnik za prodaju polovnih komponenti ... ili to vec ima a ja nisam vidio ? ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
![]() |
#8 |
Premium
|
eto kao sto rekoh...nisam vidio a trazio sam... hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
jos jedno pitanje u vezi A7V
evo jucer stigla kartica i radi bez problema... e sad jedno pitanje u vezi maticne ploce... kad sam kupio PC pred 5 god, prvo sam uzeo Duron na 600 pa sam ga zamjenio ( nakon sta sam ga sprzio ) s Duronom na 1.2 a pred par mjeseci sam si uzeo duron od 1.8...koji do sad nisam isao instalirati ( doduse jesam kad sam ga kupio ali sam ga istog dana i sprzio pa su mi dobri ljudi u Ve-mila dali novi :-) E sad da ga ja nebi opet sprzio... dok sam imao instaliran 1.2 cini mi se da FSB frekvencija bila na 100MHZ a DRAM na 133 I to mi je davalo frekvenciju od 1200MHz Sad kad sam ubacio ovaj od 1.8 i uz postavku od FSB100 I DRAM od 133 dobijem 1350MHz… Dali to znaci da bi ja trebao sad dignuti brzivu sabirnice na 133MHz da bi dobio brzinu processora od 1800 MHz ( FSB 100 x 13.5 = 1350 MHz a uz FSB 133 x 13.5 = 1795,5 MHz ) Onda bi mi pisalo FSB frekvencija 133 DRAM frekvencija 133 Dali je ovo o.k. ili cu opet sprziti processor. Slika prikazuje trenutnu postavu Sta znaci ovo ( NOTE ) When bus frequency is higher then 120 the bus frequency will work on ¼ …. Dali je to o.k. ili ne ??? Zadnje izmijenjeno od: yoke. 03.12.2005. u 18:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Koja je ploca tocno? Model?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
ASUS A7V prvi model... tek poslije se pojavio onaj A7V133 itd.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
A7V Cpu Support
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
hvala... Evo malo sam se igrao i najbolje sto mogu dobiti je 1500MHz s FSB i DRAM na 111MHz... Ako dignem na 112 racunalo mi se zamrzne prilikom 3DMarka2001SE Uglavnom rezultati su bolji nego s 1.2 ( s 7400 na 8100 u 3DMarku 2001 SE ) ja zadovoljan |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|