|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Ploca za mobile Sempron-a
Daklem, narucio sam Turion64 za moj notebook, pa ce mi ostati trenutno ugradjeni mobile Sempron viska. E, sad, to je Sonora jezgra, potrosnja 25W i cini mi se da se ne bi trebao grijati (jako), pa si nekako razmisljam kako bi to bila idealna osnova za neki HTPC. Zna li netko s kojom bi to plocom moglo raditi? Socket je 754, ali niti na jednom site-u proizvodjaca maticnih ploca nisam nasao eksplicitno spomenutu podrsku za mobile Sempron procesore. Ako netko ima informaciju iz prve ruke, bio bih veoma zahvalan. BTW, proc je 2800+, 1600MHz, 256K cache.
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
mislim da bi ti trebao radit sa svakom s. 754 pločom, eventualno ti neće prepoznavati procesor (mislim na ime) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Guest
|
:P probaj pa javi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
vjerovatno neće, ali kada su mobilni athloni radili i sa 1.85v radit će i ovaj (makar 100% ti bios neće stavit tu voltažu) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
postam kad/ako iskopam link. ali službenu podršku zaboravi, nema je zbog politike amd-a. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
koliko ja znam, mobile smepron radi na 1,4V a svi desktop procevi na s.754 rade na 1.5V, tako da mislim da ga ta razlika ne bi ubila.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() svi desktop semproni (pa tako i oni 130nm, tj. newcastle bazirani) rade na 1.4v po defaultu. što se mobilnih tiče, postoje 1.4v i 1.25v varijante. upravo ovaj 25w model radi na 1.25v. nije stvar da će ga veći vcore 'ubiti', već je za htpc bitan što manji vcore -> manja temperatura. sick, evo ti link. je da je za turione, ali ako neka ploča može postavit nizak vcore turionu, ne vidim zašto nebi mogla sempronu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
hvala na informaciji.... frend mi ima laptop sa sempronom 3100+, i vcore mu je 1.4V, a nisam znao da postoje i ti sa 25W TDP-a.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Hvala. Evo za trud. ![]()
|
|
Oglas
|