|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
DFI SLI-DR i overclock
imam ovo u potpisu i nikak da sredim mem da radi na 500 mhz a da proc ostane kak je jer necu nist dobit ak ga nabrijem a bezveze cu ga mucit... jel to uopce mogu izvest da dignem samo memoriju, zatim cemu ovi svi postavi koje imam za birat kad odem na stelanje memorije??? ak neko zna na kojim postavima bi ta mem na 500 mhz trebala stabilno raditi (jel to uopce dobra memorija kolko ju kingmax hvali??) i kak se dize voltaza proca??? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
ccc ![]() sve što te zanima o ploči možeš naći na http://forum.pcekspert.com/showthrea...threadid=18125 Inače, samo na nekim modanim BIOSima možeš naći devidere + (233npr) da proc radi na defaultu a mema na većem taktu, ali inače ti se to radi da na umjeru 1:1 (isto za proc i memu) podigne FSB sa 200 na npr 220 i proc radi na npr 2200MHz (10x množitelj) a mema na 440 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
ok, vidim da i ti imas tu plocu, nisi mi reko kak dizem voltazu proca?? jer ak stavim fsb na 250 nece radit jer moram i voltazu dic a neznam kak posto nema ono standardno dizanje volaze, a necu probavat da ne ode proc jer imam iskustva sa previse voltaze na procu |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
http://img93.imageshack.us/my.php?image=img19158nz.jpg CPU vid startup value stavi na 1.5v Cpu vid control stavi na voltažu koju želiš ( ne prelaziti 1.6v!!!!!!!!! ) a ovo ispod ti je za povisivanje vid controla još po postocima ![]() LDT/CPU frequancy ratio stavi na 4x i ovaj CPU/FSB fraquancy ratio nek ti ostane na x10 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
http://img93.imageshack.us/my.php?image=img19134ms.gif ovo 1. stavi na 200 nek ti bude pa da vidimo koliko će ić ![]() ras to cas stavi na 4 za probu cal latency isto 4 tras 8 ![]() i probaj do kuda je stabilan. Vrti prime95, super PI, OCCT.... ![]() ako je sasvim stabilan ideš do maxa, i onda spustiš za 10MHz FSB ![]() stezivanjem latencija isto možeš doći do boljih latencija, dakle bitne su ti ove u attachmentu (koje su meni visoke jer sam uboo jako dobru memu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
nego, evo 2 sata sam pokusavao fuckin mem stavit na 500 i nema sanse, cim pocne memtest86+ pokretat restarta se ako je fsb vise od 230... a ak stavim 250 i onaj ldt ×4 i proc spustim sa ×10 na ×8 znaci sve mi ostaje isto osim rama, njih stavim 1/1 i trebalo bi bit 500 ali tak nece radit... u cpu z pise pod opciju SPD:: freq : 133 = 2,5-3-3-6 a za 250 = 3,0-5-5-10 i tak probam stavit i opet nist, opet se nece dic dalje od mem testa na kojem se restarta kad ga hoce pokrenut... a na ddr440 ga prolazi bez beda tak da memorija nije skurena... il ju ova ploca ne podnosi ili sam ja glup... a kaj se tice dizanja voltaze proca fakat sam preglup za to, kaj god da ja metnem u postavima, ak je auto voltaza je 1,40 ak ja promijenim na nesto ispadne 1,44 ili na nesto drugo opet 1,44 i tak kaj god da napravim uvijek je 1,44 a ak je auto onda 1,40 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Sad ak sam dobro skužio tvoj post pored ove yebene muzike... :confused: ![]() stavi najnoviji BIOS za ploču ak ga već nemaš. Podigni voltažu ali preko postotaka tako dati bude npr 1.5v ![]() to što ti na memi piše 500 ne znači da može uvijek na 500MHz ![]() čitaj malo po onom threadu (još je i sticky) na OC forumu o tim pločama, NEKOLIKO puta pročitaj stickyje na DFI-jevom forumu i nebi smio imati problema, mene je isto ispočetka hebalo, samo se treba potruditi. To nije ploča koju testiraš 2 dana ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
e, sredio sam sve, proc mi radi na 2500 mhz tj. fsb je 250 i rami rade na 500 3,0-5-5-10 tak u cpu-z pise za njih pa sam tak stavio... skuzio sam kaj se voltaze tice... na 1,5v sam stavio... nego me zbunilo kad si reko da neidem preko 1,6 a ja maks imam za birati 1,550... onda, cijeli problem je bio kaj je meni memorija bila u dimm1 i dimm3 i svugdje mi je pisao dual channel, i u win i u memtest86+ i svugdje... a kad sam skinuo bios sa dfi stranice onaj od treceg mj, imo sam od sestog mj tj zadnji... stavio sam taj od treceg mj i opet probao taj fsb 250 i mem tak kak u cpu-z pise i proradi ali mi napise da nevalja jer solo mem mora bit u dimm2 a dual channel u dimm2 i dimm4 te da mi je postave resetirao nazad... ugasio sam komp, stavio mem u dimm2 i dimm4 i sve proradilo... vidis, a svugdje je pisalo da je u dual channelu pa nisam sumnjao na to... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
np ![]() dual chanell ti radi samo u isto obojenim slotovima ![]() narančasti+narančasti žuti+žuti Probaš na kojima radi stabilnije bolje. Imaš tu hrpu BIOSa i beta BIOSa koje su posebno rađene za neke memorije (chipove) http://www.techpowerup.com/articles/other/114 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
ma znam da mora bit zuti sa zutim i nar sa nar ali meni su bili u zutom i nije radilo a u nar radi... fala za link... nego jesi ti pristekao ovaj konektor??? ja to sad prvi put vidim... a sve mi radi a nisam to pristekao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
pozeljno je spojit sve konektore... a sad ovak postavi postavke...ja cu ti ih redom napisat! Vddr: 2.9v Tcl: 3.0 Trcd: 4 Tras: 6 Trp: 4 Trc: 9 Trfc: 12 Trrd: 2 Twr: 2 Twrt: 2 Trwt: 2 Tref: 3072 (200MHz 3.9us) Twcl: 1 Bank int.: Enable Skew control: 255 + Drive strength: 7 Data strength: 4 Max. Async: 7ns Read Preamble: 5ns Idle Cycle: AUTO Dyn. Counter: Enable R/W Bypass: 16x Bypass Max: 7x 32Bit Gran.: Disable pokusaj ovime...za stabilnost stavi samo skew -(decrese) + inace znaci povecava iliti increase...cmos znas raditi ili ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
the luda ribetna
|
250! mislio sma da deres adlje...do nekakvih 265-75 ti sacam da ces uspiet... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
ma, probao sam stavit na 260 FSB i kad je krenuo ocitavat win zastekao je... trebam se poigrati sa voltazom proca... to je bila stvar proca a ne mem... danas sam se dosta nazivcirao sa memorijom... neda mi se vise u bios pa van pa nazad u bios pa... mem mi sad radi kak si ti reko i jos sam stavio cl2,5 a ne 3 i radi... u mem testu je doslo do nekih 75% dalje mi se nije dalo cekat... uglavnom do 75% bez errora... TNX za postave!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
the luda ribetna
|
koji ti je ht mnozitelj?...stavi cl na 3.0 to ti mozda moze pomoc...dalje od tog ne bas... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
the luda ribetna
|
ne vjerujem da je to problema al ajde ti spusti na 3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
the luda ribetna
|
eh da je meni sad bit tam...da vidis kak bi radilo ![]() cuj napisi mi sve vrijednosti biosa koje mos podesit...doslovno sve(dakle tipa cpu voltage: i sve vrijdenosti) pa ti nastelam kak bi trebalo hodat |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
|
Citiraj:
a neda mi se zajebavat s tim, kad neznam bas engleski... pa ono, pitam da mi neko da na gotovo sve... socket 478 i Socket A znam sve ali ovog ima previse u biosu pogotovo na ovoj maticnoj... ali znam da je dobra... pa sam ju uzeo jer sam ju dobio za 1300 kn... i htio sam 3500+ uzet ali mi je falilo 30 kn dok sam bio u hg spotu, a inace sam iz vrbovca pa mi se nije dalo ic doma i drugi dan opet u zg po proc jer me prijevoz kosta jos dodatnih 50 kn... pa sam uzeo 3200+ sad cekam pare za jos jednu 6600GT a tek kad cijene padnu AMD X2 uzimam... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Premium
|
Citiraj:
pa stavim sve na default u biosu i restarta mi se komp... stavim nTune da mi sam nabrije memoriju, zbloka se, stavim opet i izbaci onaj plavi screen da mi nekaj od hardware-a nevalja... pa na P4 je ta mem isla prek 500 i nikakvih problema nisam imo... nikad mi se sam tak nije zblokao komp... oce neko kupit ovu plocu ili mijenjat za neku drugu nforce4 s.939?????????? razocarao me amd maksimalno... brijem da cu na EMT64 prijec... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Zakaj si opće kupil tu ploču, ak nemaš strpljenja za njezino podešavanje. Trebal si prije kupnje pročitati tu na forumu jedno cca. masu sticky-a o toj ploči i njezinom pravilnom podešavanju i clockanju. Nemoj odustati sam tak, daj si malo truda, lepo i polako i sve bu delalo.....samo treba strpljenja.....pogotovo s tom pločom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
a kaj da si dam truda kad sve stavim da default osim memoriju na 500 a memorija je ddr 500 pa bi i ona trebala tak stabilno radit, i latencije i ta srajna sve na auto stavim i komp mi se zbloka prilikom 3d marka... lud sam vise, pa ne clockam ja prvi put komp... nisam radio neka cuda, ali sam postizao supjesne reze na abitivim plocama i sad vidim da je DFI "jaca" kao i kad vec mijenjam sve uzmem dfi i dobim kitu od ploce... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|