|
![]() |
#1 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Intelov novi tranzistor
Tranzistor dizajniran od strane Intela i QinetiQa je veoma sličan po strukturi sadašnjim tranzistorima u smislu izvora i destinacije te kanala putovanja elektrona. Ono što je različito je materijal od kojeg se kanal radi jer se do sada uvijek koristio silikon kao osnovni i skoro jedino kemijski element. Novi materijal je spoj Indija (In) i Antimona (Sb) i zove se Indij-Antimonid. Spoj ima nekih sličnosti sa silikonom jer su elementi dosta blizu u periodnom sustavu, ali se ipak ponašaju različito. Sličnost je pozitivna zbog jednostavne integracije u postojeći proizvodni proces dok različitost ima opet svoje pozitivne strane glede performansi i potrošnje. Intel tako iznosi podatke da zamjena starih tranzistora sa novim smanjuje potrošnju za oko 10% dok povećava performanse za oko 50%. Jedina negativna činjenica je vrijeme početka proizvodnje tek 2015 godine, ali to su samo razmišljanja. Možda će sve biti i puno prije nego mislimo. Zanimljivo je navesti i još jedan spoj koji bi mogao zamijeniti silikon, a to je već poznati galij-arsenid iako puno sličnih spojeva i njihova integracija u silikonski supstrat govore o jakoj potrebi sa novim materijalima i spojevima. Eksperti, jeste li razmisljali o promjeni kadrova? Ili barem dovodjenja onih s toliko osnovnoskolskog znanja da znaju: a)periodni sustav i imena elemenata u njemu b)osnove engleskog jezika c)toliko opce kulture, da se tranzistori obicno rade od _silicija_/germanija. Ajd' fino, bar dezurna sluzba radi... ![]() ![]()
Programer Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest. Zadnje izmijenjeno od: Bubba. 13.12.2005. u 08:53. |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Intelov novi tranzistor
Ako se ne varam silikon i silicij su dvije razlicite tvari, a u ovom clanku, pretpostavljam, se mislilo bas na silicij... edit: >> izgleda da me je bubba prestigao ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
PC Ekspert
Datum registracije: Jan 2004
|
greska
ma naravno da je greska i to u jednoj obicnoj rijeci - jednostavno sam si nes zabrijao i to je to . inace je ispravljeno. pozdrav
Soltek SL-K8AN-RL@A64 3000+ GeForce FX-5950 Ultra@500/950 512 MB Apacer CL3 160 GB PATA@Seagate Baracuda Asus DRW-160P Xerox XL775 LCD - 17 SUN GDM20D10 - 20 DAT - Archive Pyhton SCSI CHIEFTEC BIG TOWER DA-D1WD COOLERMASTER 550W - RS-550-ACLY UPS - Best Power Server Fortress 2KVA |
![]() |
![]() |
#4 |
PC Ekspert
|
svasta
Možda jer su kardovi umorni pa im se zametnula obična pokreška, a i zato jer smo ljudi, a i vidi se da je lapsus kalami i to velik. A ti se lijepo uputi u školu za bonton i nauči se poštivati ljude oko sebe, ako želiš preživjeti na ovome svijetu. Osobno tvoje kritike su sve ostalo sve nego produktivne. Ustvari kad bolje razmislim to ustvari nisu uopće kritike nego ti jednostavno vrijeđaš ljude, a tko ti je dao uopće dao to pravo. Kritiziraj koliko hoćes, ali ne vrijeđaj. Kojim ti pravom uopće misliš da možeš vrijeđati mene i kaj ti uopće znaš o meni. Mislim da si fakat prevršio svaku moguću mjeru. Smatrao sam te do sada za normalnog čovjeka, ali od sad ste vi za mene nešto sasvim drugo pa ću se prema vama ponašati i sasvim drugačije.
Soltek SL-K8AN-RL@A64 3000+ GeForce FX-5950 Ultra@500/950 512 MB Apacer CL3 160 GB PATA@Seagate Baracuda Asus DRW-160P Xerox XL775 LCD - 17 SUN GDM20D10 - 20 DAT - Archive Pyhton SCSI CHIEFTEC BIG TOWER DA-D1WD COOLERMASTER 550W - RS-550-ACLY UPS - Best Power Server Fortress 2KVA |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() |
#6 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: svasta
Citiraj:
/snip bla bla yada yada patetika esmeralda marisol mi iho de mi vida, chema iho de puta estabien bastardo ole toro ayyy fernando Jesi sfusao gadno? Jesi. Ima li opravdanja? Tesko. Jesi ispravio? Jesi. I? Sto cemo sada? Plakati nad prolivenim mlijekom, padati u trans i vuci trakavicu na 234 stranica? Radis posao na kojeg primjedba ne bi trebalo biti. Kupis vijesti iz drugih izvora i objedinjujes ih na jednom mjestu. Izvanredna stvar, ako mene pitas, i stvarno, eto, jedan IMO, mi pase takva stvar, jer se sazna ponesto pametno bez kopanja po netu, sto je super ako nemas previse vremena. U reperkusije koje ce proizaci iz tvog (ne)djela ne ulazim, jer me ne interesiraju, ma koliko to moj post mozda ne pokazuje. No ako ne znas primiti kritiku, ma kakva ona bila, razmisli da promjenis posao. Jer ako mislis da ce ti kroz zivot (Isuse, sto mrzim ovakva izkenjavanja, ali...) svi tapsati kad nesto s*ebesh, e, grdno se varas.
![]() |
![]() |
#7 |
PC Ekspert
|
evo ih jos
produktivnost uz koju cijenu - vrijeđanje i ponižavanje ljudi koji rade nešto kaj vole - HVALA NE Postoji i nešto što se zove kleveta i može se sudski rješavati po zakonu. Obično rečenica poput kriva tvrdnja za silikon bila bi dovoljna dok je ovo obična provokacija i svinjarija.
![]() |
![]() |
#8 |
PC Ekspert
|
Smatram da si me uvrijedio i da se nemas prava se tako ponasati. Ako sam pogrijesio jesam, ali pogreska je moja i ja cu za nju odgovarati pa cu je i ispraviti dok tvoje recenice u one tri stavke govore o tebi da si ti kao covjek pogrijesio i da si kao pedagog i moralist nula nad nulama. Ne zelim vise nista pisati jer mi se to sve gadi ponajvise tvoj tekst i mislim da si stvarno danas prevrsio svaku ljudsku i moralnu mjeru. Ne trebam ja da me netko tapsa, ali isto tako ni da me netko vrijeđa. Ako ti se informacija ne svidja daj kritiju, ali nemas ti kaj osobno definirati nekog ili nesto . Jer ti znas kaj je kritika informacije , ili kaj je kritika covjeka. Ako mi imas nekaj osobno za reci, reci mi u 4 oka, a ne preko ekrana. Tako se ne pise i ne postupa na forumu i tocka. Vrijednost ove krive informacije danas je puno manja nego negativne riječi iz tvog teksta kaj si napisao, ali ti valjda to ni ne kužiš. Sramota i gotovo. Tako ljudi ne ponašaju jedno prema drugom , osim ako nemaju nešto jedan protiv drugoga. Ako imaš slobodno reci.
![]() |
![]() |
#9 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
![]() b0r1n9 ![]()
|
Oglas
|
|
![]() |