|
![]() |
#1 |
just like Registered User
Datum registracije: Jul 2004
|
XML datoteka što,kako s čim?
Tražim po forumu ali niš mi ne izbacuje vezano za XML.. a mene to tako zanima..što to je,koja mu je svrha ,kako ga napraviti i kuda to publicirati..? sorry ako toga već ima ovdja al' ja fakat niš nisam našao ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
XML ti je skracenica od eXtendable Markup Language, najcesce se koristi za baze podataka, razmjenu ili prikaz nekih podataka a vrlo jednostavno se pise i mozes ga pogledati u bilo kojemu exploreru(firefox, int. explorer,Opera). Npr. upisi slijedeci tekst u notepad. <drzava> Hrvatska <zupanija>Primorsko goranska <zupan>Komadina</zupan> </zupanija> <zupanija>Varazdinska <zupan>Cacic</zupan> </zupanija> </drzava> i snimi file sa sufiksom .XML(umjeso.txt). Taj file mozes onda otvoriti uz pomoc bilo kojega preglednika (firefox, int. explorer,Opera). I to ti je primjer XML filea. Nista posebno ali lijepo i prakticno. Evo ti link do jedne teme vezane za XML:Link na XML article Za vise uvijek mozes nabaviti neku dobru knjigu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Uvijek spreman pomoći. ![]() Ja sam samo dao link na jednu temu a ima ih puno, vezane za korištenje xml-a u raznim jezicima itd. Sve to ima na www.codeproject.com koja je po meni jedna od najboljih stranica za programere.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|