|
![]() |
#1 |
Pijem samo KAJ
Datum registracije: Jan 2004
|
![]() U donjem ljevom kutu i gornjem desnom kutu slika mi se mješa (vidljivo kod plave boje => postaje ljubičasta). Prvo sam mislio da je to neki artifect od grafičke, pa sam smanjio frekve i ništa. Dakle grafa nije, može biti samo monitor. Ali zbog čega se to desilo i još bitnije šta se to desilo?!?!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jel imaš zvučnike u blizini? Stisni deggaus na monitoru.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Pijem samo KAJ
|
Kad stisne DEGAUSS slika mi je ok ali za 2-3 sek opet vrati kak je. Sad bum probal maknut zvučnike da vidim onda. Ali nije mi jasno zašto se to desilo tek sada a ne prije 2 mj. kad sam kupio monitor (zvučnici su mi stalno bili kraj njega). Šta taj degauss opče znači. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
|
Degauss se primjenjuje kod monitora i sličnih uređaja koji koriste katodnu cijev. Ti uređaji usmjeravaju elektrone na zaslon stvaranjem magnetskih polja unutar katodne cijevi. Vanjske magnetne sile, kao što je prirodni magnetizam Zemlje ili pak magneti smješteni blizu monitora, mogu magnetizirati shadow mask, time stvarajući distorziranu sliku i boju. Kako bi se uklonile te vanjske magnetne sile, većina monitora se automatski degaussira prilikom paljenja. Ukoliko to pak nemaju, moguće je ručno napraviti degauss katodne cijevi.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pijem samo KAJ
|
Garanciju imam. A nebuju mi tipeki iz dučana srali zbog zvučnika (makar i onak i ovak nemaju pojima o kompima tak da bum onda vjerojatno dobil novi)? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|