|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Problem s hardom
Instalirao sam windowse na novi disk i sve je blo dobro par sati a onda se komp smrzao.restartao sam ali se pojavilo ono nema ntldr ili tak nešto pa sam probao pročačkati ide kabl i onda su se digli windowsi ali malo duže im je trebalo.Zatim sam u Partition magicu provjerio C particiju za greške i našao je 4 greške 1608-file record marked used i još neki koju je popravio(nešto s clustersima) a s time popravkom sam dobio grešku 1507-Bad file record Signature ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
1. Nije isključeno da novi hard ne valja. Obično najgori primjerci odu na početku. 2. Zamjeni IDE kabal i provjeri. Javi mi se, ak ti treba. 3. Pobriši sve particije i formatiraj potpuno cijeli hard. Ak negdje zapne, znači da nešto nije OK. Low level formatiranjem bi se mogli popravit logički bad sectori, a za fizičke nema teorije.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
neko ti je vec tu objasnija sta je low level format pa ajde nemoj taj izraz vise koristit da, neko ko nije sposoban citat tvoje misli, ne bi sebi kakvu stetu napravija
![]() |
![]() |
#5 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||||||||||||
Premium
|
Citiraj:
Low level format je nesto sto ce u vecini slucajeva unistit disk
![]() |
![]() |
#8 | |||||||||||||
Premium
|
Citiraj:
nisam ni ja savrsem i isto grijesim medjutim ako nastavis krivo koristit pojam iako si upozoren da mozes prouzrocit nesporazum i nekome nastetit onda je odavno smisljen pojam na i koji te dobro opisuje naravno govorec u drugom licu ne obracam se bubbi
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
|
A zašto onda proizvođači diskova na svojim stranicama nude alate za low level formatiranje, ako to nije to? Šta je sad na kraju LLF?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||||||||||||
Premium
|
Citiraj:
u wd-ovom faqu na pitanje o llf-u korisnicka sluzba taj izraz odma zamjenjuje sa "erase data" i "Writing zeros" (link) na stranici za downloadanje utilitya nema nista o llf-u u slicnoj situaciji Seagateova korisnicka sluzba koristi izraz "Zero Fill Drive" (link) na download stranici za njihov DiscWizard Suite opet ni rijeci o llf-u U Hitachiju kazu "Low-level formatting is not recommended." (link) jedino na maxtorovim stranicama spominju llf u recenici "WARNING: ALL DATA WILL BE LOST WHEN PERFORMING THE LOW LEVEL FORMAT QUICK OR FULL OPTIONS." u PowerMax User Guide pise da taj njihov llf samo pise nule po disku sto znaci da to nije pravi llf. Njihova greska sta je llf objasnija ti je budda ovdi
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Evo zamjenio sam kabel i normalno formatirao C: particiju i greške su nestale ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|