|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Kako ovo napraviti????
jel se to moze napraviti ne da samo pokazuje temp. nego da se moze vidjeti i na kojem clocku radi Cpu ![]() ![]() http://www.hothardware.com/reviews/i...l/chilleds.htm
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2002
|
naravno, sve je moguce ![]() treba ti LED segmentni display, nekoliko led dioda za oznacavanje statusa, prednja maska, nesto elektronike za kontrolu displaya i na kraju software koji ce upravljati sa tim... daleko jednostavnije metoda sa puno sirim spektrom primjene je da kupis LCD display koji se spaja na paralelni ili serijski port skines sa neta neki od software-a za upravljanje i to je to! istina ne svijetli ovako dobro (pogotovo ako nema pozadinsko osvjetljenje) ali zato moze prikazivati i naziv pjesme koji vrtis u winampu (ili graficki ekvilajzer). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
The Member
Datum registracije: Jul 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
osvjetljenje, ukoliko nema mogu se staviti neke ledice sa strane, ali lcd display nikad nece svijetliti kao led display, jednostavno zato jer led display sam emitira svijetlo, a lcd se oslanja na pozadinsko svijetlo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
The Member
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Premium
|
Citiraj:
dodatna informacija dobo doci ![]() Citiraj:
modanja. moze slike? ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
The Member
|
Citiraj:
BTW, jel zna neko di nabavit one kapice za potenciometre? Eh još kad bi bile lijepe srebrne... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
Chipoteci ili Electronic centru nema nista odgovarajuce? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
The Member
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
The Member
|
Citiraj:
Ime: OPTO LCD 16*2 SA OSVJ. PC1602LRU Cijena: 97.10 Damn. Da bar imaju 40*4, odma bi kupio jednog. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
The Member
|
Citiraj:
Prikazat možeš jako puno toga ali evo npr. sve javne varijable MBM (dakle temp. proca, vrtnje ventilatora...), gotovo sve vezano uz Winamp (možeš stavit i graf. ekvilajzer, npr.), pa onda protok podataka na netu (upload i download), pa čak i statse za neke net igre (UT, CS...). Čini mi se da je neki program u stanju prikazat i vremensku prognozu (prema region kodu). Možeš dakako odrediti određen broj ekrana sa drugačijim sadržajem (npr. na prvom temperature, na drugom Winamp itd...) te ih mijenjat po nekom određenom vremenu... Ma zlatna je to stvar. Meni izgleda OK, a i frendovi kažu da nije loš. Evo shema: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
BILJO jel mozes poslati slike da na LCD ispisuje temp.proca, ili slicno pa da vidimo kak to izgleda i koje je pozadinsko osvjetljnje ![]() ![]() ![]()
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
The Member
|
Citiraj:
Citiraj:
A kaj se tiče slika do daljnjeg ništa, pogledajte malo po netu, ima jako zanimljivih uradaka. A ako se želite uvjeriti kako to funkcionira, skinite si npr. CrystalControl , koji ima mogućnost simulirati LCD. Zadnje izmijenjeno od: biljo. 02.11.2002. u 19:51. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2002
|
Ako se ne varam, to ti je samo tanki "film", tj. komad plastike, slican polarizatoru svjetlosti. To ti je ono sranje ako si ikad radio na fizici pokus kad stavis taj polarizator svjetlosti isprek kalkulatora, vide se brojke, a ako ga zarotiras sa 90 stupnjeva onda brojke nestanu. Val svjetlosti inace titra u svim smjerovima, a kad prodje kroz polarizator onda samo gore dolje. Budem jos detaljnije potrazio na Netu, vidio sam dost ljudi koji to imaju na mobitelima, jebeno izgleda! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
The Member
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Moderator
|
Ovako: to ti je komadic prozirne plasticne folije. Kad svjetlost prodje kroz njega postaje polarizirana, tj. svjetlosni valovi titraju u samo jednom smjeru. Rezultat je vidljiv na mobitelima, kalkulatorima, opcenito svim LCD-ima. Svjetlost koja udara u LCD je nepolarizirana, zato vidis sta na njemu pise. Ako iznad njega stavis polarizator svjetlosti okomito, vidjet ces sta na LCD-u pise, u normalnoj boji. Ali, ako ga okrenes horizontalno, neces vidjeti nista jer ce se svjetlost polarizirati u drugom smjeru i display ce biti potpuno prazan! Mislim da na slicnom principu radi i ovo, tj. daje invertiranu, tj. negativnu sliku original LCD-a, sada upravo trazim ime tog sranja na Netu, ali mi i ne ide bas...pomozite mi?! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
The Member
|
Citiraj:
Bilo bi zakon kad bi uspjelo s ovom postojećom folijom (da je okrenem) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Moderator
|
E, da, to je to! Covjece kako si to uspio naci? Svaka ti cast....sada jos samo taj film treba naci! Budem pitao frenda koji jos ide u skolu jel moze drpiti koji od fizicara, ima ih tip pun kurac! Ja sam imao komadic 1x1cm, ali sam ga izgubio negdje. Ajde, sad idemo traziti to sranje di ima za kupiti! Jel ti bilo tesko opcenito sloziti LCD i jel se da rastaviti? :burn: :clap: :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
The Member
|
Citiraj:
No mene zanima jel bi dobio isti efekt da okrenem sadašnju foliju. Kaj misliš? Nebi ga baš išo rastavljat dok nemam drugu foliju. E da, kaj se tiče folije na Bit-techu spominju Polaroid sheet - jel su tako samo nazvali foliju ili bi se možda toga dalo nabavit u nekom foto šopu? Anyone help! Gdje da nađem tu gljupu foliju :confused: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Moderator
|
Na postojecem LCD-u vec imas polarizator svjetlosti, inace se nist ne bi vidjelo. Znaci, ti ga trebas skinuti i zarotirati za 90 stupnjeva kako bio dobio invertiranu, tj. negativnu sliku, ali posto display nije kvadrat nego pravokutnik to je nemoguce izvesti jer ga ne bi cijelog pokrio. Znaci, na tebi je da nadjes komad te folije. Zatim s svog LCD-a skines polarizator koji je sad gore, izrezes drugi (zarotirani), i namontiras ga gore. A sto se tice Polaroid naocala, one na sebi imaju polarizator, ali u obliku premaza koji je naravno nemoguce skinuti. Zato nist od toga. Pitaj negog opticara, mozda netko ima, ali brijem da ce te puno para trazit. Nadam se da sam ti pomogao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
The Member
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
Zvuči fenomenalno.... baš se spremam u preradu kučišta pa če ovo biti dobar dodatak :=) thanks na postu :=)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|