|
![]() |
#1 |
Guest
|
(riješeno) Neispravna GTX670 ili nešto drugo?
Prvo svi simptomi i problemi oko posjedovanja grafičkih kartica nakon složenog računala: 1. Vlasnik sam 7870, na matičnoj ploči u gornjem slotu grafička kartica ne radi, u donjem slotu radi. Otkrio iskrivljene pinove na procesoru, ispravio i proradio je gornji slot, sve OK. 2. Prodajem tu 7870 i nakon par mjeseci na integiranoj grafici zaželio se igranja te opet kupujem 7870 koja u gornjem slotu opet ne radi, u donjem radi ![]() 3. U isto vrijeme nabavljam gtx660ti i ona u oba slota radi, sve OK 4. Prodao gtx660ti, 7870 u ormaru čeka kupca. (Ključan problem i razlog nastanka teme) - Nabavljam gtx670, tjedan dana sve OK. Poslije tjedan dana sa gtx670 počeli BSODovi sa "video scheduler internal error", sve češći sve dok više nije moguć ulazak u Windowse. Prikazuje sliku i load Windowsa sve do log in screena, U safe mode se može ući, deinstalirao drivere, bez drivera i u normalan boot Windowsa se može ući i koristiti, no čim se instaliraju driveri - nema slike, monitor bzvz blinka. Probao u drugom slotu, sve isto, bez drivera daje sliku, sa instaliranim driverima black screen i blinkanje. Stariji / noviji driveri, ista stvar. Reinstall Windowsa, ista stvar 7870 iz ormara normalno radi u drugom slotu. Prva 3 simptoma sam naveo ako mogu imati veze, a možda i ne. Jel gtx670 odjednom postala neispravna ili? Zadnje izmijenjeno od: trpi. 05.07.2016. u 21:57. |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Pokušaj ubosti grafu u drugi komp , ako radi , onda ti je ploča u banani . Istestirao bih sve i sa drugim napajanjem . |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
edit: kao što kolega kaže, probaj grafu u drugom kompu, tako ćeš najbolje znati.. i da, moguće da ti je grafa odjednom prestala raditi.. zato nemoj kupovat grafe bez garancije s njuškala ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
Možda je do ploče iako me intuicija vuče na neispravnu gtx670 jer ne radi u drugom slotu sa kojim nikada nije bilo problema, i prikazuje sliku sve do instaliranja drivera - tj trenutka kada softver treba početi baratati sa frekvencijom kartice, i prvi BSOD se dogodio tijekom pokretanja hd videa na Facebooku a tada ako se ne varam grafičkoj skoči frekvencija za parsto mhz |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
jest, do graficke je bilo. dobio povrat novca, covjek je dao garanciju tjedan dana i odrzao rijec |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
imam 7870 (dobro da se nije prodala ![]() Zadnje izmijenjeno od: trpi. 05.07.2016. u 19:29. |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Feb 2015
|
svašta stvarno ... Zadnje izmijenjeno od: Glavas_ZG. 07.07.2016. u 16:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2009
|
Nije mi sam jasno dao je taj čovjek išao svjesno prodavati neispravan GPU i ak da,Zakaj je davao garu onda?! Nest tu ne štima. Da nije tvoja mbo GPU Killer. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
vjerujem covjeku da je prodao potpuno ispravnu karticu, no eto 4-5god i normalno da se uproblemari sto se tice moje ploce/napajanja gpu killer, sumnjam uostalom sljedeci dan me obavijestio da flashom novog biosa na karticu rijesio problem, no nije mi se dalo vise zezati... |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|