Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.07.2016., 15:25   #1
trpi
Guest

(riješeno) Neispravna GTX670 ili nešto drugo?

Prvo svi simptomi i problemi oko posjedovanja grafičkih kartica nakon složenog računala:

1. Vlasnik sam 7870, na matičnoj ploči u gornjem slotu grafička kartica ne radi, u donjem slotu radi. Otkrio iskrivljene pinove na procesoru, ispravio i proradio je gornji slot, sve OK.

2. Prodajem tu 7870 i nakon par mjeseci na integiranoj grafici zaželio se igranja te opet kupujem 7870 koja u gornjem slotu opet ne radi, u donjem radi .

3. U isto vrijeme nabavljam gtx660ti i ona u oba slota radi, sve OK

4. Prodao gtx660ti, 7870 u ormaru čeka kupca. (Ključan problem i razlog nastanka teme) - Nabavljam gtx670, tjedan dana sve OK. Poslije tjedan dana sa gtx670 počeli BSODovi sa "video scheduler internal error", sve češći sve dok više nije moguć ulazak u Windowse. Prikazuje sliku i load Windowsa sve do log in screena, U safe mode se može ući, deinstalirao drivere, bez drivera i u normalan boot Windowsa se može ući i koristiti, no čim se instaliraju driveri - nema slike, monitor bzvz blinka. Probao u drugom slotu, sve isto, bez drivera daje sliku, sa instaliranim driverima black screen i blinkanje. Stariji / noviji driveri, ista stvar. Reinstall Windowsa, ista stvar
7870 iz ormara normalno radi u drugom slotu.
Prva 3 simptoma sam naveo ako mogu imati veze, a možda i ne.
Jel gtx670 odjednom postala neispravna ili?

Zadnje izmijenjeno od: trpi. 05.07.2016. u 21:57.
  Reply With Quote
Staro 05.07.2016., 15:33   #2
Kristijan1
Premium
Moj komp

Kristijan1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Pokušaj ubosti grafu u drugi komp , ako radi , onda ti je ploča u banani .

Istestirao bih sve i sa drugim napajanjem .
Kristijan1 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.07.2016., 15:34   #3
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor trpi Pregled postova
Prvo svi simptomi i problemi oko posjedovanja grafičkih kartica nakon složenog računala:

1. Vlasnik sam 7870, na matičnoj ploči u gornjem slotu grafička kartica ne radi, u donjem slotu radi. Otkrio iskrivljene pinove na procesoru, ispravio i proradio je gornji slot, sve OK.

2. Prodajem tu 7870 i nakon par mjeseci na integiranoj grafici zaželio se igranja te opet kupujem 7870 koja u gornjem slotu opet ne radi, u donjem radi .

3. U isto vrijeme nabavljam gtx660ti i onda u oba slota radi, sve OK

4. Prodao gtx660ti, 7870 u ormaru čeka kupca. (Ključan problem i razlog nastanka teme) - Nabavljam gtx670, tjedan dana sve OK. Poslije tjedan dana sa gtx670 počeli BSODovi sa "video scheduler internal error", sve češći sve dok više nije moguć ulazak u Windowse. Prikazuje sliku i load Windowsa sve do log in screena, U safe mode se može ući, deinstalirao drivere, bez drivera i u normalan boot Windowsa se može ući i koristiti, no čim se instaliraju driveri - nema slike, monitor bzvz blinka. Probao u drugom slotu, sve isto, bez drivera daje sliku, sa instaliranim driverima black screen i blinkanje. Stariji / noviji driveri, ista stvar. Reinstall Windowsa, ista stvar
7870 iz ormara normalno radi u drugom slotu.
Prva 3 simptoma sam naveo ako mogu imati veze, a možda i ne.
Jel gtx670 odjednom postala neispravna ili?
možda ti je prdnio pcie slot.. stavi grafu u slot 2 i drži je tamo neko vrijeme (možda čak bolje i zauvijek) dok ne vidiš hoće li se problem ponavljat

edit: kao što kolega kaže, probaj grafu u drugom kompu, tako ćeš najbolje znati.. i da, moguće da ti je grafa odjednom prestala raditi.. zato nemoj kupovat grafe bez garancije s njuškala
John Creasy je offline   Reply With Quote
Staro 05.07.2016., 15:41   #4
trpi
Guest

Možda je do ploče iako me intuicija vuče na neispravnu gtx670 jer ne radi u drugom slotu sa kojim nikada nije bilo problema, i prikazuje sliku sve do instaliranja drivera - tj trenutka kada softver treba početi baratati sa frekvencijom kartice, i prvi BSOD se dogodio tijekom pokretanja hd videa na Facebooku a tada ako se ne varam grafičkoj skoči frekvencija za parsto mhz
  Reply With Quote
Staro 05.07.2016., 16:59   #5
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Za prvi pci-e slot provjeri da ti koji pin unutar slota nije spigan. Imao sam tskvu situaciju, izrsvnao pin i otad sve 5.

Sto se 670 tice, rekao bih da je graficka dala svoje.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 05.07.2016., 17:16   #6
trpi
Guest

jest, do graficke je bilo. dobio povrat novca, covjek je dao garanciju tjedan dana i odrzao rijec
  Reply With Quote
Staro 05.07.2016., 19:18   #7
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
probaj sada uštedit još malo para pa uzmi neku polovnu 270x ali obavezno s garancijom..
John Creasy je offline   Reply With Quote
Staro 05.07.2016., 19:22   #8
trpi
Guest

imam 7870 (dobro da se nije prodala ) sto je ista stvar, ali da - od sada graficke 500+kn obavezno garancija ili nista, hardver najskloniji krepavanju koliko uocavam...

Zadnje izmijenjeno od: trpi. 05.07.2016. u 19:29.
  Reply With Quote
Staro 06.07.2016., 23:24   #9
Glavas_ZG
Premium

Datum registracije: Feb 2015
svašta stvarno ...

Zadnje izmijenjeno od: Glavas_ZG. 07.07.2016. u 16:25.
Glavas_ZG je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2016., 22:25   #10
subabuse
Premium
Moj komp

subabuse's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Nije mi sam jasno dao je taj čovjek išao svjesno prodavati neispravan GPU i ak da,Zakaj je davao garu onda?!
Nest tu ne štima. Da nije tvoja mbo GPU Killer.
subabuse je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.07.2016., 22:35   #11
trpi
Guest

vjerujem covjeku da je prodao potpuno ispravnu karticu, no eto 4-5god i normalno da se uproblemari

sto se tice moje ploce/napajanja gpu killer, sumnjam

uostalom sljedeci dan me obavijestio da flashom novog biosa na karticu rijesio problem, no nije mi se dalo vise zezati...
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno