|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Cisco EPC3925 (b.net) port forwarding - problem
Mladichi, Trebam pomoc oko otvaranja portova za utorrent na Cisco EPC3925 ruteru. SVe sam izgleda pokušo, ne mogu pod postavkama rutera za port forwarding napravit ništa. utorrent sam postavio da koristi port recimo 12553, firewall od windoza je iskljucen. Firewall na ruteru isto. Problem je taj što me ruter ne pušta dodijelit bilo koju vrijednost za portove pod external start/end Port niti internal. Uvijek dobijem odgovor "the setting of port must between 1~65535: 0" NE znam u čemu griješim. Hvala svima! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Uzmi / postavi niži broj porta (u primjeru 6112) + valjda nisi preskočio postaviti fiksne mrežne postavke na tom kompu + http://portforward.com/english/route...5/Utorrent.htm |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Koji ti je IP routera, koliki je DHCP range i koju si fiksnu adresu dodijelio tom kompu? Inace, za utorrent nije potrebno otvarati portove, dovoljno je u routeru ukljucit UPnP i podestit utorrent da ga koristi; naravno uz fisknu IP adresu na kompu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Router je na standardnom 192.168.0.1. Komp je uvijek na 0.12. DHCP range počinje od 0.10 pa na dalje. Ajde idem provat s upnp-om. Hvala svima, Postavke s rutera: External dio ostavio na 0 ili unio istu vrijednost ko i za internal - isti rezultat ![]() Zadnje izmijenjeno od: SinfulSaint. 07.01.2015. u 19:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Zasto ti DHCP pocinje na 0.10 kad stavljas komp na 0.12?! Ako vec hoces drzat komp na 0.12, onda stavi DHCP na 0.13 pa dalje, ili 0.100 do 0.200. Tako imas osiguranih 100 DHCP IP adresa, a sve izvan tog podrucja mozes dodjeljivat. Kad ispravis IP adresu kompa izvan DHCP podrucja i kad ukljucis UPnP na routeru, iskljuci Port forward i ukljuci oba firewall-a, u routeru i u windowsima. Zatim u utorrentu pod Connection ukljuci "Enable UPnP port mapping" |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Odustajem. Što god da napravim dobijem ovo od rutera: Svaki put ista stvar. ![]() Prezime, hvala na pomoći. Odusto sam od port forwardinga. Napravio jednostavan upnp, pogasio firewalle i sve radi sad. Zadnje izmijenjeno od: SinfulSaint. 07.01.2015. u 21:34. Razlog: Proradilo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Nemoj gasit firewall-e, jer su ti potrebni, a utorrent ce uredno radit. Taj program si sam otvori prolaz kroz windows i router firewall kad koristi UPnP. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
ok, ajde posložit ću ih opet kasnije. Znam da su potrebni i znam da utorrent automatski napravi exception na win firewallu. Pogasio sam win firewall samo zato da popratim malo rad sistema i utrošak resursa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Jedan wild guess s moje strane, jesi li pokusao sa nekim drugim browserom pristupiti routeru i otvoriti port? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Registered User
Datum registracije: May 2011
|
Trebam pomoć
Imam taj isti ruter i opciju na bnetu internet 120/15mbps. Wirelessom mi mjeri samo oko 45 mbps bilo da koristim iPhone 6(koji ima sve novije tehnologije poput wireless ac) bilo da mjerim sa prijenosnim računalom. Može li ovaj ruter uopće poslati veću brzinu od 45 mbps i kako to postaviti? Zvao sam bnet nekoliko puta međutim oni su me uputili da se spojim žično i tako izmjerim brzinu(mislim koji imbecili). Žično ja mjerim 113 mbps download, ali to nije poanta, želim surfati na laptopu brzinom koju plaćam također i sa ajfonom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Zasto imbecili? Pa oni ti garantiraju, a to i placas, brzinu koju imas na zici. Kakvu ti brzinu postizes sa svojim uredjajima preko wifia nit ih je briga nit su za to odgovorni, jer se ta brzina nigdje ne spominje u ugovoru. Btw, kad snimas stanje svoje linije pomocu HAKO-metra, onda ti taj program radi iskljucivo preko zice, jer to je jedina relevatna brzina na koju se mozes zalit/prigovarat... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |