Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.06.2016., 14:00   #1
papa4ever
Registered User

Datum registracije: Jun 2016
Spajanje nove zgrade na optiku - neprohodna cijev i drugi problemi

Bok ljudi,

uselio sam nedavno u novu zgradu u Zagrebu i dao zahtjev za seljenjem priključka, nakon čega su mi tehničari dijagnosticirali da zgrada nema paricu, a kada su je došli postaviti da, navodno, ne mogu provući sajlu za kabel od ulaza u cijev na ulici do mjesta na kojem parica treba biti u zgradi. Pa su me uputili na investitora koji treba osigurati propusnost cijevi da je oni mogu spojiti. Zbog odnosa sa investitorom ne gine nama (stanarima) da sami to riješimo. E sada, imam par pitanja:

1) Možete li preporučiti neku firmu u ZG-u koja nam može to profesionalno pogledati? Naime, dečki koji su došli spojiti paricu su potrošili ravno 10 minuta i zaključili da sajla ne ide ("u šahti je 75mm cijev, u zgradi izlazi 50mm cijev", što nije točno, jer kad sam ja naknadno to njuškao u jednom ormariću ide baš 75mm cijev). Volio bih da dođe netko s dobrim alatom i znanjem to pogledati, a onda i reći treba li kopati cijeli prilaz i ponovno vući cijev (što će biti muka jer je cijeli prilaz u kockama...).

2) Kroz ulicu ide HT-ova optika i htjeli bi odmah spojiti FTTB. Je li to uopće moguće? Ekipa koja je spajala paricu je tvrdila da kroz ulicu ne ide HT-ova optika što nije točno - susjedi imaju optiku, a i tehničar HT-a je rekao da ima optike u ulici. Hoće li mi HT sam spojiti FTTB ako ih pitam ili to treba platiti nekoj firmi koja nije HT da tako spoji? (Iskreno, ne razumijem dijeljenje odgovornosti HT - investitor, što trebamo mi, a što oni?) I ima li FTTB uopće smisla obzirom da ima 15 metara od parice do šahte, a zgrada je mala?

Nemojte zamjeriti ako malo brkam pojmove, površno mi je znanje oko mreža, a trudim se riješiti ovaj problem što bezbolnije...
papa4ever je offline   Reply With Quote
Staro 22.06.2016., 14:29   #2
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Koji tehničar je ustanovio da nema mjesta u DTK za tvoj kabel? HT-ov?
Znači ako sam dobro skužio na izvodu zgrade nema slobodne parice, rješenje je novi bakreni kabel od šahte do zgrade ali u njemu nema mjesta za još jedan kabel?
Malo neobično, pogotovo da nema slobodnih parica.
Trebali bi od zdenca (spojnice) do zgrade ukloniti postojeći kabel i postaviti onaj koji ima više parica.
A nije to samo tako, na nešto se mora spajati taj kabel u zdencu, ne možeš ti "Muji" platiti da ti to izvede.
Unesi adresu na provjeru na ht/provjera-dostupnosti i vidi ima li u planu projekt optike.
Oglas

Oglas
Staro 22.06.2016., 14:41   #3
papa4ever
Registered User

Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Koji tehničar je ustanovio da nema mjesta u DTK za tvoj kabel? HT-ov?
Znači ako sam dobro skužio na izvodu zgrade nema slobodne parice, rješenje je novi bakreni kabel od šahte do zgrade ali u njemu nema mjesta za još jedan kabel?
Malo neobično, pogotovo da nema slobodnih parica.
Trebali bi od zdenca (spojnice) do zgrade ukloniti postojeći kabel i postaviti onaj koji ima više parica.
A nije to samo tako, na nešto se mora spajati taj kabel u zdencu, ne možeš ti "Muji" platiti da ti to izvede.
Unesi adresu na provjeru na ht/provjera-dostupnosti i vidi ima li u planu projekt optike.
Tehničar kojeg je poslao HT da spoji paricu.

Zgrada je skroz nova i cijev od zdenca do zgrade je prazna - nikad nije proveden kabel. Znam da nije sam' tak', pa tražim neku firmu koja bi to mogla pregledati i napraviti. Kaže HT je dostupna optika!
Staro 22.06.2016., 14:57   #4
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Onda daj zahtjev za optikom i dobiješ 9mj besplatno maxtv.
Ili naruči prodajnog predstavnika za onu XS ponudu (6mj za 1kn max 3 paket)
Staro 22.06.2016., 15:09   #5
papa4ever
Registered User

Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Onda daj zahtjev za optikom i dobiješ 9mj besplatno maxtv.
Ili naruči prodajnog predstavnika za onu XS ponudu (6mj za 1kn max 3 paket)
Nije mi to problem, problem mi je spojiti zgradu i zdenac jer nešto nije u redu s tom cijevi, pa tražim neku firmu da to pogleda/sredi obzirom da investitor nece.
Staro 23.06.2016., 10:19   #6
MasterX
do you speak it?

Datum registracije: Mar 2003
zelim napomenuti da NE reklamiram nikoga - probaj nazvati ovu firmu pa dogovori sa njima, znam da su oni na nekim projektima radili instalacije optike za Iskon, HT i mnoge druge telekome, tako da definitivno imaju opremu i iskustva

http://www.poslovna.hr/lite/prekvrsj.../subjekti.aspx
MasterX je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2016., 12:35   #7
Andrija M
Premium

Datum registracije: Aug 2006
Pozoveš bilo kojeg od onih koji odštopavaju cijevi (puno ih je njuškalo) svi imaju sajlu sa kamerom na vrhu pa ti mogu snimiti situaciju i vidjeti gdje zapinje u cijevi
Andrija M je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno