|
![]() |
#1 |
Yeeepiyaye
Datum registracije: Jan 2009
|
Zašto telefon u router
Pozdrav, zanima me postoji li kakva mogućnost da mi i dalje rade telefoni u kući iako nisu spojeni direktno u router nego u telefonsku utičnicu? Znači prebacio sam se na iskon i sad mi radi samo telefon u kući koji je direktno spojen u router, a ostali telefoni u kući (2 komada) koji su spojeni direkt u utičnice ne rade. Postoji li kakva šema da spojim npr. phone line od routera u utičnicu pa da on preko postojeće kućne mreže da signal telefonima ili tako nekako? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
AMD Hammer
Datum registracije: Jan 2008
|
Sad je sve digitalno i ja sam svojima povukao s rutera do telefona po postojecoj instalaciji. Ako su dva telefona mislim da moze samo jedan po jednome izlazu iz rutera (phone1) a phone2 nisam siguran ni jel radi kad bi se spojio drugi fon... Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Kratki odgovor bi bio "Nemoze" ![]() Sad je sve VOIP
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
ukoliko je to opcija mozes uzeti dect telefone pa ih sve upariti na bazu koja je prikljucena u ruter Poslano sa mog TPC-81203G koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Pa moze se spojiti 2-3-4-5 telefona na taj jedan izlaz, stara mi ima tako spojeno, ja spajao i sve radi. 3 telefona su u kuci, predsoblje, kuhinja i dnevna soba. U predsoblju je bezicni sa bazom i u njega ide drito zica iz sx-a a iz njegovog phone out ( bezicni ) ide zica prema kuhinji i u obican vulgaris panasonic neki te opet iz panasonic phone out ide zica na treci nekli ljevi isto obican. Zvonjakaju sva tri ali to njoj pase. ![]() Posto iz presoblja idu sve zice dalje prema kuhinji i sobama tamo na toj uticnici sam odvojio instalaciju i prikopcao na phone out od bezicnog. U kuhinji ista stvar, sa uticnice odvojio odlaznu instalaciju prema sobama i spojio u phone out od panasonica. Nema interneta ona, samo max tv i telefon. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
malo treba instalaciju prebrikat dolazni kabel od telekoma do modema.. i tu cvik dalje od modema vučeš na svaku utičnicu i to je to .. opet sve radi kao nekad sad samo trebas info gdje je petlja.. gdje je spajano sve, čvorište eventualno 1 dvožilni kabel povuči natrag |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Yeeepiyaye
Datum registracije: Jan 2009
|
Ma mene muči što su telefoni razmješteni u kući, jedan na katu i 2 u prizemlju, samo jedan je kraj routera. Ne želim sad razvlačiti kablove po kući od router do telefona nego možda da nekako iskoristim već postojeće žice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Asshole
Datum registracije: May 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Asshole
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
AMD Hammer
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
![]() Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Covjece, nadam se da nisi nastavnik i da nemas namjeru nikad djeci predavati nesto ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2016
|
Ne mora se nužno imati router ako se samo koristi telefon. Može se iz centrale pustiti MSAN i na utičnici dobijete tu-tu signal ko starinski sa AXE. Na napon od 40ak V. Samo tražite od telekompanije da neželite router odnosno IAD. Čak jako dobro radi na velikim udaljenostima.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Citiraj:
![]() Telefonsku uticnicu koja je najbliza ruteru zamjenis dvostrukom. U jednu uticnicu ustekas telefon a u drugu ruter. (iz one rupe rutera gdje je sad telefon) Ako je prije sve zvonilo trebalo bi i sad ![]() Ako iz nekog razloga ne radi popusio si porciju cevapa u najgorem slucaju ![]() Edit: (ipak je 3 ujutro) radi samo ako su ti telefonske instalacije fizicki odvojene od ADSL linije. Ako nisu moras znat kako je spajano po razvodnim kutijama. Zadnje izmijenjeno od: Chuby. 02.06.2016. u 03:43. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|