Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.02.2016., 12:27   #1
monkeynewskarl
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Feb 2016
Usporeni rad laptopa

Imam hp elitebook 2740p, 4gb ddr3 rama i ponekad se zamrzne tako da ne mogu ništa nego ga moram ugasiti. Prvo sam mislio da je problem u pregrijavanju, ali temperature su od 35-45 stupnjeva i očišćen je i stavljena nova termalna pasta. Procesor u njemu je i5 m540 te je to puno ispod temperature koju on može podnijeti. Zatim sam instalirao windowse 7 ultimate clean install te apsolutno sve najnovije drivere s hp-ove stranice. I opet se događa ista stvar. Provjerio sam i hard i hard je zdrav bez bad sectora. I onda sam pokrenuo u safe modu i tamo radi ko avion brz je otvara sve u sekundi. Mislim da je problem u driveru za grafičku, jer safe mode koliko ja znam ne diže driver od grafičke. Sad mene zanima kako maknuti taj driver ili bar naći driver koji radi dobro. Nešto sam čitao da su ti intel hd graphics driveri loši jer upotrebljavaju puno resursa. U attachmentu sam stavio screenshot temperatura i opterećenja procesora laptopa kad je pokrenut youtube video od 720p
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Capture.JPG‎
Views:	189
Size:	93.3 kB
ID:	16106  
monkeynewskarl je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2016., 09:57   #2
Karlo666
Premium
Moj komp

Karlo666's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
Citiraj:
Autor monkeynewskarl Pregled postova
Imam hp elitebook 2740p, 4gb ddr3 rama i ponekad se zamrzne tako da ne mogu ništa nego ga moram ugasiti. Prvo sam mislio da je problem u pregrijavanju, ali temperature su od 35-45 stupnjeva i očišćen je i stavljena nova termalna pasta. Procesor u njemu je i5 m540 te je to puno ispod temperature koju on može podnijeti. Zatim sam instalirao windowse 7 ultimate clean install te apsolutno sve najnovije drivere s hp-ove stranice. I opet se događa ista stvar. Provjerio sam i hard i hard je zdrav bez bad sectora. I onda sam pokrenuo u safe modu i tamo radi ko avion brz je otvara sve u sekundi. Mislim da je problem u driveru za grafičku, jer safe mode koliko ja znam ne diže driver od grafičke. Sad mene zanima kako maknuti taj driver ili bar naći driver koji radi dobro. Nešto sam čitao da su ti intel hd graphics driveri loši jer upotrebljavaju puno resursa. U attachmentu sam stavio screenshot temperatura i opterećenja procesora laptopa kad je pokrenut youtube video od 720p
Skini Display Driver Uninstaller i najnoviji driver(pobrati pozornost na M verziju drivera).

Nakon što staviš driver testiraj sa Valleyom.Ako odvrti loop par puta onda je sve ok.

Ako ne e onda GPU je u banani.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno