|
![]() |
#1 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
CCNA priprema - HW Lab ili Simulator?
vrlo jednostavno, mogu li se dovoljno kvalitetno pripremiti za CCNA uz pomoc simulatora (Packet Tracer)? Sto se tice Lab setupa, sto bi bilo dobro (a jeftino) nabaviti da bi uz virtualke mogao vise manje kvalitetno i zadovoljavajuce srediti CCNA lab? jel dosta jedan router i jedan switch (vidim da ima Catalyst 2900 switcheva za 300-400 kn na njuskalu, a slicna cijena je za 2620XM router)? hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
U pravilu se mogu gotovo sve moguće situacije za ispit pripremit uz Packet tracer. Ne znam iz čega i kako ćeš pripremat ispit, al po jedan switch i router nisu dovoljni. Što bi bilo na tim virtualkama?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Nije lose imati hdw, ali kolko se sjecam bilo je prije za iznajmiti lab na neko vrijeme sa hrpom rutera/swithceva za neku cifru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Preporuka uredaja za ccna ispit |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Pozdrav,
htio bih skrenuti paznju na jednu alternativu GNS3, zove se Unified Networking Lab. Na sluzbenim stranicama imate OVA image za virtualne masine, ili ako preferirate apt repo (Debian 7 samo). Popis podrzanih img je podugacak, pa bacite oko mozda vam bude interesantno... Sluzbena stranica Sliuzbeni YT kanal |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
U GNS-u možeš testirat većinu stvari i za CCNP, GNS muči switching. Sjećam se da neki featuri fale u Packet Traceru za labose iz CCNA tečaja ali imaš dovoljno stvari da se pripremiš za industrijski certifikat. Pretraži malo po netu simulaciju pitanja da ocijeniš svoje znanje prije nego izlaziš na ispit. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Moja topla preporuka ti je prava oprema. Onda tu pravu opremu preko usb network kartice spojis na GNS. Na njuskalu ces za 1000kn naci opremu za CCNA sto je skoro upola cijene ispita. Staviti ces te ruterice ispred sebe, spojiti konzolu, mozda staviti novi firmware, poigrati se sa bootom i boot registrima, pospajati kablove. Znam da je GNS ok, ali za male novce ces imati fakat feeling kao da si na pravom tecaju i ostati ce ti puno vise toga u glavi za sam ispit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ja sam svojevremeno na ccna radio (mimo labosa) na http://www.boson.com/netsim-cisco-network-simulator i to je bilo bulletproof. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|