|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Problem zvuka u HT sustavu
Pozdrav, iako sam već krenio u nabavu usb zvučne, možda netko zna gdje griješim.. Izvor slike i zvuka je HTPC > HDMI kabel > TV i ovaj dio radi super. Iz TV-a optikom idem u receiver (surround) i ne mogu dobiti 5 kanalni zvuk, televizija šalje samo stereo. E sad, igrao sam se s KODI-jem, mijenjao postavke, u TV-u postavio da je izlaz zvuka višekanalni, umjesto stereo, ali i dalje ništa. Nažalost, matična mi nema digitalni izlaz zvuka. E sad, možda sam nešto propustio? TV je Phillips serije 6. HDMI izlaz je iz grafičke (Ti550) iako dotična ide vani, budući da nema potrebe za njom, a matična ima hdmi. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
probaj HTPC HDMI na rec. HDMI, rec. izlaz HDMI na TV HDMI. HDMI izlaz na rec. bi trebao pustiti sliku i ton čak i kada je rec. ugašen. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Izvinjavam se, moj propust, eto kad ne mislim glavom. receiver nema HDMI i recimo da ga za sada ne mislim mijenjati ![]() tj, da imam mogućnosti naći neki solidne kvalitete a DO 15 cm visine - mislim da bih ga zamijenio, ali zasad ništa od toga ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
U reciveru upali umjetni surround ako ima tu opciju, tako će ti stereo signal pretvoriti u 5.1. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
![]() ![]() Tražim USB zvučnu s kojom ću riještiti stvar, iako bi me zanimalo zašto ovako kako je sad ne radi.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Koja ti je matična? Vrlo vjerojatno ima headere na sebi za coaxialni spdif, to se lako spaja. Ako nema ni to, za par dolara na ebay-u uzmeš usb to spdif, to radi bez greške. EDIT: evo vidim da si odgovorio dok sam pisao. Svi tv uređaji sa kojima sam do sada imao doticaj ne bi puštali passthrough primljenog signala. Ali, puštali bi uredno sa svoga internog playera... Vjerojatno neka copyright zaštita. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Da, i meni se čini da je to neki drugi (na višem nivou?) problem, čitajući ovako po netu.. A ništa, zaobići ćemo taj problem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Koliko vidim TV uređaji uglavnom nemaju passthrough 5.1 (HDMI->Optical), već samo osnovni 2.0, tako da je tu glavni problem. Ono što većina korisnika napravi kada imaju HDMI izvore (a da nije računalo, te kada nemaju prikladni receiver), je da uzmu npr. ovakav switch i onda biraju sa kojeg HDMI-a žele zvuk (bilo preko koaksijalnog ili preko optičkog kabla). Naravno, receiver sa HDMI passthrough-om je optimalno rješenje, ali opet, rijetko koji stariji receiver ima potrebne ulaze/izlaze za takvo što. Zanimljivo je, koliko je dugo već 5.1 standard na tržištu, a opet su ovakvi jednostavni problemi i dalje vrlo česti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Freelancer
|
Citiraj:
http://fi.harmankardon.com/harman-ka...k-avr-151.html
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Señor Audiophile
|
Citiraj:
![]() Što ti izbacuje pod Supported formats u AMD HDMI Properties ? Dodatno, da li ti je izlazna rezolucija podešena na 1080p ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Samo da zaključim, prodao sam stari receiver i uzeo ovaj (polovni): http://us.marantz.com/us/Products/Pa...oductId=NR1601 Sve riješeno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Nabrzinu sam probao, sve radi. Sad ću još samo izbacit grafičku iz računala, matična ima HDMI, nema potrebe za dodatnim grijanjem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
unutra je neki i3 CPU, matična MSI (mislim B75 chipset), a grafička nvidia 550Ti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
![]() no ono sto jos moram odgonetnuti, zasti mi u pojedinim filmovima pucketa i krci zvuk, a isti taj film pustim sa bluray playera, tamo sve ok? zvuci kao da pojacas max zvucnike pa odu u clipping, krce, pogtovo pri niskim frekvencijama. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|