Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.10.2005., 19:45   #1
Sinkopa
Premium

Sinkopa's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Nvidia problem ?!?

Prije par dan nabavia san ladtekovu 6800le i nesto me zaj*baje...
Ineca presao sam sa ati 9600...

Otvorila mi se potpuno 16/6 bez ikakvih problema, ali je ne mogu je clokat ?! ni za 1 Mhz

Dobro, to me ne bi mucilo jer ovako otvorena bi trebala peglat, ali usporedo sa starom 9600-icom pomak je osrednji ( u svim igrama osim u FEAR demo tu je razlika ooogromna), a u FArCryu na nekim mjestima nema teksura dok na nekima ima, neke su izmisane (nisu artefakti sigurno, u svim ostaim igricama svaki piksel je na mistu )...

OK, onda sam je isao testirat u 3dmarku03, ali mi na drugom testu (iza aviona) uvijek komp. stane, crni ekran i nista, kada idem na system details u istom programu pise mi da mi je jezgra na 5 mhz i na isto toliko memorija !!!!:confused:
Dok u Riva Tuneru uredno pise 300/700, jeli moguce da je takt ipak sporiji nego sto je tu navedeno ili je to do 3dmarka?!?

Jos kada idem pokrenut film u bilo kojem programu kojemu je to svrha (DVD, Divx...) slika je kao da u ekran gledam sa infra crvenim naoclama:confused:
ocajno...

Zanima me, posto sam presao sa atice je li mi se na neki nacin driversi od nvidie tuku sa tim starim (uredno sam ih deinstalira) ili je neki fizicki problem na graf pa da je reklamiram?
Mislio sam preformatirat disk pa reinstalirat sve iznova, bili to pomoglo?! ne znam !

Svaki savjet mi je dobro dosa...
Sinkopa je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2005., 20:47   #2
GoGzS
Premium

GoGzS's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Desinstaliraj sve drivere koje sad imaš od nVidia-e, i skini si Driver Cleaner, počisti i instaliraj ove nove 82.85, a za FarCry, ako i dalje teksture budu pomješane, probaj sa patchemo 1.3 ili ove novije....
P.S. nemoj samo reć da si stavio 77.72 drivere
GoGzS je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.10.2005., 20:58   #3
Crais
Guest

Crais's Avatar

Datum registracije: May 2005
DriverCleaner ili nekako tako se zove program. Probaj s tim sve počistit, pa onda reinstalirat drivere. Ako ne ide, onda reinstall windowsa. Ako opet ne valja, reklamacija.
Edit: Malo sam zakasnio s postom
Crais je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2005., 21:13   #4
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Vezano za black screen u 3dmarku. Koje napajanje i konfu imas?

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2005., 21:29   #5
Smarty
Premium
Moj komp

Smarty's Avatar

vjerujem da su to artehakti. zakljucaj pajpe pa probaj vidit ces da je sve ok siguran san...
Probaj pa javi
p.s. kad je zakljucas moc ces je klokat
Smarty je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2005., 21:55   #6
provokator
Premium

provokator's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Re: Nvidia problem ?!?

Citiraj:
Originally posted by Sinkopa
Prije par dan nabavia san ladtekovu 6800le i nesto me zaj*baje...
Ineca presao sam sa ati 9600...

Otvorila mi se potpuno 16/6 bez ikakvih problema, ali je ne mogu je clokat ?! ni za 1 Mhz

mozda ces morat modat bios ili stavit od 6800gt da bi dobio veci napon na jezgri, kazem mozda... glavno da si je otkljucao, stignes se igrat sa clockanjem

Citiraj:
Dobro, to me ne bi mucilo jer ovako otvorena bi trebala peglat, ali usporedo sa starom 9600-icom pomak je osrednji ( u svim igrama osim u FEAR demo tu je razlika ooogromna), a u FArCryu na nekim mjestima nema teksura dok na nekima ima, neke su izmisane (nisu artefakti sigurno, u svim ostaim igricama svaki piksel je na mistu )...
definitivno soft problem - ili trebas patch za far cry ili je problem u driverima...

Citiraj:
OK, onda sam je isao testirat u 3dmarku03, ali mi na drugom testu (iza aviona) uvijek komp. stane, crni ekran i nista, kada idem na system details u istom programu pise mi da mi je jezgra na 5 mhz i na isto toliko memorija !!!!:confused:
Dok u Riva Tuneru uredno pise 300/700, jeli moguce da je takt ipak sporiji nego sto je tu navedeno ili je to do 3dmarka?!?
netko je vec spomenuo napajanje, dodao bih mozda premali napon jezgre, moze biti i problem drivera i/ili 3dmarka...

Citiraj:
Jos kada idem pokrenut film u bilo kojem programu kojemu je to svrha (DVD, Divx...) slika je kao da u ekran gledam sa infra crvenim naoclama:confused:
ocajno...
DEFINITIVNO problem drivera, nadji verziju s kojom neces imati problema.

Citiraj:
]Zanima me, posto sam presao sa atice je li mi se na neki nacin driversi od nvidie tuku sa tim starim (uredno sam ih deinstalira) ili je neki fizicki problem na graf pa da je reklamiram?
Mislio sam preformatirat disk pa reinstalirat sve iznova, bili to pomoglo?! ne znam !

prvo probaj druge verzije drivera pa onda rjesavaj ostale probleme, clockanje ostavi za kraj. ako ti sve igre rade bez problema, smrzavanje 3dmarka i nije nesto najbitnije na svijetu, ne? po ovome sto si naveo, tesko da je kartica neispravna, tek ako naidjes na jos kakve probleme...
provokator je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2005., 09:35   #7
Sinkopa
Premium

Sinkopa's Avatar

Sta se tice napajanja imam 350W brand name (Fortron sa 12cm ventilatorom) (prije sam imao MS-ovo sranj* sta mi je prigorilo) , procesor pentium 4 na 2,0 Ghz i 512 rama
Driversi su bas ti 77.72, al su oni losi?:confused:

Sta se tice arifakata njih nema sigurno, 100 posto....

Da li postoji program da mi kaze koliki mi je napon na jezgri ili to moram napravit rucno (otvorit je i i izmirit instrumentom) ?

Jezgra nije pregrijana (50 stupnjeva) samo kad god idem povisiti takt (a i sniziti) od onih pocetnih 300/700 javi se poruka da izabrana frekvencija nije prosla neki test molim snizite frekvenciju!!

Suma svega je li to hardware problem :confused:

hvala na savjetima
Staro 23.10.2005., 11:27   #8
Crais
Guest

Crais's Avatar

Ti driveri su ti za qrac, skini zadnje, 81.84 ili nešto tako slično
Crais je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2005., 15:04   #9
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
81.85
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2005., 00:05   #10
Smarty
Premium
Moj komp

Smarty's Avatar

Neznam sta da kazem. Ima san i ja 6800 i kad bi otkljuca pajpe nebi moga ni 1 mhz dignit (ima san najnovije drajvere). treba bi prvo oc onda otkljucat, tako je meni bilo.
Pozdrav
Smarty je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.10.2005., 20:06   #11
Sinkopa
Premium

Sinkopa's Avatar

Sve cu formatirat i reinstalirat win xp...
pa cu vidit na kraju sta bude...

Fala na savjetima i pozdrav
Staro 25.10.2005., 20:15   #12
ZED
a.k.a. LOPOV
Moj komp

ZED's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Sve cu formatirat i reinstalirat win xp...
pa cu vidit na kraju sta bude...

Fala na savjetima i pozdrav
Neces s tim dobit nista

Sto se tice clocova, imas dva lijeka
1. prvo ocaj pa otkljucaj
2.disejblaj taj clock tester u riva tuneru

A na far cry nabaci 1,3 patch
drivere stavi 81,85
Staro 25.10.2005., 21:08   #13
bcovic7
Premium

bcovic7's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Koje ti je sučelje? PCI-e ili AGP?
Staro 25.10.2005., 22:13   #14
Sinkopa
Premium

Sinkopa's Avatar

Sucelje mi ja AGP (PCI-e kartice se ne daju odkljucat)

ja cu ipak formatirat sve cisto da buden siguran da nista od prijasnje ati kartice ne smeta ovoj pa cu instalirat te najnovije drivrese...
Staro 28.10.2005., 19:33   #15
Sinkopa
Premium

Sinkopa's Avatar

Evo probao sam graficku na prijateljevom kompjuteru otkljucao je i testirao je na 3dmarku03...

i ok je cini mi se, rezultate sam usporedio sa monkey manovim i zadnja tri testa su ista ( skoro; -2, -3 fpsa u odnosu na ljegov rezultat), ali u prvom sa avionima je razlika ogromna (80 do 100 fps) :confused: sada ne znam jeli taj test puno zavisi o procesoru (prijatelj mi ima ima neki celeron 1,7 ili 2,0 ghz nije vise)

I jos ne mogu overclockat memoriju dok jezgra ide do 370 mhz bez artefakata (ovo je na 8/4 postavkama)
Staro 31.10.2005., 14:02   #16
Daddy
The Kwisatz Moderach
Moj komp

Daddy's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Re: Nvidia problem ?!?

Citiraj:

ocajno...
Kaj se ovoga tice probaj sa ffdshow, ja sam imao problema sa slikom u xvid-u i divx-u.To je rijesilo stvar.
Daddy je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno