|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
Postavka virtualne memorije
Imam 1GB memorije pa bih Vas zamolio da mi kazete koliko da stavim vrijednosti virtualne memorije u kućici min. i kućici max. Mozda ima o tome topic otvoren ali ga nisam nasao tako da se unaprijed ispricavam, a ujedno molim za pomoć i odgovor. Hvala:clap: |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
ja sam do nedavno tvrdio da se isključi ALI neki progami trebaju virtualnu memoriju pa onda sukladno sa mišljenjima domyja i još nekih ekspertovaca stavi na min max 2 MB. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
|
Obje vrijednosti stavi na 2 MB.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Zasto 2MB? Prije je bilo neko pravilo da se Virtualna memorija postavi na duplo od fizicke memorije... Dakle, s 1GB RAMa virtualna se postavljala na 2048MB... No, to je previse... i nepotrebno je... Ali 2MB? Hoce li uopce Photoshop raditi s tako malo? On navodno ne radi ako VM nije postavljena na neki njegov minimum (bez obzira na kolicinu fizicke memorije)... Zasto ne bi VM postavio na 1024MB? Ili 512? Ili 489? Dakle, moje misljenje je da je 2MB premalo (sve dok mi netko ne objasni razlog zbog kojega je dobro postaviti VM na 2MB)... Ono sto je bitno, je da ti i pod min i pod max budu jednake vrijednosti... I ja predlazem da stavis 512MB ili vise... I nakon toga defragmentiraj disk da ti se page file sakupi u jednu hrpu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
|
Već sam par puta reko zašto baš 2 MB. Photoshop radi bez greške tako.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
![]() a mora biti neka vrijednost jer neki programi ne žele radit ak nema virtualne memorije na hardu, dakle stručni stožer je odredio (lol) 2 MB. naravno ak imaš 512 ili 768 MB rama onda se to ne isplati jer fali rama... malo jasnije? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
žicless surfer
Datum registracije: Dec 2004
|
pitanjce: jel ko zgazio sistem sa 1gb ram-a i 2mb page file-a memory intensive aplikacijama (posebno nekim novijim igrama)? zanimaju me rezultati toga ako je ko probao, da neko ovo pitanje krivo ne shvati...niste dobili onaj pop-up o manjku memorije? ![]()
![]() |
#8 |
Premium
|
Evo... bas sam pokrenuo F.E.A.R. i gledam kakvo je stanje s memorijom... i vidim sljedece: Sva fizicka memorija je potrosena (slobodnog imam jos 37MB) i uz to je potroseno jos 994MB Page Filea... Tako da, ne znam kako bi mu page file od 2 MB bio dovoljan...? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
![]() uglavnom treba biti više nego što imaš rama |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
To nije dobro... Najbitnija stvar kod odredjivanja virtualne memorije je da se pod min i pod max stave JEDNAKE vrijednosti... oko toga ce se svi sloziti... Dok ce se daljnje rasprave voditi samo oko pitanja koliko i kuda... Meni su min i max 2GB... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
EMP moderator
|
Najbolje bi ti bilo stavit fiksnu vrijednost kako bi izbjego fragmentaciju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
...
Datum registracije: Nov 2002
|
ako ti se da zezat, napravis performance counter koji ce ti mjeriti potrosnju virtualne memorije (min, max, average) dok radis u svojim omiljenim aplikacijama/igrama. onda si fino podesis po tim rezultatima (vise manje) i stvar rijesena. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|