Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.09.2015., 22:23   #1
illuminator
waiting for a new rig

illuminator's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
kako spojiti kućno kino

Dakle imam problem,
imam kućno kino i sa strane imam još jedan subwoofer od logitech kućnog kina htio bih i njega spojiti na ovo postojeće, zvuk sam sredio to sve radi kako treba ali pošto se taj woofer pali preko jednog svog zvučnika i šteka se na 220v moja idea je pošto ne želim da bude cijelo vrijeme upaljen dok glavno kućno kino nije upaljeno a neda mi ga se ručno palit/gasit svaki puta htio bih da se i on pali i gasi kad i glavno na dalinski

E sad ideja je da iz kućnog kina izvučem 12v i nulu to spojim na grecov spoj da dobijem istosmjerni napon i s njega na 12v relej koji bi s druge strane uključivao i isključivao fazu 220v od ovog dodatnog woofera i to sve 5 dok nisam otvorio ovo kućno kino i na njegovom trafou naišao na napone od 38V i 19V, nema 12V?!?

Nisam elektroničar pa mi je ova ideja bila najjednostavnija i stvar bi radila bez problema da imam 12V..

U biti trebao bih samo spustiti 19V na 12..

Kontam iskoristiti LM7812 za to, on je 1A a relej kada je uključen vuče 0.14A tako da bi to trebalo šljakati..

Ispravite me ako nešto ne drži vodu od ove moje ideje
illuminator je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2015., 22:59   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Sve si dobro zgrunfao, još samo dodaj 1n4007 u paralelu sa špulom releja a obrnuto od napona (katoda na +) i šljakat će.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.09.2015., 23:05   #3
illuminator
waiting for a new rig

illuminator's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Kako rekoh nisam elektroničar pa ako mi možeš objasniti čemu bi ta dioda služila? kako gledam na netu na ovaj LM7812 stavljaju i kondenzatore mada kažu da nije uvijek potrebno pa ni tu nisam siguran
illuminator je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2015., 23:14   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Elektroliti oko 7812 služe da dobiješ ispeglaniji napon, bilo kakav na izlaznoj strani će biti dosta,
dioda u kontra spoju služi kao zaštita, pogledaj spojeve sa relejima pa ćeš viditi da se tako izvode ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno