|
![]() |
#1 |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
VDSL - IPTV port za iptv i internet
Pozdrav ! Prebacivam se sa ADSL-a na VDSL i usput uzimam iptv. Od providera cu dobiti Zyxel VMG1312-B router gdje ce tri od cetiri LAN porta biti za IPTV (tri gledajna mjesta). Router ce biti u podrumu objekta i problem mi je sto jedno od gledajnih mjesta na katu ima samo jedan lan kabel provucen a tu mi treba i internet. Pitanje je dakle: Da li IPTV port moze propustati internet ili ne (naravno, ako bih koristio switch na tom gledajnom mjestu) ? Ako ne ide internet preko iptv porta onda mi je jedino rjesenje razdijeliti LAN kabel na dvije 100Mbitne mreže (2 x 2 parice), preko jedne pustiti IPTV port a preko druge internet sa internet LAN porta. Nisam dosad to radio ali mislim da bi trebalo funkcionirati, zar ne ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Sam si pitao i odgovorio, rješenje ti je navedeno "djeljenje" (2 x 2 parice). Povremeno se zna naći gotovi (treba 2 kom): http://www.elmaz.hr/ponuda/PAS006-pr...-m-np0044.html http://www.logilink.com/media/datasheets/NP0044.pdf ovaj ako je opis točan ne valja > http://www.links.hr/?naziv=razdjelni...kl=203.500.031 jer je za ISDN (drugi pinovi), jedino ako se može otvoriti i presložiti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Niti jedan provider u HR ne dijeli ovaj router. Da se nisi zabunio i mislio na Iskonov Zyxel VMG5313? Po meni u tri lan porta routera ćeš staviti "televizijski lan" a u četvrti "internet lan" s time da ako ti bude trebao za više od jednog rčaunala ćeš si morati i neki jeftini switch i kupovati još jedan kabel. Ovo tvoje kemijanje da preko iptv-a putuje i internet neće raditi jer port dručije funkcionira kada se spaja sbtv a drugačije kada je internet u pitanju.
![]() |
#4 |
Moderator
|
Kolega Ag008 čitati sa razumjevanjem, ovo "djeljenje" Lan kabela radi, jedina posljedica je 100 Mb link jer se koriste 2 parice. Normalna stvar da će dodati switch ako mu internet treba na više računala žično. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Ovo radi, provjereno u praksi ![]() btw, ovaj adapter gore ne valja jer treba biti 2xM na 1xŽ sa obe strane. btw, nema ovo veze sa ISDN-om Nikky ![]() Zadnje izmijenjeno od: WraGG. 26.07.2015. u 21:09. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Pogledaj oznake modela od Logilink - a, imaju 3 različita modela, ovaj '44 je za Lan, svaki ima objašnjenje / pdf u kojem navode kako je spojen, to šta je "naopak" jer je predviđen za situaciju kada je Lan kablaža provučena i završena utićnicama, samo dodaš onaj M/M ko za spojit dva kabela. Može se to odraditi u DIY varijanti ako se ima mota. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|