Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.06.2015., 14:35   #1
feedshunter
Registered User
Moj komp

feedshunter's Avatar

Datum registracije: May 2014
Poz. ljudi, odnedavno sam korisnik amis usluga i sukladno tome, njihovog routera, THOMSON ST780, ali kao što je već općepoznato, samo kao "user" imam pristup dotičnom!
Eh, već sam negdje prije čitao neke postove na ovu temu, bih je netko od forumaša očito sa hrpom znanja ( C++, visual C++, assembler, linux commands, etc. etc....) sve ono što meni uglavnom nedostaje
i pisao je o konfiguriranju "bilo kog drugog" routera kako bi ga se moglo uredno spojiti na amis - dsl, te o pristupu tom njihovom THOMSON-u preko telneta, obzirom da je onemogućen pristup sa administratorskim pravima,
mnoge su funkcije uskraćene, kao napr. portforwarding, što meni treba i još mnoštvo drugih funkcija koje bi trebale biti u "toolbox-u", ali eto nema ih, pa ako netko slučanjo ima najprije volje, a potom i znanja da me "prošeta" kroz cijeli taj postupak bio bih neizmjerno zahvalan i voljan častiti cugom, klopom i sve što vole mladi (naravno ako je u Zg. ili namjerava doći) ! !!

Kad pokušam CMD>telnet 192.168.1.254 dobijem . . . Could not open connection to the host on port 23 !

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 24.06.2015. u 16:48.
feedshunter je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2015., 18:43   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Osim šta si napisao ne'am pojma i ja bi se igrao, fali dosta bitnih detalja za predložiti šta i kako.
Za početak provjeri / definiraj:
- jeli imaš samo Internet ili uz to imaš i telefon (VoIp) preko routera
- vidi jeli imaš ST780 ili ST780i odnosno jeli adsl linija Annex A ili Annex B (preko T-Com linija)
- koja je firmware verzija u uređaju

U osnovi trebaš pokušati "isčupati" trenutnu konfiguraciju uređaja (čuveni user.ini),
ako u uređaju nije najnoviji fw onda bi se to moglo napraviti, govorili smo o tome u velikoj temi o ST780.
Ako to uspiješ onda si napravio pola posla, potom se "urede" useri na način da ispraviš / definiraš jednog sa administrator ili SuperUser pravima,
potom prepravljeni konfig ubaciš nazad u uređaj "na istu foru" kako si ga izvadio.
Nakon toga je sve lako.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.06.2015., 12:37   #3
feedshunter
Registered User
Moj komp

feedshunter's Avatar

To je stvarno nezakonita svinjarija da uskraćuju "mrvicu naprednijim" korisnicima da editiraju u routeru nekakve svoje osobne postavke prema vlastitim potrebama , na način da imaš mogućnost logiranja u router isključivo sa "user rights" ! Takvih problema kod T-coma nema, spajaj brate koji god hoćeš router,koliko i kad poželiš ,radiš jednostavno što te volja , pa ako šta shebeš onda čekaj i čekaj dok ti ne dođe tehnička podrška,sam si kriv ! To je s moje točke gledišta sasvim u redu ! ! Poštovani kolega Nikky,zahvaljujem ti na potpori , imam samo adsl, i to annex B , to je sigurno pošto koriste T-comovu centralu , a za fw verziju ću pogledati i napisati , nisam trenutno doma pa ne mogu provjerit ( da imam omogućen portforwarding sad bih i to mogao ) ! Ali definitivno da su radili fw upgrade obzirom da se ne možeš nikako drugačije ulogirati ,čak niti preko telneta ,uopće ne mogu pristupiti routeru bilo kojim zaobilaznim putem ! Meni ustvari i treba taj kako kažeš user.ini file pa da se onda može dalje raditi i čačkati po njemu ! LP

Riječ je o ST780i > adsl Annex B.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 26.06.2015. u 12:58.
Staro 26.06.2015., 12:53   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Nisi ginekolog al pogledaj šta treba
Ako nemaš telefon (VoIp) situacija je puno bolja, da ne kažem lakša.
Recimo to tako, normalna stavar (iz njihovog kuta gledano), da su između ostalog onemogućili i telnet odnosno CLI.
Za početak izvadi gore navedeno, pa ćeš (ćemo) probati izvaditi konfig (user.ini).
Gore sam napisao da je situacija puno lakša, hoću reći da možeš staviti bilo koji drugi adsl Annex B router samo trebaš prethodno otkriti sve potrebne parametre.

Za sada toliko.
Staro 26.06.2015., 14:19   #5
feedshunter
Registered User
Moj komp

feedshunter's Avatar

Upravo o tom se i radi, trebaju mi ostali parametri za spajanje na adsl, a ja ću s "merakom" spojiti drugi (svoj Fritz ili Gigaset ) imam oba.
Javim sve podatke!

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 26.06.2015. u 16:23.
Staro 26.06.2015., 23:49   #6
feedshunter
Registered User
Moj komp

feedshunter's Avatar

Evo "nakačio" sam svoj Gigaset SE555 na Amis,ali obzirom da ga je vrijeme već dobrano pregazilo ,brutalno je prespor za dijeljenje datoteka u lokalnoj mreži ,a kamoli preko Wi-Fi,nema podršku za "n" već samo za b/g brzine ,jadnih 54 Mb/s , to je tanko pa ću morati staviti Fritza sa Gigabitnim transferom . Inače unatoč tomu što nisam uspio izvući "user/ini." datoteku iz njihovog routera uspio sam nakon par sati gnjavaže spojiti ovaj moj router na njihov adsl ! "Kvaka" je bila u VPI/VCI parametrima,dok to nisam "ubo" kako treba nije se nikako htio spojiti! Pa ako kome budem mogao biti od koristi nek sa javi ! Sad slijedi isti postupak samo za Fritzbox ! ,e onda sam na konju Nikky ! p.s kod H1 je još gore , oni ne daju korisnicima čak niti user/passwd za spajanje na adsl ,znači još gora situacija od ove sa Amisom !
Staro 28.06.2015., 10:57   #7
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Prvo nije istina da s obicnim userom ne mozes port forward raditi na amisu. Drugo ne znam zasto ti nitko nije predlozio da nazoves amis kako bi ti stavili postojeci uredaj u bridge mode. Stavis kvalitetan uredaj iza i sam si svoj gazda.

Zadnje izmijenjeno od: Bono. 28.06.2015. u 12:48.
Bono je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2015., 12:12   #8
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Istina je, poznati štos / nedostatak je da za iole pametnije "zadatke" treba admin usera,
kod user vulgaris naprosto ne odradi šta treba.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno