Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.10.2005., 22:50   #1
subtex
Premium

subtex's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Koje pojačalo i zvučnike ??

Kupujem zvučnike i pojačalo/reciever pa me zanimaju neke stvari. Nisam neki poznavaoc i ne kužim se baš pa molim pomoć, raspolažem sa max 3500 kn (znam da je premalo za nešto ozbiljnije i kvalitetnije). Zvučnici su za muziku (spajam preko kompa).
Zanima me dal da uzmem reciever i par zvučnika, pojačalo i par zvučnika ili ako za tu cijenu postoje zvučnici s ugrađenim pojačalom (što bi mi bilo najpovoljnije zbog čestih tuluma i preseljavanja- samo jedan kabel u laptop i to je to)
Kao što sam već napiso, prvenstveno su za muziku i za prostoriju od 30 kvadrata i moraju biti dosta glasni.

Gledao sam malo po netu i složio neke kombinacije:

Neki od ovih zvučnika
JVC
Pioneer
Pioneer
Sony

i ova pojačala/recieveri:
Sherwood
Pioneer

Ovo pojačalo sam izabrao bezveze (bitno da je u tom cjenovnom rangu)
Da li će pojačalo izvuči više iz ovih zvučnika (npr. pioneer 7070) ili reciever.
Molim sve koji imate slične kombinacije da kažete dal ste zadovoljni što je po vama bolje, i navedite neke druge kombinacije ili komponente koje su bolje. Unaprijed hvala.
subtex je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2005., 23:43   #2
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Moje skromno mišljenje: pošto vidim da nisi audiofil i da sa malo love moraš proizvesti puno db, moja preporuka je ako već ideš na novo ovakva (s obzirom da će to biti uglavnom za tulume):
Yamahino pojačalo AX-496 120W na 6ohma i neki zvučnici sa 150-200W ulazne snage, znači nešto jako sa ne osobitim zvukom. Iskreno, nemam pojma šta od zvučnika jer ne pratim ove jeftinjake sa puno W.
Ima ovdje ljudi koji će ti puno više reći.

AMD Ryzen 5 7600 // H2O Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB
ASRock B650M Pro RS // Crucial Pro 2x16GB 6000MHz
ASRock RX7900XT Phantom Gaming OC 20GB
Kingston KC3000 1TB // Lexar NM620 2TB
ANTEC C5 A-RGB // Corsair RM1000e
White Shark Shinobi // Razer Basilisk V3
Xiaomi G34WQi 34" // Samsung KS8002 55"
Creative Gigaworks T20 // Edifier R2730DB

Marantz Cinema 60 DAB @SBOX CP-101 cooler // 2X Rotel RB971 @bridged
Audio Epilog Peyote @Raiz Peyote stands // Audio Epilog Ice MDF // Wharfedale Diamond 10 CM // SVS PB-3000
M2Tech Young DSD DAC @Audioperformance Power Supply by Apparatus
Nobsound NS-01G PRO // Acoustic Energy AE300 // Logitech Z-2300 subwoofer // Asus Xonar U7
Sony KD-XH9096 65"// Nvidia Shield (2017)
-POP- je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.10.2005., 14:42   #3
Trash
Premium

Trash's Avatar

Datum registracije: Apr 2002
Staro 22.10.2005., 23:27   #4
newalss
Raindrops keep fallin'...
Moj komp

newalss's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Ajde ja ću kad nitko neće...
Da sam na tvom mjestu kupio bi si pojačalo od 8 ohma i dva para 8 ohmskih dvosistemskih samostojećih zvučnika. Reciever nikako nemože zamjeniti stereo pojačalo pa ga slobodno izbaci iz kombinacija. Samostojeće bi uzeo zato jer s njima dobivaš dublji bas (nije pravilo ali govorim u globalu). Njihovi veliki gabariti nisu minus jer se uvijek pronađe kakav auto da ih prebaciš na tulum lokaciju. može biti samo plus jer kad se na njega nagne pijani frend, neće se tako lako prevrnuti kao bookshelf zvučnik na nekom klimavom stalku. (govorim iz iskustva:mad: ) Dvosistemce bi izabrao jer jeftini trosistemci sa svojim katastrofalnim skretnicama su blago rečeno sranje. Sve bih uzeo na 8 ohma radi budućih možebitnih mjenjanja komponenata u sistemu.
A sad o modelima. Nisi naveo ništa o svojim glazbenim afinitetima niti o glazbi koju vrtiš na tim svojim tulumima, pa ću pretpostaviti da , kao veeelika većina na ovom forumu voliš debeli bas. AKo inzistiraš na novom, ove modele zvučnika koje si nabrojao ne bi uzimao u obzir. Ako bih već uzimao nešto tog cjenovnog ranga odlučio bi se za Jamo E 350 . Glasno, dva mid-basa pružaju mnogo buke i bom bom-a za tulum od kojeg će da boli glava.
U Brodu im je cijena bila neki 1600 kn.
Malo o pojačalima...
Sherwooda i Pioneera ne bih uzimao.
S Sherwoodovim komponentama nemam dobra iskustva a Pioneer pojačalo nikada nije , niti će biti, dobar uređaj za stereo reprodukcija. Njihovo područje je HT.
A najvjerojatnije bi si "ubo" kakvo Sony pojačalo.
To se odnosi na nove stvari.
Ali ja bi ti preporučio oglasnik i kupovinu polovnih stvari. Već par godina sam si stavio veto na kupovinu novih stvari jer imam izvrsna iskustva s polovnjacima. A ušteda na novcima je velika. Ako nećeš kupiti polovne zvučnike barem kupi pojačalo. Kvalitetno pojačalo (čitaj Rotel, Marantz, Nad, Cambrige itd.) staro par godina ima istu cijenu kao novi Pioniri, Soniji i društvo.
Imao sam vremena vrndati po oglasnicima...
Ovi
Missioni bi vjerojatno išli i za 1500 kn i to bi mi bila odlična investicija. Ostalo bi ti 2000 kn za koje u oglasniku možeš kupiti stroj od pojačala (već i za 1500 kn zna biti kakav Marantz ili Rotel). Danas baš i nisam pronašao neki veliki izbor pojačala s napisanim cijenama ali evo,
pogle na primjer ovo pretpojačalo i pojačalo (pretpostavljam da ovo C+P500 znači se prodaje C500 i P500 u kompletu.) Cambridge Audio . Ako si sposoban kupac uvijek možeš spustiti cijenu za 100-tinjak kuna.
Uh jesam se raspisao...
Sve ovo pišem ne znajući kakvu glazbu i boju zvuka voliš pa možda laprdam bezveze.
U svakom slučaju zlatno pravilo je da svaku, ama baš svaku komponentu prvo poslušaj a onda kupiš. I to ako je ikako moguće u prostoriji u kojoj će najčešče i svirati.

Zadnje izmijenjeno od: newalss. 22.10.2005. u 23:42.
newalss je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2005., 14:03   #5
subtex
Premium

subtex's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
@newalls imaš pivu u zg-u kad dodjes

thanx puno si pomogo
subtex je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas