|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
win98 boot
sad kad sam popravio cd rom, hocu instalirati 98 u biosima sam stavio boot floopy, stavim boot up disketu izvrti mi ju i onda mi dodje poruka remove this or other media, press any kee to restart sastavljam neko staro računalo pa imam puno problema |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Treba ti win98 boot disketa. Ona koja nudi opcije (nešto kao): Start computer with CD support Start computer without CD support Setup windows 98 Ideš na prvu opciju, prebaciš se na d: i ukucaš setup.exe Ili, ako imaš (backup kopiju) original windows 98 CD-a, on je sam od sebe bootabilan, podesi bios da se boot-a s CD-a. Edit: odgovarajuće bootdiskove možeš skinut s, gle čuda, www.bootdisk.com
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
niste me shvatili. u biosu stavim first boot with floopy kad mi se resetira komp odmah mi dođe poruka "remove disk or other media and press any key to restart" kad stavim first boot hdd, ista situacija |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
ne pomaže. al to mi je prva poruka odmah nakon resetiranja |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
izvadis disketu i to je to...nastavljas dalje. disketa ti vishe ne treba, jer si vec bootao preko nje. edit: probaj prije toga onda u biosu promijeniti da ti ne boota vishe sa floppya vec sa cd-rom odnosno hdd-a.
![]() |
#8 |
Premium
|
ali kad stavim da mi boota s harda ista poruka mi piše, a disketa je vani |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Khm. Ne kužim. Disketa služi za početak setupa. Uoči prvog reseta, trebao bi je ukloniti ukoliko je ona 1st boot device. Možeš li uopće, nakon boota s tom disketom, pristupiti do CD-a? Možeš probati eliminirati disketu tako da ti uopće ne treba. Dakle, ako pomoću nje možeš pristupiti do CD-a, a instalacija ti se nalazi na CD-u, kopiraj sadržaj diskete u root (c ![]() Bootaj s harda, odi na cd i pokreni setup. Ili, ukoliko imaš mjesta na hardu, prebaci instalacijske fajlove windowse s cd-a na hard i instaliraj s harda. I, BTW, zašto ne staviš u BIOS-u da ti boota s CD-a? Nemaš bootabilan CD?
![]() |
#10 |
Premium
|
kad stavim boot sa floopya nakon restarta mi odmah dođe ta poruka, znači odmah nakon restart i dalje uopće ne mogu nastaviti jer kad ta poruka dođe ništa se ne događa. tako i kad stavim boot sa hdd i cd roma. ta poruka je uvijek |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
to sve dobro, stvar je u hardu, jer kad ga stavim u drugi komp. ista stvar je |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
tak sam i mislio ali nisam bio 100% siguran |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Jesi provjerio disketu na drugom računalu, jesi siguran da pouzdano boot-a? Možda imaš medij s neispravnim boot sektorom.
![]() |
#16 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Hard je ziher ošo, ali zašto mu se ne zbuta s diskete? Ima tu više problema.....lezite i opustite se molim ![]()
![]() |
#18 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
da skratim isto što i njemu. zato nemože bootat |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
EMP moderator
|
Ploča/BIOS je krivac, ak ne može bootat s floppyja i bez HDD-a.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|